Gå til innhold

Eivind T

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  76
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Omdømmeaktivitet

 1. Liker
  Eivind T ga poeng til esw i Sykkelvesker av packraftstoff   
  Måtte starte et lite prosjekt etter 2 uker i strekk med innevær. Så da ble det forberedelser til en lengre sykkeltur i mellomeuropa som er planlagt i mai. Sykkelveskene mine var fra 1991 og modne for utskifting, og jeg hadde litt stoff til overs fra packraft-prosjektet. Det sorte stoffet er 1000d dobbelsidig TPU, det grønne ensidig 210d TPU nylon. Alle «sommene» er sveiset. Må vente på litt hardware fra Tyskland nå, før jeg kan gjøre dem ferdig. 2. Liker
  Eivind T ga poeng til fjellrypa i Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips   
  Oi, denne tråden kan jeg ikke huske å ha sett! Mye fint, inspirerende både for foto- og turfoten. Her et glimt fra en padletur på Steinsfjorden på Ringerike i sommer. Iphone 8, hvis jeg husker rett.
   

 3. Liker
  Eivind T ga poeng til Emanuel Desperados i Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips   
  Strynfjellet i solnedgang 
   

 4. Liker
  Eivind T fikk poeng fra fjellrypa i Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips   
  Ruslende rype.

 5. Liker
  Eivind T ga poeng til REJOHN i Johnsens turlogg Høgjæren med broderen.   
  Tur i kuldegrader og sol.
  Skjult lenke - logg inn for å se den Det var lenge siden, mer enn en måned, siden broderen og jeg hadde vært på tur sammen. Det var på høy tid at vi tok en tur. Broderen har vært litt uheldig, både fått ødelagt et kne, fått dårlig akilles og i tillegg sykdom som har hindret å kunne ta ut på tur.
  Nå var han endelig klar for en tur. Det var egentlig ikke mye tvil om hvor turen burde gå. Vi har det siste året gått på høgjæren sammen. Onsdagsturene har vært «runden» fra Holmavatn til Steinkjerringå og videre til Synesvarden og tilbake til Holmavatn. Det er en passe onsdagstur på omtrent 8 kilometer og vi bruker i underkant av halvannen time. Skjult lenke - logg inn for å se denEn litt lengre tur går fra Topdal til Synesvarden og ned til Steinkjerringå, med retur samme vei. Det er en tur på nesten en mil og vi bruker omtrent to timer. I medvind og med hjemlengsel....

  Været var fortsatt skikkelig bra. Sol og nesten ikke vind, men med minusgrader. Broderen er skeptisk til frost og is, og var langt fra sikker på om vi virkelig burde ta den «vanlige» turen – fra Topdal.
  Det kunne hende at det var is og glatt. Det er lett for gamle folk å ødelegge seg på holka...
  Jeg var sikker på at det ville være bra forhold. Det kunne hende at det lå en isflekk en og annen plass, men helst ville det være tørt og hardt. Skjult lenke - logg inn for å se denYr var sikker på at lørdag ville det fortsatt være flotte forhold med sol, og lite vind. Jeg var ikke like sikker da vi kjørte oppover mot parkeringsplassen. Det lå en mørk rand ute i havet, og den så egentlig «sint» ut. Siden vi alt hadde bestemt oss for tur, kunne ikke en sky ute i havet gjør stort fra eller til.

  Det var andre på tur denne dagen. Vi ble hurtig tatt igjen av tre karer. Far med to sønner, alle voksne. De var ute på en treningsrunde. Lysefjorden inn er et tøft løp. Vi snakket med folkene på toppen av Synesvarden. Selvsagt hadde vi felles kjente. Skjult lenke - logg inn for å se denNedover mot Steinkjerringå var det sol og stille luft enkelte plasser. Da ble det varmt. Det ble ingen egentlig pause da vi nådde statuen. Vi snudde omtrent med en gang og tok fatt på tilbaketuren. På tilbaketuren fikk vi trekken på oss, og det ble kaldt, så pass kaldt at det kjentes i ansiktet.

  Det hadde gått greit nedover. Vi holdt et bra tempo, og jeg syntes ikke broderen hang noe spesielt etter, selv uten skikkelig trening i en måned. I bakken opp mot Synesvarden, på hjemturen, måtte han slippe og ta det rolig. Skjult lenke - logg inn for å se denFor egen del var jeg både stiv og kunne kjenne at jeg hadde gått tre dager, da vi tok fatt på de siste stykket. Nedoverbakken gikk greit, men jeg fikk aldri opp farten. På enkelte dager blir det småløping akkurat i denne bakken. Opp siste bakken slet både jeg og broderen.

  10 kilometer på litt over to timer. (9 minutter) Det er noe lengre tid enn vi tidligere har brukt på samme turen. Broderen mener det vil ta litt tid før han igjen er i bra form. Det gjelder bare å mange nok turer. Skjult lenke - logg inn for å se den
 6. Liker
  Eivind T ga poeng til Espen Ørud i Hvor har du vært på tur i dag - 2019!   
  I dag tur til dagsturhytte på Tyven, Hammerfest. Tidligere omtalt i tråden om åpne hytter.  
   
  Normalt er det ikke skiføre før jul, men i år er det såpass med sne at de faktisk har kjørt spør til den nye hytta allerede. -14 på det kaldeste, men flott vindstille vær gjorde det til en meget flott opplevelse. Når man først skulle på vintertur så var det greit å henge på en pulk og fylle opp med ved så man ikke trengte dårlig samvittighet for å fyre litt samtidig som man fikk en fin oppvarming til pulksesongen...

  Hytta ligger her: Skjult lenke - logg inn for å se den , men er såpass ny at den ikke er med på bildet til satelitt-tjenestene enda.
   
   

 7. Liker
  Eivind T ga poeng til REJOHN i Johnsens turlogg Vintertur fra Gramstad.   
  Mattisrudlå, Bjørndalsfjellet og Fjogstadnuten.
  Skjult lenke - logg inn for å se den Tirsdag tidlig i november. Flott vær. Kaldt, men klart, sol og vindstille. Været burde utnyttes til tur. Slike dager er det ikke for mange av, og det blir alltid for få turer...
  Temperaturen er det som legger hindringer i veien for tur i heia. Det er kuldegrader og is. Noen bruker isbrodder og tar seg fram som om det er sommerføre. Jeg er skeptisk til alt som minner om glatt føre.
  Hjemme var det 3 grader. Yr meldte om temperaturer så vidt over null. Hvor kunne det da passe å gå? Jeg har en stund gått med planer om å ta en tur fra Gramstad, mot Paradis-skaret opp Rinda og til Bjørndalsfjellet over Mattisrudlå. Det er mulig å utvide denne turen med Fjogstadnuten og om alt stemmer og det går greit, så kan Dalsnuten også legges inn. Skjult lenke - logg inn for å se denMed andre ord en tur der det er mulig å gå i to – to og en halv, eller tre timer, alt etter humør og form. Denne turen passer bra en solrik dag med lite vind.

  Det var tre grader innover, men is på pyttene. Det så ikke ut som om det ville være helt isfritt rund Gramstad. Nå var planene for dagen lagt, så her var det bare å stå på, men jeg var skeptisk....
  Jeg ble ikke mindre skeptisk på vei mot Paradis-skaret. Det var is og glatt. Skjult lenke - logg inn for å se denBakken opp mot Mattisrudlå er både bratt og litt «utsatt». Det hender jeg går opp bakken uten å tenke på høyden og at det er langt ned, bak meg. Denne gangen var det ikke lett å komme opp. Pulsen var høy, og ikke bare på grunn av anstrengelsene i oppoverbakken. Det var heldigvis ikke mye is i stien, og det var tørt. For nesten alle andre, var forholdene helt greie, og de aller fleste har ikke problemer med denne bakken i det hele tatt.

  Jeg kom selvsagt opp – i god behold, og fortsatte mot Bjørndalsfjellet. Der traff jeg to karer som også var på tur i finværet. Vi fikk en kjekk prat, før jeg fortsatte mot veien og de mot Paradis-skaret. Skjult lenke - logg inn for å se denNede på veien kikket jeg på klokka. Det var ikke spørsmål om å gå mot Fjogstadnuten, I det flotte været, var det nærmest en selvfølge, men hva med Dalsnuten.

  Jeg tok oppover bakkene mot nuten, og fikk en kjekk tur over flyene. Her var det rimelig tørt, bare enkelte sorpehull, som det var lett å komme over. Det var egentlig bra forhold, og jeg kunne holde litt fart. Skjult lenke - logg inn for å se denNesten nede ved Revholstjørn, var det på tide å vurdere Dalsnuten. En kjapp kikk på klokka fortalte meg at jeg kom til å bruke godt over tre timer om jeg la turen om toppen. Det syntes jeg ikke var fornuftig, og labbet i vei mot Gramstad.

  Helt til jeg begynte på veien rundt Revholstjørn, hadde det gått greit. Jeg kunne etterhvert kjenne at jeg hadde gått noen kilometer, og at det skulle være greit å sette seg i bilene. Det var likevel slik at jeg fortsatt hadde overskudd og greie bein. Jeg hadde nok vært adskillig mer stiv og støl om jeg også hadde tatt turen om Dalsnuten. Skjult lenke - logg inn for å se den Skjult lenke - logg inn for å se den
 8. Liker
  Eivind T ga poeng til Gisle Uren i Langsomt på Svalbard   
  Hei alle sammen.
  Til vinteren skal jeg på langtur på Svalbard. For dere som kjenner meg litt, så er det kanskje ikke helt uventet at jeg drar av gårde sammen med den faste turkameraten min Jens, og sammen med alle hundene mine. Dette er noe Jens og jeg har jobbet systematisk mot i flere år, og endelig begynner det å nærme seg tid for selve turen.
  Vår tur og vårt fokus er nok annerledes enn de fleste andres. Vi skal ta oss tid til å oppleve fremfor å oppnå på denne turen, og har kalt turen Langsomt på Svalbard.
  Dere er hjertelig velkomne til å følge oss på Skjult lenke - logg inn for å se den hvor vi kommer til å dele forberedelsene og gjennomføringen av turen. 

  Gisle
 9. Liker
  Eivind T ga poeng til REJOHN i Johnsens turlogg Høgjæren med høy himmel og lav temperatur.   
  Bestyrerinnen og jeg på mandagstur.
  Skjult lenke - logg inn for å se den Det er muligens blitt slik etterhvert at søndagsturen blir mandagstur. Nå skylder jeg selvsagt på været. Eller mer korrekt på YR. Værmeldingen for søndag var mindre bra, og derfor valgte jeg å utsette turen til søndag.
  Nå ble været bedre enn meldt, men da var jeg alt i gang med å slite til trekket på godstolen. En jobb som må tas på alvor... Skjult lenke - logg inn for å se denBestyrerinnen har også blitt mer eller mindre fast medlem av søndagstur gjengen – selv om denne turen altså går på mandag. Hun ønsket i hvert fall å bli med da jeg nevnte «mandagstur».

  Nå dro hun på trening tidlig mandagsmorgen, og da jeg gjorde meg klar var hun ikke helt sikker på om en tur etter trening var helt greit. Hun skulle jo også gå tur med andre på kvelden. Det ble likevel til at vi tok ut. Mot Høgjæren. Skjult lenke - logg inn for å se denDet ville passe bra med en kjapp runde til Synesvarden og mot Steinkjerringå. En tur på 8-9 kilometer, og som tar omtrent to timer – når Bestyrerinnen er med på laget.

  Nå er det selvsagt kjekt å ha med følge på tur, spesielt greit om det er Bestyrerinnen. Vi liker begge å stoppe opp for å se på blomster eller for å sjekke utsikten. Sent i oktober var det ikke mye farge å se – uten om brun myr og brunrøde marker. Og selvsagt svart sorpe. Skjult lenke - logg inn for å se denSom nevnt var det værmeldingen som gjorde at vi valgte å gå mandagstur i stede for søndagstur. Denne gang holdt YR hva de lovet. Sol og blå himmel, nesten ikke vind (bare 5-6 m/sek over toppene) og temperatur over null. Det var ikke frost, og det lå ikke is fra natten. Det hadde muligens vært bedre med litt frost. Vi måtte hoppe over en del sorpehull på veien rundt.

  Da vi startet fra Holmavatn, tok Bestyrerinnen mot Synesvarden. Broderen og jeg går - alltid – i motsatt retning, mot Steinkjerringå. Det var litt uvandt å gå runden i motsatt retning, men når bestyrerinnen er med på laget, gjelder det å henge på. Skjult lenke - logg inn for å se denSol og blå himmel. Det lyder jo egentlig greit, bortsett fra at sola står så lavt på himmelen at jeg foretrekker å bruke skyggelue. Med andre ord lite sol i ansiktet. Det er jo enda to måneder til sola «snur». Det betyr at den midt på dagen, skal krype lavere mot horisonten. Dagene er alt korte. Sola forsvinner i sekstiden, og det blir fort mørkt. Det er en litt trist og mørk periode vi går inn i, men november kommer hvert år.

  Det var flere våte partier, selv om det tørket opp etterhvert. Vi hoppet litt fra tue til tue og tok noen lange steg inne i mellom. Det gikk litt senere enn vanlig, men vi kom rundt. Skjult lenke - logg inn for å se denNå var vi heller ikke alene på tur denne dagen, men det var ikke langt i fra. Vi møtte et par – to ganger, og vi kunne se en person foran oss på vei fra Steinkjerringå mot Holmavatn.

  Det ble en kjekk og grei tur på høgjæren denne dagen. Høy himmel og sol. Det var mulig å se langt og det var klar luft. Vi kom til bilen i god form. Bestyrerinnen skulle også på tur senere samme kveld... Skjult lenke - logg inn for å se den
 10. Liker
  Eivind T ga poeng til Isak Knutsen i "Jeg har oppdatert bloggen min" - tråden   
  Lenge siden sist, men nå har jeg endelig lastet opp en ny video på YouTube-kanalen! Sjekk den ut her: 
  Det ble noen heftige toppturer i Sunnmørsalpene i påska i år!
 11. Liker
  Eivind T ga poeng til Miamaria i "Jeg har oppdatert bloggen min" - tråden   
  Det ble en fantastisk tur sist søndag! Ligger fortsatt etter på bloggingen når det gjelder sommerturene, men denne her måtte bare rett i bloggen. Det er så artig når en vanlig «småtur» blir så flott og minnerik som dette her, uten egentlig noe spesielt annet enn flott høstvær, sjøfugl og dyr. Aller mest kanskje supert at ryggen viste seg å tåle både padling, teknikktrening og rulling. Ikke helt bra, men ikke ødelagt i ettertid så da blir det nok bra på sikt. (y) RestenSkjult lenke - logg inn for å se den. 

 12. Liker
  Eivind T ga poeng til Fotogubbe i Turglede for meg   
  Nå med Spitsbergen Camp Pro ligger alt til rette for å leve ut en gammel drøm. Tenker å dra til Finse til sommeren, nærmere bestemt nær Finsefetene, hvor jeg tenker å ligge 2 uker i telt. Har det jeg trenger for en slik tur. Kan ta toget ned til Geilo for å proviantere nå og da siden gåturen til/fra Finse stasjon ikke er lenger enn 1-2 km. Kan t.o.m. dra på Finsehytta for å smake på lokalt brygg og spise noe annet en Real, samt lade mobil og powerbank  
 13. Liker
  Eivind T ga poeng til Datuma i Turglede for meg   
  Jeg var veldig aktiv med både tur og ski tidligere. Men for 7 år siden ble jeg syk og har ikke blitt bra igjen. Noe som resulterer i at jeg kan gå svært korte turer, bære lite, trenger hjelp til å sette opp teltet osv. 
  Jeg har endelig begynt å bevege meg ut i skogen igjen det siste året. Vi velger turer som det er kort å gå fra parkeringsplass og mannen min bærer det meste av utstyret. Vi startet på campingplasser bare for å i det hele tatt se om kroppen min tålte å sove i telt. 
  For min del er hengekøye bedre enn telt. Enklere å sette opp og ikke så mye bøying av ryggen som er et av mine problemer. 
  For meg har det vært en enorm frihetsfølelse å i det hele tatt klare å gå tur i skogen. Selv om vi bare er en km fra bilen, og må ha flere pauser på veien. 
  Selv om det er vanskelig å akseptere at man ikke tåler de høyeste toppturene lenger, er det viktig å sette pris på det man kan. 
  Jeg har sittet i rullestol, måttet ha hjelp til å ta på meg sko og sokker, hjelp til å snu meg i sengen osv. Det å nå kunne gå en hel km på en god dag er fantastisk, men det er ikke til å stikke under en stol at jeg forbanner sykdommen og alle friske som løper forbi meg i løypa når jeg har en dårlig dag. For det suger skikkelig å miste det man har hatt. Men hvis jeg snur på det kan jeg heller tenke at det er fantastisk å kunne gå på mine egne ben og ikke være avhenging av så mye hjelp. 
  Ved å legge til rette turen etter dine premisser får du mestringsfølelse, istedenfor å prøve på noe du ikke får til og blir deppa istedenfor. 
   
 14. Liker
  Eivind T ga poeng til Imp i Turglede for meg   
  Jeg tenker at her er det viktig å gå inn i seg selv og se på hva du faktisk får til, og være takknemlig for det. Ikke fokuser på de gamle opplevelsene og hva du ønsker deg tilbake til - men hva får du til med den kroppen og de midlene du har til rådighet nå? 
   
  Innlegget til Per Fredrik er viktig syns jeg. Alle trenger vi en påminnelse om hvor heldige vi er, for livet er skjørt og plutselig kan det være slutt. Da gjelder det å tenke at «jammen gjorde jeg det jeg kunne for å leve livet da jeg hadde sjansen til det».
   
 15. Liker
  Eivind T ga poeng til Fotogubbe i Turglede for meg   
  Takker - alle sammen, takk for ditt innlegg Skjult lenke - logg inn for å se den.
  Nytter ikke å deppe! Får ta meg en tenkepause, og kanskje komme tilbake med en mini turrapport fra høsten. 
 16. Liker
  Eivind T ga poeng til Per Fredrik i Turglede for meg   
  Jeg har sittet å lurt litt på hvordan jeg skulle formulere meg fordi jeg kjenner meg litt igjen i det du skriver. Jeg fikk en helsemessig smell for noen år siden. Etter kreftbehandlingen tok det meg 1 1/2 med opptrening for å komme på beina igjen. Jeg måtte slutte med å kjøre MC og trodde at jeg aldri skulle komme på tur mer. De første ukene etter at jeg kom hjem klarte jeg ikke å gå rundt huset engang. Gradvis ble det bedre, men aldri sånn som det var. Så fant jeg dette forumet og så begynte tur livet. Da var jeg tilbake på Hardangervidda hvor jeg gikk med unga da de var små. Jeg går ikke langt, jeg kan presse meg, men da blir dagen etter et he***te. De sa på Ullevål at jeg fikk nok ikke alle plagene på liste over senskader, men det gjorde jeg. Fjellturen er for meg en mental renselse prosess, jeg tenker ikke så mye mer nå på hva som ble tatt i fra meg, men heller at jeg var heldig tross alt som har fått disse årene, ikke alle fikk det. Jeg får, mens du strever deg videre, ønske deg lykke til. Håper du finner en ny vei.For meg er det roen og stillheten som er viktig, ikke hvor langt jeg kommer.
 17. Liker
  Eivind T ga poeng til Espen Ørud i Hvorfor bruker ikke alle en kvistbrenner?   
  Mer kvistbrenner. Vi har ved et par anledninger kappet kubber i passe lengde som innmaten og kløyvet de i to eller fire (avhengig av størrelse) med kubbe/turkniv og brukt halvdelene eller kvartdelene i brenneren og stappet never og småkvist mellom. Da oppnår vi en "lengebrennemodus".

  Har fungert utmerket når man skal lage flere stekepanner med noe på rad og kaffe etterpå f.eks. Kan anbefales!


  Ca sånn:
   
  20190727_202219.mp4
 18. Liker
  Eivind T ga poeng til REJOHN i Johnsens turlogg Til Tomannsbu med Egil.   
  Høst-tur og dugnad.
  Skjult lenke - logg inn for å se den Fredag til lørdag på Blåfjellenden er standard. Det har ofte blitt en tur til Sandvatn på søndagen. Av og til har det blitt en tur til Tomannsbu i stede for Sandvatn. Med årene har det blitt litt endring, slik at jeg dette året bare har vært på Sandvatn to-tre ganger. Og ingen ganger på Tomannsbu – til nå.
  Egil ringte og ville ha meg med på en liten ekspedisjon til Tomannabu. Egentlig en dugnadstur. Det var noe med lys og brannalarm som måtte ordnes, og han har litt problemer med å suse innover heia alene. Det vil si, ikke han men noen hjemme, og STF ser helst at vi går flere i følge. HMS tas alvorlig – selvsagt. Skjult lenke - logg inn for å se denDet var ikke gode forhold for fjelltur. Is og frost, men værmeldingen var meget god, med sol og lite vind. Broderen er meget skeptisk til kombinasjonen is og tur, og jeg er ikke langt etter. Likevel var det bare å overse de betenkeligheter jeg hadde og pakke for tur.

  Jeg kom ned fra Blåfjellenden på lørdag, og Egil og jeg ville innover til Tomannsbu på søndagen. Det blir fire sammenhengende dager i heia. En ikke helt vanlig greie for meg nå lengre. Skjult lenke - logg inn for å se denSelv om det var varmegrader i lufta da vi parkerte i Hunnedalen, var det steinhardt i skyggen, der sola ikke kom til. Det var med en viss skepsis jeg kikket opp Tveidebrekka. Den lå i skyggen, og hvor mye is ville det være i stien?.

  Nå er Tveidebrekka så pass bratt – og lang, at det ikke er mulig å gå fort uansett. Spesielt ikke for oss pensjonister, og med tung sekk. Egil hadde med seg mye utstyr, og sekken hans var tung...
  Oppe i bakken kunne vi se ned mot parkeringsplassen og stien oppover. Det var andre på vei mot Tomannsbu. Det var litt overraskende. Søndagskveld hadde vi trodd vi fikk hytta for oss selv. Skjult lenke - logg inn for å se denNå er det høstferie og skolefri – og flott vær. Hadde vi tenkt oss om, burde det ikke komme som en overraskelse at andre også ville opp i heia. I tillegg til gjengen bak oss, møtte vi også på mor og sønn – på 7, og inne på hytta var det nok en familie. Vi ble i alt 12 på hytta den natten.

  Med tunge sekker, litt is i stien og sorpe som var spinnglatt, gikk det smått innover. Det var folk på dagstur ved Arnebu. Det ble en kort stopp. Brekkene nedover mot Olabu ligger heldigvis mot sør. Sola hadde tint mesteparten av isen. Her har STF lagt noen kjettinger, som jeg brukte. Egil sprang nedover på bare berget. Skjult lenke - logg inn for å se denVi møtte også folk med sauer. Det er fortsatt ettersanking på gang, men selv etter flere sveip over heia, manglet det fortsatt en del dyr.

  Inne på hytta gikk Egil i gang med å få orden på lys og brannalarm på hunderommet. Jeg var med for å lage mat og sørge for at hytta er ren og ryddig når vi forlater denne. Skjult lenke - logg inn for å se denDet ble også jobbet noen timer på mandagen. Alt var ferdig da vi i to-tiden satte kursen mot Hunnedalen. Føret og forholdene var omtrent som dagen før. Sola hadde imidlertid sagt takk for seg og gjemt seg bak et tynt slør. Det var tydelig et værskifte på gang.

  Selv om det var mandag, og værmeldingen ikke like god for de neste dagene, kom det folk i mot som ville til hytta. Det kom i hvert fall til en varm og ren/ryddig hytte med lys og brannalarm i orden. Skjult lenke - logg inn for å se denEgil, som er eldre enn meg (og jeg er gammel...) tok også denne dagen bakkene ved å hoppe fra stein til stein, - med is i mellom. Jeg gikk forsiktig, meget forsiktig enkelte plasser, og brukte tid.

  Vi kom til bilen i god form og var godt fornøyd med både turen og det vi hadde fått utrettet på hytta. Skjult lenke - logg inn for å se den
 19. Liker
  Eivind T ga poeng til Terka i Karmatråden / Pay it forward 2.0   
  Det har vært en slik tråd her før som nå er lukket så jeg sparker i gang en ny en igjen.
  Tanken er å poste om frilufts/turrelarerte ting og utstyr som man ikke bruker selv og kan tenke seg å gi bort. Ting som selges lager man egne annonser på her, på finn.no, osv.
  Evt. krav til sending/henting må man vurdere selv, og kommunikasjon mellom den som gir bort og den som overtas bør gå per melding. Når noe er gitt bort bør man kommentere eller oppgradere status på det i tråden her. Sted/Lokasjon er også greit å oppgi (ift henting).
  Det er jo bedre at ting brukes av andre turfolk enn at det bare blir liggende innerst i skapet? 😊
 20. Liker
  Eivind T ga poeng til snilen i Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips   
  Med haude på rette staden.  Det skulle bli et anstendig bilde, men uante fotoeffekter oppsto. Stor latter da filmen ble fremkalt.

 21. Liker
  Eivind T fikk poeng fra varmtvann i Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips   
  Ruslende rype.

 22. Liker
  Eivind T ga poeng til Espen Ørud i Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips   
  Det var ikke mange minuttene med finvær i helgen, men det ble full klaff i et av minuttene det var ophold og solen tittet frem...
   
 23. Liker
 24. Liker
  Eivind T ga poeng til Kristian J. Vabø i Hardangervidda sommer 2019   
  Da var en delvis vellykket tur i boks. Kom meg fram til målet på dag 2 av turen, en strand nederst i Nedre Hellevatnet.
  Hjemturen derimot ble ikke så vellykket, den skulle også deles i to etapper, men med svært liten matlyst, småkvalm, og lite søvn tok jeg tak på turen ned mot bilen i en smell. Ruta gikk derfor fra teltplassen mot Hellevassbu til jeg traff stien for så å gå ned mot Ulevå/Haukeliseter. Den turen tok meg 11 timer, med mange pauser og en stans pga oppkast. ila meg selv kjøreforbud når jeg kom ned til bilen, så kjørte bare det lille stykket bort til Haukeliseter fjellstue og leide et rom der til neste dag for så å kjøre hjem etter en god frokost.
  Fisk? tja, ikke noe å skryte av... Ble en liten på 150gr. som fikk svømme videre. Traff flere hyggelige mennesker på turen også, overaskende mange som var på tur. Så selv med litt motgang, konkluderer jeg med en vellykket tur!  

  Utsikt mot målet, steinstranden ca midt i bildet:


  Teltplassen, ganske perfekt sted!


 25. Liker
  Eivind T ga poeng til Trond Monkvik i Turglede for meg   
  Som sagt tidligere i denne tråden, er det mange slags turer. Jeg har gått i fjellet hele livet, fra jeg var 3 til nå 72 år. Kreftene er ikke lenger de samme, og jeg har forsøkt å finne nye måter å bruke naturen på. Hvis jeg haster av sted fra a til b for å komme fram før det blir mørkt, fører det til at det jeg ser mest av på turen, er steinene og tuene jeg må passe på for ikke å snuble. Går glipp av masse ting: Ser ikke fuglen som fløy opp etter at jeg har passert, ser ikke blomsten som vokser to meter fra stien. Ser ellers bare det jeg stanser for å se på. Bare det å følge en sti begrenser mulighetene ganske mye.
  Jeg har også funnet glede i terrenget utenfor de oppgåtte stiene, og finner mye spennende ved å legge ruta utenom de opplagte enkleste, lettgåtte traseene. Jeg har også etter hvert interessert meg mer og mer for alt jeg kommer i kontakt med og treffer underveis. Geologi, flora, fauna. (faktisk også av og til interessante mennesker). Det gir nye perspektiver for turlivet. Å bli så godt kjent i et terreng at du kjenner revehiene, vet hvor elgen står når den vil være ifred/om vinteren, hvor haren hopper, hvor de sjeldne blomstene vokser, de gode bærterreng, soppstedene, er også et aspekt jeg etter hvert har lært å sette pris på. Prøver kort og godt å ikke gå den samme turen to ganger. Slik har jeg for min del funnet mange nye aspekter ved friluftslivet som ikke er avhengig av store krefter og stort overskudd. En totimers tur rett ovenfor huset kan gi like mye som en toukers ekspedisjon, bare på forskjellige måter.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.