Gå til innhold
  • Bli medlem

Erling12

Passivt medlem
  • Innlegg

    585
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. E6 kun fra Lyngen og opp da. Var vel drygt over fjellet fra Alta mot Porsangen tenker jeg. Levde Lofoten og Vesterålen opp til sitt rykte?
  2. Erling12

    Hvorfor Nordkapp?

    Når det er snakk om betydelige menneskelige inngrep må man nesten ta det med i beregningen. Hvis jeg sprenger vekk en kolle og slenger opp et hus ligger ikke huset på det antall meter over havet som den tidligere kollen lå av den grunn. På samme måte må tidligere fastland betraktes som øy dersom mennesker lager en kanal.
  3. Hehe. Nå er kanskje ikke en NPL-tur på sykkel helt representativt for hva man kan forvente av fysisk aktivitet. Men det er helt klart en fordel med aktivitet, at man kan tillate seg å hive nedpå med mat som får Roede-familien til å steile med den beste samvittighet. Syklet du E6 eller Kystriksveien? Og hvilken rute fulgte du fra Lindesnes og oppover?
  4. Erling12

    Hvorfor Nordkapp?

    Helt klart. Det er skikkelig ergelig at Norkinn ikke er en øy. Den hadde jo vært mye finere enn mange av de godkjente øyene Men for å være litt seriøs: særlig i Nord-Norge kan det være spørsmål om hvorvidt noe er øy eller ikke, da det er stor forskjell mellom høyvann og lavvann. Jeg vet ikke hva definisjonen er, men ut fra kjennskap til sjøkart avgjøres det kanskje etter middelvann?
  5. Erling12

    Hvorfor Nordkapp?

    For noe sprøyt. Knivskjelodden på Magerøya er Norges nordligste punkt - kun et lite sund skiller øya fra fastlandet. Eller mener du at øyene langs Norges kyst ikke er å betrakte som Norge? "Kolonier" som Svalbard, Dronning Mauds Land osv. regnes selvsagt ikke med. Det kan da ikke være så forbanna vanskelig å skille mellom snørr og bart her.
  6. Nå er ikke fisking min sterke side, men jeg tror de beste vannene ligger litt lenger inn i fjellet, innenfor Storeskag. Vannene på Gravfjell er små - kun ett av litt størrelse - og jeg tviler sterkt på om det er mye feit fisk der. Her finner du informasjon, blant annet om fiskekort og noen anbefalte fiskevann: http://www.oystre-slidre-fjellstyre.com/default.asp?nid=127&lid=1
  7. Tull og tøys. Det er bare for DNT å skrive at de ikke tar ansvar for innholdet på eksterne sider når de linker.
  8. Og vi fikk i enda en tråd bekreftet at du er tilbakestående, Håvard ( )
  9. Jada, Håvard. Vi vet at du tror du er tøff som går på luftige steder - det har vi fått høre utallige ganger. Du høres ut som en drittunge på fire år når du skryter av det. Håvard, av alle - absolutt alle - her inne er du den største taperen. Du er patetisk som gjør dette til en konkurranse om å ha gått flest eller vanskeligst turer. Det har intet med tema å gjøre. La meg slippe flere hjerneskada innlegg fra det tomme hodet ditt nå. Gå og mål en knaus med laser. Det er neppe noe mer givende i ditt stakkarslige liv. Du får sikkert med deg en hel bunch fra Gutteklubben Grei her på forumet, så kan dere legge ut bilder og skryte hverandre opp i skyene i jotuntråd nummer 100.000 etterpå. Og hvis noen ler av deres flokkgeskjeft kan dere jo bare hente moderator som kaster vedkommende ut. .
  10. Hvis du ser litt "innover" vil du kanskje se at det er forskjell på å reise en varde på en flott og selvstendig topp som reiser seg tusen meter opp fra fjorden enn å reise en varde på en liten møkkaknaus som kun noen samlerfanatikere har interesse av i Jotunheimen. Å reise varde på disse småtoppene grenser mot pinlig. Om man har vært først på en liten kul i terrenget i Jotunheimen bør ikke være særlig interessant uansett. Sammenligningen din er håpløs, slik det som regel er når du kommer med slike. For øvrig har jeg aldri gått inn i noen diskusjon om denne spesielle toppen, så navnet på den er irrelevant. Det kunne kanskje være en idé for deg å, for en gangs skyld, lese det som skrives før du åpner kjeften. Det er uansett ingen av Jotunfjolsene her som aner om jeg er førstebestiger, så det får jeg eventuelt finne ut på andre måter. Tema i tråden kan du finne i hovedinnlegget, dersom du er interessert. Kos deg videre på Nørdre Knatreknaus V-5 i Jotunheimen. Du får sikkert en veldig fin liste som gir kred i enkelte miljøer.
  11. Reinssanking eller jakt på den toppen er heller tvilsomt. For øvrig er dette en generell debatt om hvorvidt alle topper over tusen meter er besteget, og følgelig er ikke navnet på akkurat den toppen jeg besteg relevant. Jeg påstår heller ikke at jeg er førstebestiger. Jeg diskuterer bare om det er en mulighet for det.
  12. Det finnes noen historier om folk som har tatt seg en tur på topper, men det er unntak og ikke regelen. Utfra det mennesker selv forteller rundt omkring har det ikke vært tradisjon eller noen "trang" til å bestige enhver topp i området. De fleste toppene er likevel besteget i 2009. Tråden handler om hvorvidt det fortsatt kan finnes unntak over tusen meter. At du synes det er uviktig om man er førstebestiger eller ikke er greit, men jeg synes det hadde vært interessant å vite. Hvis du vil kritisere noen for å ikke sette naturopplevelsen høyest får du heller snakke med folk som løper rundt i Jotunheimen til alle døgnets tider med lasermålere i hånden.
  13. Dette gjelder kun et begrenset antall topper i forhold til det enorme antall som finnes.
  14. Vandrefalk, jeg svarer ut fra den tonen andre bruker mot meg. Det er følgelig svært enkelt å forholde seg til meg: innta en høflig/hyggelig tone og du får det samme tilbake. Kjiver og Lyngve har dessverre tradisjon for å slenge med leppa, til tross for at de er moderatorer. Jeg har ingen medfølelse for at de får høre det av og til. Du ser selv hvilken arrogant og belærende tone kjiver inntar, men det artige er at han fremstår som mer bitter og klomsete enn Rimi-Hagen. Ellers ser jeg at du har et annet syn på saken enn kjiver. Du utelukker ikke noe, og du er heller ikke skråsikker. Det er godt å se at du kjenner Nord-Norge godt nok til å vite at toppsamling tradisjonelt ikke har stått sterkt der. Med det mylder av topper som finnes, er det ikke sikkert at folk har tatt seg bryet med å bestige de minst tilgjengelige.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.