Gå til innhold
  • Bli medlem

NOTAM

Aktiv medlem
  • Innlegg

    79
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral

Om NOTAM

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Ville bare takke for fin turrapport som inspirerte meg til å dra til et område som er helt nytt for meg. Tok en tur på Mælefjell i går i nydelig vår/sommervær. Møtte forresten to lokale fjellfanter som rådet meg til å ikke ta hengebrua over juvet....og jeg som hadde gledet meg til akkurat det. De mente at den ikke var sikker lengre. De guidet meg derfor til en demning litt lengre opp Grunningsdalen hvor det var laget til slik at man kunne gå på selve demingen.
  2. Det så ut som en utrolig tur! Takk for titten!
  3. Jeg kjøpte en Dynamic jakke for ca 4 år siden. Jeg var i utgangspunktet kjempefornøyd med jakken da jeg likte dens passform og myke stoff som gjorde at den passet perfekt til både ski, klatring, hiking med sekk, etc. Men etter ca 1-2 års bruk (en del med sekk, noe som sliter mer enn vanlig på jakken) og 3-5 vask iht vaskeinstruksene synes jeg jakken ble betydelig mindre vanntett samt at fargen ble veldig blass (jakken var sort, men ble etterhvert gråaktig i fargen). Da jeg nå, fire år etter, skulle kjøpe meg en ny jakke, kontaktet jeg Bergans for å høre om de hadde gjort noen forbedringer i stoffet de bruker i Dynamic jakkene nå. De fortalte meg at det hadde vært en viss utvikling på Dermizax stoffet og at denne jakken nå skulle være litt mer slitesterk enn tidligere. Jeg bestemte meg for å forsøke å reklamere på jakken og sendte den inn til Bergans,- tenkte at det kunne være verdt et forsøk hvertfall. Det var i god tro i den forstand at jeg mener at jakken ikke holdt den kvaliteten man må kunne forvente av en slik jakke, samtidig var jeg jo klar over at jeg hadde reklamert på den 2 år senere enn jeg burde. På tross av dette, lot altså Bergans tvilen komme meg til gode, og i dag mottok jeg en ny jakke fra dem. De skrev riktig nok at reklamasjonen ble godkjent under tvil, men jeg fikk likefult en ny jake. Det kaller jeg service det! Så, jeg håper på at stoffet i jakken har blitt noe bedre (mer vantett og mer slitesterkt) for de andre agenskapene (passform, bevegelighet, glidelåser, hette) er fantastisk gode. Oppsummert 1: Dynamic jakken er utrolig god å ha på seg. Vi satser på at stoffet holder bra kvalitet ift vanntetthet også. Oppsummert 2: Bergans yter fantastisk service! Det er verdt utrolig mye!
  4. Høres ut som en nydelig tur, på tross av vinden. Utsikten derfra over til Lofotveggen og Hamarøy/Steigen er jo formidabel. Du tok ikke noen bilder du kan dele med oss?
  5. Hundeeiere skal i utgangspunktet behandle alle som om de er redde for hunder,- de skal mao ha så god kontroll på hunden sin at den ikke går/løper bort til andre mennesker. Det spiller ingen rolle om vedkommende faktisk er redd for hunder eller ikke. Hvis vedkommende klart gir uttrykk for at han liker hunder og gjerne vil hilse på, ja så kan jo eieren slippe opp kontrollen. Og nei, jeg er ikke for 100% båndtvang (noe av det fineste jeg opplever i naturen er å se hunder som løper fritt og er i ett med naturen, snuser, tar stand, jakter, osv) og de som har hundefobi må jo bare leve med at de blir redde bare de ser en hund, men jeg mener de skal slippe at hunden kommer helt nær og snuser på dem. Just for the record: JEG ELSKER HUNDER!
  6. Selvsagt kan du ha med hunden din i marka! Så lenge du har kontroll på hunden din og den ikke løper bort til andre mennesker for å lukte, snuse og hilse så mener jeg det er helt greit. Hvis den gjør det? Ikke greit! Og for meg spiller det ingen rolle om de hundene som løper bort til andre mennesker for å snuse er verdens snilleste.
  7. Dette må være helt klart: Det er ikke den som er redd for hunder som må lære seg å omgåes hunder eller bli mindre paranoid. Andre mennesker skal ikke måtte lide for at enkelte velger å ha hund. Man kan ikke forvente at alle skal kunne omgåes hunder bare fordi noen mennesker velger å ha hund. Man kan heller ikke forvente at alle kan tolke hundespråk og dermed kunne tolke hunden i det han kommer løpende mot deg og se det som alle hundeeiere ser "hunden min er bare glad og har ingen agressivitiet i seg". Jeg er vant med hunder selv, men jeg skjønner veldig godt de som er redde for hunder og ikke vil ha noe nærmøte med hunder når de er ute og går tur. Hvis man ikke har 100% kontroll på hunden sin og ikke klarer å kontrollere hvor den skal løpe (ikke løpe i sporene) og ikke klarer å kontrollere at den lukter og hilser på folk den møter ute på tur, så må man gå med hunden der det ikke er mennesker, gå med den i bånd eller skaffe seg slik kontroll på hunden at det uansett ikke er noe problem. (PS: Jeg synder noe på dette området selv......., men det betyr ikke at jeg faktisk erkjenner de som ikke har hund sin rett til å gå på ski eller fotturer uten å være redde for å møte hunder som kommer litt for nær).
  8. Jeg har veldig god erfaring med vaselin uten vann. Jeg bruker en del av det når jeg smører potene, men til gjengjeld holder potene seg isfrie desto lengre. En forutsetning er at man klipper ned pelsen mellom putene.
  9. Jeg syns faktisk at disse "sjefene" får en del ufortjent kritikk i denne debatten. Jeg mener og tror (noe basert på erfaring) at det er veldig mange O2-jagere som bruker mye tid ute i naturen sammen med barna sine, både på ski, sykkel, fjellturer og andre aktiviteter. Ofte tror jeg småbarnsforeldre er ute sammen med barna først og gjerne pauser på bakketoppen med kakao og kvikk-lunsj og så drar de ut og trener selv etterpå, eller så veksler far og mor på å være sammen med barna og å trene. Og hva er egentlig så ille med denne "sjefen" som har vært på skikurs og lært seg å gå på ski og har Birken som årets mål? Det må da være mye bedre at vedkommende er ute i løypa og faktisk går på ski, enn at vedkommene ikke gjør det....eller? Men Håvard, du har helt rett. Vi er et egoistisk folkeferd. Tiden da storfamilien gikk foran alt annet er forbi......nå setter vi mor og far på gamlehjem når de blir gamle og syke....så ja, vi er blitt et selvrealiserende og egoistisk folkeferd.
  10. Som jeg har sagt i tidligere innlegg, så synes jeg det er fint at gammel som ung, med eller uten tipptopp utstyr bruker løypene så lenge de bruker dem med ski på beina. Selvsagt skal det være rom for barn og barnefamilier med kakao og kvikk-lunsj i sekken, men det må jo være rom for næringslivssjefen som trener til Birken også. Med uttrykket "skikkelig treningstur" så mente jeg en tur på ski hvor formålet først og fremst er å gå teknisk og bra på ski samt å utvikle enten anaerob eller aerob kapasitet. Poenget mitt er at det er viktigigere at løypene er bra og ikke ødelagt av fotgjengere når man skal på slike turer, enn når man er ute på søndagstur for å nyte naturen og samtidig gi kroppen litt fysisk fostring.
  11. Fimax, jeg er ikke uenig med din fremstilling av en "uheldig utvikling". Jeg har overhodet ikke noe i mot at folk i alle aldre og størrelser bruker skiløypene, enten de er ute på søndagstur med kakao og kvikk-lunsj i sekken eller de er ute og trener til Birken. Jeg er nok mer i den første kategorien selv Det jeg derimot har noe i mot, er folk som går, sykler eller driver andre aktiviteter i løypene slik at de blir ødelagt og vanskelig å gå skikkelig langrenn i hvis man nå skulle ønske å ta seg en skikkelig treningstur. PS! De gammeldagse løypene du etterlyser finnes blandt annet på Kongsberg i området rundt Knutehytta. Her har de kjørt et par runder på "gammel-måten", et spor med scooter som går veldig i ett med naturen, langs bekker, over myrer og små tjern, inni skogen, en veldig nostalgisk rute.
  12. Mannen fra Sennavassdalen, Jeg mener du tar feil. Jeg har ikke statistikk på dette, men det er mange idrettsforeninger som ikke får støtte fra stat/kommune. I disse foreningene finansieres løypemaskiner gjennom dugnadsarbeid, lokalt næringsliv, andelseie i løypelag og årsavgift (frivillig). Det er selvsagt mange steder der kommunen holder løyper, eller hvor det er et samarbeid med feks skisenteret og kommunen om å vedlikeholde løypenettet, men jeg tror det er mange løyper rundt om kring i Norges langstrakte land som blir holdt i stand av velvillige frivillige sjeler som rett og slett er glad i å gå på ski og ønsker at så mange som mulig skal få mulighet til å gå langrenn i godt preparerte løyper. Tippemidler derimot, det er noe annet. Så, i de tilfeller hvor hardtarbeidende nordmenn bruker av egne penger og tid på å holde oppe et løypenett; stay out of it med mindre du har ski på beina!!
  13. Mayhassen skrev: Mayhassen, du ser altså ikke at det legges ned uhorvelig mange timers dugnadsarbeid (både direkte i arbeid med løypenettet, og indirekte ved å samle inn penger for å kunne kjøpe tråkkemaskin, etc) av idrettslag og velforeninger. I tillegg er det mange som betaler årsavgifter og andeler i løypelag slik at man kan ha et system og en organisasjon for å kjøre skiløyper for, hold deg fast nå; skiløpere!!
  14. Babelfish skrev: Etter mitt syn så overholder du alle dine "plikter" som bruker av skiløypene og kjeften du får av kondomdressløperne og overklassekvinnene er jo helt uberettiget. Det er vel bare slik enkelte kategorier mennesker er.......
  15. SRX skrev: Jeg må jo si at selv om jeg erkjenner din rett til å kjøre både med scooter, slede og traktor på din egen eiendom, så hadde jeg som skiløper blitt rimelig fortvilet og forbannet over at det som liksom skal fungere som en lysløype til stadighet blir ødelagt av grunneiere. Nå kjenner jo ikke jeg detaljene i denne konkrete situasjonen, men hvis det er slik at du feks må bruke denne traseen for å hente ut ved om vinteren så har jeg jo på en måte forståelse for det, men hvis dette skjer til stadighet så er det jo helt klart at lysløypa ligger på feil sted!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.