Gå til innhold
  • Bli medlem

tfjelde

Aktiv medlem
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om tfjelde

  1. Jeg er enig i det enkle ofte er det beste. Men jeg er blir overrasket over at man bekymrer seg for harepest, men vurderer å tilsette klorin på egen hånd i vannet. Jeg hadde vært mer skeptisk til å drikke vann der jeg selv hadde tilsatt klorin. Regner med de som tilsetter klor i drikkevann for større skip, Lege uten grenser, røde kors og lignende vet hva de holder på med og står ovenfor en større risiko enn det norsk fjellvann representerer for meg. Var i fjor inne ved Nilsebu og Storådalen og så store mengder lemen, er det noen som har vært i disse områdene i år som kan si noe om mengdene? Har ikke sett annet enn et par døde lemen på stien på mine andre turer i fjellet i Ryfylke.
  2. Det skremmer meg at sikkerhetsbevisste turgåere som vil beskytte seg mot harepest velger å selv blande drikkevann med klorin. Mitt spørsmål blir i tilfelle hvor den største risikoen ligger, drikkevann med klorin som en amatør har mikset eller friskt fjellvann som til nå ikke har smittet noen med harepest? (Basert på artikler som sier at de smittede er smittet av stillestående vann i lukkede brønner). Det er greit å være forsiktig, men panikkhandlinger har jeg ikke sansen for.
  3. Hei, Tok turen inn til Mogen med Fjellvåken forrige sommer. Med telt og fiskestang i bagasjen gikk turen opp til Lågaros, litt nedover Lågen før vi snudde nesen sørover igjen. En ting som slo meg var et veldig flatt landskap med noen svære vann som vi fisket i. Vi gikk tidlig i juli og fikk lite fisk når vi passerte 12-1300 m. Veldig lettgått området, men tror jeg personlig hadde blitt utålmodig av å ligge på samme sted over lengre tid. Er ikke akkurat toppturer jeg forbinder med østvidda. Gikk en hytte til hytte tur lenger vestover litt senere på sommaren. Litt mer kupert og spennende terreng. Tror jeg hadde hatt det bedre der dersom jeg skulle slått leir over lenger tid. Også muligheter for å finne litt mindre oversiktelige vann.
  4. Også et alternativ ikke langt fra veien over til Lysebotn.
  5. Skal inn i samme området neste søndag. Har ikke funnet ut annet om fisket enn at det er uvanlig vanskelig å få tak i fiskekort som dekker hele området. Hadde vært kjekt dersom du skrev en liten rapport dersom du er hjemme før 4. juli.
  6. "Hei. 5% snø, isfritt ganske langt vestover til Sandhaug. Skal du vest for Sandhaug er det best å kontakte de direkte. God Tur!" Fikk ovenstående mail fra vertskapet på Mogen Turisthytte. Gledelig melding ettersom senorge.no anslår mellom 50-100 cm snø på store deler av østvidda fremdeles.
  7. Men dette er vel en noe kort tur med tanke på 3-4 dager? Hvorfor ikke spankulere rundt i Jørpelandsheia? Mange gode fiskevann og såpass lavt at man ikke vil treffe på snø eller is, sett bort fra enkelte snøfenner. Preikestolhytta eller Liarvannet er gode startpunkt.
  8. Jeg tenkte meg også opp i samme området i helgen for å se hvor langt issmeltingen har kommet. Noen som har vært i preikestolområdet som kan si noe om istykkelsen på vann på 4-600 m?
  9. Lysefjorden rundt er et stinettverk som går fra Botsheia ovenfor Oanes ved utløpet av Lysefjorden til Forsand på andre siden av fjorden. Ved å gå denne turen får dere med dere både Preikestolen og Kjerag i tillegg til flere andre mindre kjente utsiktspunkter langs Lysefjorden, et eksempel er Hengjanenibbå. Har ikke gått denne turen selv, men har forstått at den er blitt veldig populær etterhvert. Rutebåten som går inn fjorden legger til flere plasser innover slik at det er mulig å tilpasse turen etter tidsbruken dere planlegger. Anbefaler som forrige trådskriver å kikke på turistforeningen sine sider.
  10. Vi planlegger en liten tur på Hardangervidda. For å unngå å gå på sti hele tiden har vi valgt en rute som går fra Skjeggedal, på sti til Vattagjelet hvor vi tar av stien og går vest for Illakleivsløkene. Ettersom det på kartet ser veldig bratt ut i Urdadalen, velger vi å krysse elv/bekk rett nord for Illakleivløkene (Simlehaugane). Er det noen som er så kjent i området som vet om det er mulig å krysse her eller vil det ved stor vannføring bli vanskelig? Finns det en bedre rute mellom skjeggedal og Veivatnet som er kortere enn DNT sti, samt ikke byr på umulige elvekryssinger? Takker for alle tilbakemeldinger.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.