Gå til innhold

simen

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  6
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. simen

  Valg av turskøyter

  Jo takk - men: Sportslageret er i likhet med de fleste andre i kategorien "skulle gjerne hatt" og ikke "har". Rollers.no har heller ikke. Heller ikke xxl. Så jeg er fortsatt interessert i "har"-kategorien.
 2. simen

  Valg av turskøyter

  Anbefaler tidligere nevnteRollers.no og Skøytegruppa til Skiforeningen for det man skulle trenge av informasjon og bilder. Her er en liten bildestory fra tur på Vestfjorden mellom Nøtterøy og Stokke søndag 4. januar: Magasinet UTE Hvis noen har tips om butikker i Oslo/Østlandsområdet som har skøyter med binding som passer vanlige vinter-/fjellstøvler, tar jeg gjerne i mot tips om det.
 3. Hei igjen, Sist søndag snudde folk på Riingsbreen pga. at det øverste laget med snø slapp. Det har vært mye nedbør og vind den siste drøye uka, på godt og vondt. De som så breen før den siste snøen kom, sier at man må gå så nærme Midtre som mulig, og holde samme (dvs. venstre/søndre) side av breen opp. Mvh simen
 4. Jeg antar at det dreier seg om et lite område. I og med at utgangen på run'et er så jevn og fin, gikk det temmelig fort fram til jeg bremset opp pga en kant. Jeg har således ikke informasjon som om vi hadde gått opp. For ordens skyld - det var andre som gikk opp siden vi kjørte på fredag. Dermed hadde vi nødvendig informasjon om forholdene i sida. Hovedregelen er fortsatt at man skal gå opp der man har tenkt å kjøre ned. simen
 5. Har du vært der nå? Fredag kjørte jeg nordsida av Soleiebotntind. Nede på breen var det kun siste dagers nysnø (20cm) som dekket blåisen. Jeg har ikke vært på Riingstind nå, men antar at det kan være skummelt. Ville for øvrig ikke lagt igjen breutstyr under noen omstendighet. Fjorårets seriøse smelting og vinterens beskjedne snøfall gjør jo at breer i Jotunheimen generelt har vesentlig tynnere snøbroer enn normalt. Midt i mars var det blåis å se på Bøverbreen ved Smørstabbtindane. Hvis jeg har vær og følge til å gå på Riingstind denne uka skal jeg huske på å avgi rapport.
 6. Jeg deltok selv på High Camp. Jeg har samtidig temmelig mange hatter i denne sammenhengen, så jeg skal prøve å fatte meg i korthet og beholde sakligheten. Spørsmål: Unner du ikke andre mennesker opplevelser i fjell og urørt natur? Turtagrø v/Ole og Fri Flyt har felles mål om at flest mulig skal oppdage gleden ved aktivt friluftsliv (naturligvis er det også levebrødet til noen mennesker, men selv ikke idealister lever av fjelluft og kjærlighet alene). Ut av dette har High Camp vokst. I rekordfart. Det er tydelig at interessen er på topp når omkring 300 unge fra cirka 18 til 40 bruker 17. mai-helga på Turtagrø i Hurrungane. Det som var fantastisk trivelig å se, var at veldig mange av deltagerne hadde sitt første møte med høyfjellet og toppturer denne mai-helga. Det er nettopp det som er hensikten for arrangørene. De tilrettelegger for eksempel med guider som tar med seg en gjeng på tur. Alle har ansvaret for sin egen sikkerhet, men har garantert turfølge til en topp som passer form og ambisjoner. Folk som ikke har erfaringen som kreves for å gå på tur alene, kan få en introduksjon til lykken i alpine fjell. Som gir grunnlag for å nå nye mål ettersom kunnskapen og erfaringen vokser. På kveldstid handler High Camp om seminarer om temaer skred og førstehjelp, i tillegg til visninger av lysbilder og film. Og dans. Og øl. Og ikke minst nye turvenner. Jeg gir meg her, for å unngå å vikle meg inn i en jalla-diskusjon hvor usaklighetene slår hverandre ihjel. Jeg benytter samtidig anledningen til å varsle om at årets High Camp arrangeres til helga, fra 8. til 11. mai. Helt til slutt tar jeg sjansen på å spå fortsatt økning i interessen for høyalpint friluftsliv. Med ønsker om en god tur videre - hilsen fra simen Les mer om High Camp på www.turtagro.no, www.friflyt.no og i siste nummer av 2003 (livsstilsmagasin på Narvesen og NSBs langdistansetog).
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.