Gå til innhold

josteink

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  899
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  5

Omdømmeaktivitet

 1. Takk
  josteink fikk poeng fra Anna Hansen i Telt til bilferie familie på 4   
  Vi hadde same situasjon, gjekk for stort campingtelt (6manns outwell) pga at dersom det er litt ruskever så er det kjekt å ha litt innvendig plass. Kjekt med ståhøgde. Ligg ein del rimeligt ute på finn.no. 
  Nokon campingplasser har pr plass men dei fleste vil ta betalt pr telt, men siden dåke er 1 familie så går det kanskje som 1.
 2. Liker
  josteink ga poeng til Prebb i Hjelp til valg av lettvekts enmannstelt   
  Jeg har Tarptent Moment DW. Det er ikke spesielt bredt det heller. Og ganske lavt i endene slik at det er ikke er mye om å gjøre før nesetippen blir kilt av innerduken, Det går imidlertid vilt kjapt å slå det opp. Jeg har vært værfast en gang. Det var stusselig. Endte opp med å bare la drittvær være drittvær og så gikk jeg til bilen før jeg skiftet til tørt. Det var riktignok regn og bygevær og heldigvis ikke sterk vind. Tror ikke teltet hadde tålt så veldig mye vind sammenlignet med Soulo.
  Med lettvektstelt til en person ofrer du komforten med litt større telt som tåler dårligere vær. Du har jo Soulo, og jeg tipper du har vurdert Unna?
  Tarptent Notch finnes også som silnylon, uten at vekten er så mye mer. 150g? Uansett dyrt nå med dollarkursen. Om du trenger litt Notch-inspo fra skandinavia så kan jeg varmt anbefale å lage deg litt kaffe og se på Skjult lenke - logg inn for å se den
 3. Liker
  josteink fikk poeng fra Linn Cathrine Bye i Kaffe på tur!   
  Kokekaffe.
  Kaffe for meg er kos og avslapping. Eg har ikkje behov for kaffe kvar dag eller til kvar mål så om eg ikkje har tid til å lage kokekaffi så vert det godt kaldt vatn istadenfor. Frysetørka kaffi smaker for meg ikkje kaffi så då vert det valgt bort. 
   
 4. Liker
  josteink fikk poeng fra martin.m i Fotpose/overtrekk til kalde barneføter   
  Det finnes masse fantastisk gode og varme barnekle idag men når det gjeld sko så er det vår erfaring at det fort blir kalde føter, og vi har prøvd masse ulike sko. Så no har eg laga nokre enkle fotposer/overtrekk til skisko. Materiale er ullsokk og noko cordura frå ein demontert sekk. Skal testast ut i morgon.


 5. Liker
  josteink ga poeng til nesning i Lydløs slukskrin   
  Slukskrinet mitt er stappfull. Den er passe stor (eller liten) slik at den passer i lomma til fjellbuksa. Jeg liker å gå langs vannet, helst rundt der jeg fisker. Det blir fort noen kilometer. Så skramler det skikkelig i buksa (slukskrinet mener jeg). I tillegg mister slukene lakken. Irriterende. Så tok jeg litt skummateriale og tapetkniv. Nå ligger slukene pent i skrinet uten å lage rabalder. Oversiktlig er det og. Pluss at jeg måtte slanke innholdet. 
   
 6. Liker
  josteink ga poeng til Røros Guide i Dekkforvirring   
  Ja hybrider har 28" hjulomkrets. Er som regel ikke mye å gå på i bredden på sånne sykler pga baktriangel og gaffelen. Hybrid og landweveisdekk bruker fremdeles litt forvirrende størrelsesguide kontra terrengsykler. Her har du oversikten som deler.no bruker på 28" dekk: Skjult lenke - logg inn for å se den
   
 7. Liker
  josteink fikk poeng fra Fotogubbe i Tørre klær i sekken vs vekt?!?   
  Dropp ekstra bukse, bruk stilong + regnbukse som backup , evt bare stilongs.
 8. Liker
  josteink fikk poeng fra gramjeger i Tørre klær i sekken vs vekt?!?   
  Dropp ekstra bukse, bruk stilong + regnbukse som backup , evt bare stilongs.
 9. Liker
  josteink ga poeng til Bokhylla i Osprey talon 11 - rar passform?   
  Har ikke denne sekken før, men når jeg ser på bilder av folk med den på, sitter hoftebeltet ofte litt nærmere midjen enn på hoften🤔 Kanskje ikke så mye hjelp i akkurat, men ja.. 
 10. Liker
  josteink ga poeng til Gittiamo i Osprey talon 11 - rar passform?   
  De små sekkene av Talon/Tempest har mer magebelte enn hoftebelte. 
  Du skal jo ikke avlaste noen stor vekt, men ha en sekk som tåler lettere vekt og høy fart. 
   

 11. Liker
  josteink ga poeng til Espen Ørud i Rypejakt nok en gang   
  Siden rypejakta startet i dag så tok jeg en tur bak huset. Flaks for rypa at det er kvote på 3 pr dag i år. 
   
   
 12. Liker
  josteink ga poeng til Trig8 i Str på fjellreven keb jakke?   
  Jeg har både Keb G1000 og ecoshell jakkene.
  Ecoshell er litt romsligere så du får bedre plass til noe under i forhold til G1000-jakka. Jeg har L i begge to og L i Norrøna, XL i Bergans.
  G1000 er en jakke å være i aktivitet i - dvs det er sjelden jeg har noe mer enn en tskjorte og/eller lang ulltrøye under - så trekker jeg ei isolasjonsjakke utenpå hvis det blir kaldt eller jeg tar en pause.
  Ecoshell er ei uværsjakke når jeg ønsker mest mulig beskyttelse fra vind og regn og der passer isolasjonsjakka mye bedre under enn for G1000-jakka.
 13. Liker
  josteink ga poeng til Bjørn J i Str på fjellreven keb jakke?   
  Ikke nødvendigvis. Hvis Fjellreven bruker navnet Keb som én modell er det mulig de har samme passform. Men det er slett ikke sikkert. Med andre ord, du bør prøve først.
  Jeg tror passformen er ganske lik ut fra beskrivelsen:
  Ecoshell: " Skärningen är noggrant genomarbetad för perfekt passform och rörelsefrihet "
  G1000: " nu med finslipad passform "
  Altså ganske meningsløst svada, men i mine ører betyr det ganske tettsittende passform. Klær med stretch (som disse jakkene) er gjerne litt trangere.
 14. Liker
  josteink ga poeng til ketilring i Gramjaging, lett turutstyr.   
  Ja, her vil du nok få mange tips og erfaringer på bruk av lett turutstyr.
  Selv gikk jeg seks dager i Børgefjell tidligere i år med en sekk på under 10 kg - dette inkludert proviant, fiskeutstyr og fotoutstyr.  Det er ikke så vanskelig å få til, men krever litt tid og research... og litt 'investeringer'. Men det viktigste er nok å ikke ta med ting man ikke har bruk for, samt redusere vekten på telt, sovepose, underlag og sekk så mye som mulig (og forsvarlig).
  Jeg har spart en del på lett sekk (Osprey Levity 45 på 830 gram) og telt (Zpacks Duplex på 599 gram inkl. plugger), og har sånn jevnt over prøvd å velge den letteste varianten av alt annet utstyr.
   

 15. Liker
  josteink fikk poeng fra Bugten i Bonfus - Ultralett turutstyr - Norsk Produsent av turutstyr i Cuben Fiber   
  Har òg problem med kne og gåstaver er ein enorm avlastning, spesielt i nedoverbakke men òg oppover. MEN på flatmark og i klyveterreng er dei berre i vegen så der er eg enig med deg. Å gå med staver er ein treningsak, og reduksjon i belastning på kne er absolutt verdt det for min del. 
 16. Liker
  josteink fikk poeng fra Tom42 i Hva gjør jeg nå?   
  Godt oppsummert 👍
 17. Liker
  josteink fikk poeng fra Tom42 i Hva gjør jeg nå?   
  Bra du skreiv nokre ord, dette var god lesning 👍
 18. Liker
  josteink fikk poeng fra Agdestein i Norge på tvers, Dovre og angst for å møte moskus   
  Nei. Dyra flytter seg rundt men normalt er det mindre flokker i begge områder. 
  På stien kongsvoll-reinheim er det god oversikt og det er lett å sjå dyra på god avstand. Det er i tillegg lett å trekke opp i høgda evt krysse elv for å gå rundt. Må seiast at eg aldri har gått med hund så veit ikkje korleis dei reagerar på hund.
 19. Liker
  josteink ga poeng til lars p i Hva gjør jeg nå?   
  Problemet med varmen blir å få nok søvn, ikke fisket. Ta med deg Russeflue imitasjoner, med så bra vær kan det hende de begynner tidlig i år !
  God tur og Skitt fiske
 20. Liker
  josteink fikk poeng fra Lompa i Fem fluer på Hardangerviidda   
  Tips til bibio er å bruke ein flygemaur i str 12, med foamkropp. 
 21. Liker
  josteink ga poeng til GeirMU i Vanntett mobil til tur   
  Jeg ville sjekket Telenor sin liste over hvilke modeller som er klartgjort for 4G-tale (VoLTE), da er det primært snakk om modeller fra iPhone, Sony, Samsung og Huawei (som ifølge "Komputer for alle" er klarert mht Android nå). En dansk mobilside - mobil.nu - poengterer at jo lavere SAR-verdi desto bedre antenne på dekning (jeg vet ikke). Dette er vel brukbart: 
  Sony Xperia XZ2 Compact 0.78 W/kg   - og gode tester. Vil alltid være noen med negativ erfaring/uttalelse  
  Skjult lenke - logg inn for å se den
  Skjult lenke - logg inn for å se den
 22. Liker
  josteink ga poeng til ost i Six moon designs Lunar Solo   
  Bare litt bilder og sånn for den som måtte lure. Og før noen kritiserer, det er mye ved dette teltet jeg skulle endret på, men det er nå dette jeg har. 
  Teltet ferdig oppslått: 

   
  Full luftemodus:

   
  Overgang duk - myggnett- gulv:

   
  Jeg har en easton karbonstang som holder teltet oppe. 54 gram og 120 cm lang (ca). Når jeg bruker den får jeg ca 20 cm klaring mellom gulv og telttak der hvor myggnettingen er, ca 30 cm der hvor bardunfestet på sideveggen er. 
  Hadde jeg brukt gåstaver ville jeg ha satt høyden på ca 130-140 cm. Da ville gulvet også fått litt mer karmer på kanten. Det får jeg ikke til med karbonstangen min. Dette kunne gitt meg kanskje 5 - 10 cm mer klaring også. 
  Jeg er 189 cm høy, og ligger ca fra bardunfestet til bardunfestet. Jeg bruker vanligvis å spenne opp bardunene for å ha litt mer klaring innvendig. 
  Bredden på det smaleste innvendig er ca 1 meter.
  Teltet veier 729 gram på kjøkkenvekten min.  Man trenger 6 plugger, men jeg bruker 8 for å få med bardunene også. 
   
 23. Liker
  josteink ga poeng til Memento mori i ZPacks Duplex eller Six Moons design Lunar Solo   
  Pris har ikke vært tema i tråden.
  Skjult lenke - logg inn for å se den koster 549 USD hos Zpacks, og frakt 20 USD det blir 4716 kr. Mva blir 1179. Fedex tar vel 375 kr importgebyr. Så totalen blir 6270kr. 
  Men i løpet av året har de Duplex ned til 450 USD og fraktfritt. Er noen her inne som har fått det til ca 4000kr. Var også 20 Stk Duplex som gikk for 4000 DKK for en stund siden. 
  Men å betale 10500 SEK er alt for mye. 
  Verdt å merke seg at jeg ikke har sett Duplex til salgs brukt i Norge, så de virker som det er telt folk beholder. 
  Vi burde hatt et lite treff for telt under 1.5kg. 
 24. Liker
  josteink ga poeng til Tom42 i Nytt enmannstelt   
  Vil helst kjøpe over disk. Akkurat dette var viktig for meg også.  På Oslo Sportslager praktiserer de dette, og en ting til - kanskje det viktigste.  De hadde plass inne til å slå opp teltet.  Og glad kunne jeg der og da konstatere at Hillebergs Akto var akkurat stort nok for meg, hund og sekk inne i teltet.  Så vandret jeg ut 1,5 kg tyngre og med kontoen 5000 kroner lettere (2005).  Og siden har vi trofast holdt sammen, riktignok ikke med samme hunden,. 
  Det som, hvert fall var, Hillebergs store force var  kvaliteten.  Jeg har slått opp teltet på mange underlag, og da jeg i fjor tok en generalsjekk av bunnduken, fant jeg bare noen få knappenålsstore hull, som effektivt ble tettet med  
  Og nå venter Hardangervidda.
 25. Liker
  josteink ga poeng til REJOHN i Johnsens turlogg Sandvatn for første gang i 2019.   
  En kjekk tur – nesten som i gamle dager.
  Skjult lenke - logg inn for å se den Det å gå tur er nesten alltid kjekt. Jeg kan ikke huske mange turer jeg syntes var «dårlige», muligrens ubehagelige, men ikke direkte dårlig.
  Selv i regnvær, sludd og temperatur ned mot null, i sterk vind har det vært kjekt å gå tur, men ubehagelig. Det å gå våt, blir aldri en vane.
  Den siste tiden, har det blitt lite søndagsturer. Det har blitt mer søndagstur på mandagen. Denne uka var det søndag som ble turdag. Skjult lenke - logg inn for å se denI tidligere tider – for tre-fire år siden, var det vanlig at jeg gikk til Blåfjellenden på fredag, med retur på lørdag, og så tok mot Sandvatn på søndagen. Turen til Sandvatn gikk alene eller i lag med broderen.

  Det har blitt noen skikkelig fine turer innover heia mot Mangædne og Sandvatn. Jeg husker likevel en tur fra Lortabu en høstdag i regn og 2 grader, sammen med broderen. Vi kom fram til hytta etter et par timer, godt nedkjølt. Turen læret meg noen om hypotermia. Skjult lenke - logg inn for å se denSøndag var faren for nedkjøling ikke særlig stor. Det var meldt om sol og «nesten» sommer. Jeg hadde ikke vært innover mot Sandvatn til nå i år, og så for meg tur til Sandvatn. Broderen mente det ville bli for mye etter tre turer tidligere i uken. Bestyrerinnen mente turen ville bli for tøff.

  Jeg var langt fra sikker på om det ville bli en grei tur. 16-17 kilometer på god sti, vil si omtrent 4 timer på beina, og bakken opp fra Lortabu er også ganske drøy.
  Broderen og jeg hadde hatt en del timer på beina denne uka, og det var helt greit å bare trene styrke på lørdagen. Likevel var lysten til å prøve meg på turen til stede. Skjult lenke - logg inn for å se denJeg ville i så fall bli alene, men regnet med at det ville være andre på tur innover denne dagen. Både Sandvatn og Mohidler et turmål for flere enn meg.

  Det var flere enn meg på tur denne dagen. Både fedre med sønner og telt – og stor oppakning, og folk som ville til Mohidler. Uten å finne fram. Skjult lenke - logg inn for å se denOg som vanlig traff jeg Willy. Han er medlem av fadderlaget på Sandvatn og er ofte inne for å gjøre en innsats på hytta. Denne gangen var det et eller annet med båtopptrekket. Han hadde glemt å ta bilder, så den oppgaven fikk jeg.

  Det var ingen andre på hytta da jeg kom dit. Siden jeg hadde stoppet og snakket med Willy på veien inn, ble det bare en kort stopp inne. Etter en halv time var jeg på vei tilbake.
  Det gikk forbausende bra på tilbaketuren. Jeg hadde ventet at det skulle bli tungt – spesielt opp bakkene, men også ned bakken langs Lysebrekka. Det gikk greit. Jeg var myk og grei i beina helt til bilene. En kjekk opplevelse etter noen «tunge» turer i vinter. Skjult lenke - logg inn for å se denNede ved veien var det sau. Det sto to biler langs veien og lesset av sau, og det var mye folk og flere bikkjer som skulle gjete disse innover heia. Sauene på Blåfjellenden kom inn for 14 dager siden, men oppe på 1000 moh starter sesongen noe senere.

  Det var fortsatt en enslig liten fonn på stien. Jeg sjekket bildene fra 2015. Da var det like mye snø (helst mer) i begynnelsen av september. Skjult lenke - logg inn for å se den
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.