Gå til innhold

Babelfish

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  323
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Omdømmeaktivitet

 1. Liker
  Babelfish fikk poeng fra Hts1971 i våpen med på turer?   
  Kort og greit svar: glem det. Ikke har du behov for det, og ikke har du lov til det. Rifla skal stå i våpenskapet til jakta begynner.
 2. Liker
  Babelfish fikk poeng fra Jon Tangenes i Normer rundt gjensatt utstyr   
  Jeg skal på rypejakt i Finnmark til høsten. Jeg legger igjen noen patronesker rundt omkring på vidda, så lipper jeg å bære alt med meg fram og tilbake siden jeg skal jakte flere dager. Legger også igjen pølser og ekstra varme klær, og sprer det utover.

  Eller er det så forbanna vanskelig å rydde opp etter seg når man har vært på tur, enten man nå klatrer et fjell, eller er smartere og går rundt? Fargerike innretninger fra Oslo sportslager har ingenting i naturen å gjøre når du selv er på vei hjem.
 3. Liker
  Babelfish fikk poeng fra TurNisse i jakthund   
  Svaret på et slikt spørsmål blir: ja. Det blir som å spørre om anbefaling til en bil, med krav om den skal ha fire hjul.
   
  Hva skal du bruke den til? Hvor mye erfaring har du? Skal den gå stort, trangt? Hva er viktigst: Viltfinnerevne eller løpslyst? Hvor stor skal den være? Skal du bruke den til kløving også? Og så videre ... fuglehunder.no er en bra side for stående fugehunder.
 4. Liker
  Babelfish fikk poeng fra Eirik78 i Hvordan finne ut hvor og når det jages?   
  Litt oppsummering, avklaring og voksenopplæring:
   
  1. Det jaktes i helgene i Lier.
   
  2. Rådyr er ikke småvilt, det er storvilt.
   
  3. Ingen turgåere trenger å være redde for oss jegere, og de må gjerne ha på seg grønne klær og mose på hodet, jeg garanterer at jeg ikke kommer til å skyte på dem.
   
  4. Rare skilter finnes det overalt. Både "BÅNDTVANG!!!!" (langt utenfor båndtvangstid) til "Vi har pissa i fryseren". Skilttekster, spesielt hjemmelagde, skal man ta med en stor spade salt. Ingen jegere kan begrense allmennhetens rett til fri ferdsel i utmark. Gå hvor du vil.
   
  5. Lovteksten om helgegegrensning det vises til gjelder for UTVIDET jakttid, altså ikke for den normale perioden før jul.
   
  6. Småviltjakt i Oslo og Akershus avsluttes for de fleste arter 23. desember. Noen arter har lengre jakttid, som f.eks. rev.
   
  7. Engelsk setter er best, ingen protest.
   
  5. 
 5. Liker
  Babelfish fikk poeng fra Lindap i Noen som vet hvordan føret er på Vikerfjell og Kongsberg?   
  Da kan jeg melde om at føret var intet mindre enn fantastisk.
   
  Skjult lenke - logg inn for å se den
 6. Liker
  Babelfish fikk poeng fra Kusken i Hvem har hund og hvilken rase?   
  Jeg har en engelsk setter som (heldigvis) er komplett jaktidiot (omtrent som eieren). Her står han i stand på et Norwegian-fly under innflygning.

  Skjult lenke - logg inn for å se den
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.