Gå til innhold
  • Bli medlem

jenpa

Aktiv medlem
  • Innlegg

    47
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om jenpa

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Morsom lesing ! - Så jeg hiver meg på jeg også... 1:Alder og bosted, evt. navn: - Jens, Asker, 48 år 2:Første topp: - Første 2000 meter var Galdhøpiggen med en kompis i 14-15 års alderen 3:Antall hittil og kriterium for samlingen (Røyne, 30 m p.f. osv.) - Ca 30 så langt (følger 'bibelen' til Helgesen)...men mange av toppene er besøkt flere ganger 4:Flotteste topptur så langt - Mange ! - Vinter: Store Ringstind (flere ganger, klar favoritt) - Sommer: Topp 3: - 1) Storen (i kremvær, endelig!), - 2) Store Austanbotntind (i drittvær, flott likevel), - 3) Stetind (i kremvær, det blir flere turer til Nordland!) 5:Hvorfor en samler - Samler flotte opplevelser sammen med familie og kompiser, ikke nødvendigvis bare topper. - Har foreløpig ingen ambisjon om å komme gjennom hele 'listen' (før jeg blir pensjonist). 6:Planlagt progresjon og eventuelt største hinder i progresjonen - Etpar faste toppturhelger på ski om våren, en fast helgetur med gutta hver høst + ad-hoc godværsturer om sommeren - Sålangt mest i Vest Jotunheimen...men videre progresjon vil innebære nye områder (Nord Norge, Sunnmøre og Romsdal, 2000 meter ikke noe kriterium!) - Med god planlegging og riktig prioritering får man det til.. 7:Hvordan det hele startet - Ivrige foreldere som barn, men det var først når vi fikk oss hus i Luster i Sogn (nær Hurrungane) at det ble fart i sakene..
  2. Vi var også på Sognefjellet i Pinsehelgen. Bra føre fra Krossbu (vi gikk til Smørstabbtind), og det så ut som om det var flotte forhold på breen og toppene rundt. Ved Turtagrø var det mindre snø og bæring av ski opp til ca 1200 moh... Steindalsnosi pleier å ha bra forhold til godt ut i Juni, hvis det er topptur man er ute etter...God Tur!!
  3. Man skal alltid være forsiktig med å gi råd om breforhold, og jeg har ikke gått over Ringsbreen siden påske, men gitt de generelle snøfoholdene i Turtagrø området nå vil jeg anse forholdene som veldig bra ...bedre enn på mange år på denne tiden!! Bresprekkene er normalt størst i 'fallet' ned mot Ringsdalen og normalt ikke noe problem tett oppunder Midtre... Ruta til Store passerer under foten av Midtre og krever en 'avstikker'...Normalt overkommerlig på samme turen (ta med nok drikke i varmen, har selv gått tom på veien...). I tillegg til toppene foreslått overnfor er Steindalsnosi og Lauvnostind flotte turer...
  4. Tross mangel på forhåndstips på HEST tok vi sjansen i helgen og opplevde fantastiske forhold, - flott skiføre fra demningen (ca 500 moh) og hele veien opp (1632 moh). - og ned! Anbefales for nysjerrige toppturentusiaster - men se opp for skavler på 15-20 meter overheng!
  5. Takk for det - Satser på fast og fin vårsnø på Smørstabbreen neste helg! Hest(en) er en 1600 meters topp i Leirdalen (sidedal til Jostedalen) - en markert rygg man garantert legger merke til hvis man passerer Gaupne på vei mellom Luster og Sogndal. http://peakbook.org/peakbook-element/2139/Hesten.html http://foto.lustertelemark.net/#3.13 Dersom noen andre har oppdatert info om snøforholdene der (spesielt fra starten i Leirdalen) tar jeg alltid imot råd fra erfarne fjellfolk...
  6. Hei erfarne (lokale) fjellfolk.. Vi planlegger 17. Mai helgen på Sognefjellet og i Jostedalen. Registerer at det fortsatt er bra med snø i disse områdene, men kan noen si noe fornuftig om snøforholdene på: - Sokse og Kniven - spesielt siste del opp moy toppene - for mye nysnø? - Hest - spesielt fra starten fra Leirdalen/Jostedalen - mye skibæring fra starten? Håper på svar!
  7. For å henge meg på resten - Sportsnett (både på nett og i butikken) er en av relativt få (sammen med bl.a. Oslo Sportslager) som nesten utelukkende har ansatte som virkleig KAN jobben sin. Anbefales!
  8. Hei FinFyr! Dette er sikkert veldig individuelt, men jeg har tidligere hatt Crispi og den passet foten min bra fra første stund. Nå kjører jeg Scarpa og jeg slet litt i starten med gnaging, spesielt på hælen. Etter en runde i ovnen til Oslo Sportslager ble dette problemet løst utmerket og jeg er veldig happy med valget - kan derfor sterkt anbefale baking..!
  9. Svart - ser frem til resultatene. NB: Selvstudier (f.eks skredboka til Brattlien) er vel ikke like bra som å gå på kurs...men anbefales!
  10. Hei, Jeg har kjørt NTN etpar år nå, kombinert med Rossignol B2 Bandit - en anbefaling jeg fikk av Oslo Sportlager - og som funker meget bra både opp og ned! Kikket lengselfult på de senest igår og venter bare på litt mer snø...
  11. Lekkert! Nærbildene sier ofte så mye mer - så også denne lille filmsnutten fra Norrøna (inkl heismusikk)
  12. Takk for alle gode innpsill...gleder meg som et barn og satser på at godværet holder seg...!
  13. Takk for flott rapport, Bjarne Jeg er primært ute etter bildet ala dette, som jeg også mener jeg har sett på forumet tidligere(?)...
  14. Hei! Vi er 3-4 stykker som planlegger tur til Store Austabotntind ila August. Har søkt på FF etter rutebeskrivelser (bilder) videre etter nedstigningen fra Vestre (dvs opp eggen retning hovedtoppen) med de fleste jeg finner er linker til utgåtte sider. Er det noen som har egne bilder eller linker der dette vises...På forhånd takk for hjelpen.
  15. Hei, På Langfredag (22.04) var det fantastisk flotte snøforhold og ingen som gikk i tau på breen (sikkert 50+ på toppen den dagen). I Ringsdalen er det enkelte bare partier, men det var forsatt mulig å ha på skiene hele veien fra Turtagrø/Årdalsveien...men det smelter raskt så ting endrer seg fort...
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.