Gå til innhold

Kanomann

Medlem
 • Innholdsteller

  4
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Kanomann

  Radioaktiv fisk i jotunheimen? Uspiselig?

  Ingenting å bry seg om. Da Tsjernobylkatastrofen inntraff ble det selvfølgelig noe radioaktivitet både i reinskjøtt og fiskekjøtt i noen områder. En tidligere kollega kjerneforsker skrev offentlig at kreftfaren ved å spise et kilo av det mest radioaktive reinskjøtt pr dag, tilsvarte faren ved å røyke tre sigaretter om dagen. I Nord Sverige er det område med mye uran og grunnen og derfor sterk stråling. Levealderen til befolkningen er den samme som i Sverige forøvrig. Du kan trygt spise reinskjøtt og så mye ørret du bare orker i Jotunheimen. Og forøvrig; Ferskvann kan aldri bli radioaktivt - Det er H2O - altså vannstoff og surstoff atomer som ikke påvirkes idetheletatt av stråling. Med hilsen forhenværende kjernefysiker.
 2. Kanomann

  Turtips for kanotur ønskes

  [Er det noen som har kjennskap til noen egnede steder for oss (det kan godt være i Femundsmarka, men ikke på selve Femunden).
 3. Noen som har padleerfaring med weh-no-nah kanoer - Escape 17, 6 ft i kevlar? Har tenkt å bruke den til litt fiske , kanskje også jakt. Padleikano
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.