Gå til innhold

grizzly

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  7
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om grizzly

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. grizzly

  3-sesongs dunsovepose

  Jeg ønsker meg en lett 3-sesongs sovepose i dun. Posen skal brukes vår, sommer og høst i fjellet (juni - september). Ønsker å få mest mulig for pengene. Har sett på Cumulus Panyam 600: http://sleepingbags-cumulus.eu/uk/categories/sleeping-bags/panyam-600?gid=59&vid=6 Vil denne bli for varm om sommeren? Og har jeg bruk for denne i fjellet i slutten av september? Vil denne eventuelt passe bedre: http://sleepingbags-cumulus.eu/uk/categories/sleeping-bags/panyam-450?gid=59&vid=6 Alternativt har dere andre alternativer til same prisklasse som Cumulus?
 2. Vi trenger nye soveposer og liggeunderlag. Soveposene: Vi blir å bruke soveposen vår, sommer og høst. Mest vår i marka, og sommer i fjellet. Soveposen må ha mulighet for å kunne kobles sammen ved ekstra kalde netter Litt usikker på om jeg skal gå for dun, synt eller kombinasjon. Pris 1000-1500. Holder det? Liggeuderlag: Jeg har lyst til å ha noe med god komfort. Har kikka på Exped-mattene. Noe i den sjangeren. Vi er begge forholdsvis lave, og dermed forholdsvis lette i vekt, så vi trenger kanskje ikke de tykkeste underlagene? Dama har hund, som sikkert blir å være i teltet. Hvordan er hundeklør på liggeunderlagene? Pris: sånn ca rundt exped synmat-pris. Våre vitale mål høyde: 175 og 157 vekt: +- 60kg Noen som har noen anbefalinger til oss? Kom gjerne med anbefalte nettsider/butikker i inn og utland. Jeg handler gjerne fra utlandet hvis jeg tjener på det.
 3. Kan noen komme med tips til telemarksutstyr for en nybegynner? Har lyst på noen ski som kan både brukes i løssnø og preparerte bakker. Si 50/50. Jeg har stått litt telemark og litt alpint for mange år siden, men anser meg selv som veldig fersk på nedoverski! Jeg sliter litt med knærne (noe som ikke er en god kombinasjon med Telemarkkjøring). Jogging og mye gåing i skrått terreng gjør at jeg får svært vondt på yttersiden (og noen ganger på innsiden) av knærne. Håper dette er en treningssak, og at jeg kan trene opp senene/muskelfestene på siden av knærne. Mine vitale mål: 175cm og ca 65kg Hvilke ski (lengde, bredde, innsving og kom gjerne med konkrete forslag)? Hvilke type bindinger? (har jeg feks nytte av de nye NTN?) Hvilke type støvler Hvordan er det for meg å stå telemark? Dømt til å få ytterligere kneproblemer? Og vil mine kneproblemer være avgjørende for valg av utstyr? Bør jeg heller gå for alpint/rando? Da jeg alltid har syntes telemark er artigst, ønsker jeg å prøve på det, selv om kanskje mine kneproblemer kan stoppe meg. Vil uansett leie ski noen ganger før jeg bestemmer meg for å kjøpe ski.
 4. Jeg er 176cm lang, og forholdsvis tynn. Bør jeg gå for 180 eller 195-pose? Man sparer vel 100g ved å gå for 180-posen. Det er det vel kanskje ikke verdt? Hva ville dere gått for? Kompakt 3-season eller Kompakt spring + lakenpose i silke. Kommer vel omtrent på samme temperatur.
 5. grizzly

  Tjuvfiske i fjellheimen

  Fiske uten tillatelse i private vann straffes ikke etter Lakse- og innlandsfiskeloven! Fiske uten tillatelse i private vann straffes etter Straffeloven §407: "Den, som krænker andens Ret ved at fiske, jage, sætte Fangstredskaber for, fange eller dræbe Dyr, som ikke er i nogens Eie, straffes med Bøder." Er ikke helt sikker når det gjelder kommunale eiendommer, men tror også det her er §407 som er straffebestemmelsen. Her er det viktig å legge merke til at brudd på §407 ikke kan gi frihetstraff. Dette utelukker adgang til ransakning og pågripelse (selv for politi/oppsynsmann med BP), jfr. straffeprosessloven §§ 171 og 192. Dog kan pågripelse gjøres uavhengig av strafferammen, når den mistenkte ikke avstår fra den straffbare handlingen (jfr § 173), herunder å fiske. På statsgrunn (unntatt statsallmenninger) straffes fiske uten kort etter lakse og innlandsfiskelovens §49 "med bøter eller fengsel i inntil 1 år" (som Lofoten viste til), på statsallmenninger er straffebestemmelsen fjellovas §37 "med bøter eller med fengsel i inntil 3 månader". Viktig å merke seg at overnevnte gjelder fiske uten tillatelse, og at fisket ellers er innenfor Lakse- og innlandsfiskelovens bestemmelser. Uten å virke pirkete, vil jeg oppfordre deg til å friske op kunskapene litt Robinson. Enhver kan ta beslag "når den mistenkte treffes eller forfølges på fersk gjerning eller ferske spor", jfr Straffeprosessloven §206. Det er f.eks veldig aktuelt at oppsyn uten BP eller grunneier beslaglegger fisken. I tillegg er ikke et beslag ensbetydende med at det har foregått en ransakning;) Hva hvis fiskestanga eller garnet ligger på bakken lett tilgjengelig, eller på en annen måte er fullt synlig? Hva med en båt som (som ikke står i båthus)? Polardego: Jeg antar at personene holdes igjen "frivillig" til politiet kommer, og at du ikke holder dem fysisk igjen hvis de prøver å stikke av? Med andre ord risikerer du "ikke mer en" en bot, og beslaglagt fisk og fiskeutstyr. Man har ikke muligheten til å holde igjen en person som har tjuvfiska i et privat vann. Uansett vil jeg råde deg til å holde deg på riktig side av loven! Fisketur, uten å se seg over skulderen hele tiden, er også langt mer trivelig. Selvfølgelig kan man diskutere om grunneierretten er rimelig, men man kan ikke tjuvfiske selv om man synes den er urimelig. Kan legge til at grunneierretten for innlandsfiske, unntatt laks og sjøørret, ble innført rundt 1900 med knappest mulig flertall i Stortingen. Dvs med Stortingspresidentens dobbeltstemme. Som dere kanskje forstår, synes jeg dette temaet er veldig spennede
 6. grizzly

  Optimus eller Primus?

  Jeg er strålende fornøyd med MSR Wisperlite International 600 Har også en MSR XGK, men den bråker for mye XGK'en bruker jeg derfor ikke lenger. Wisperlite'en er veldig stille, sammenliknet med andre brennere I tillegg fulgte det med vindskjerm og reflektor. Disse kan virke dårlige, men tåler utrolig mye, og fungerer utmerket. Pumpa til MSR er av plast. Er mange som trekker frem dette som meget negativt, men den fungerer bra likevel. Min Wisperlite har blitt brukt ned til -40 uten at pumpa viste svakheter. Imidlertid gikk en liten plasttapp i stykker i sommer. Dette kunne jeg imidlertid fikse med duckttape. Pumpa er nok ikke like holdbar som primus sine, men jeg bytter ikke ut min Wisperlite mot noe! Et annet moment som blir brukt mot Wisperlite'en er at det er vanskelig å fininnstille drivstoftilførselen på den. Dette fordi skruen sitter på pumpa og ikke på brenneren. Ingen problemer å lage gourmet-måltider med Wisperlite, men man må kjenne brenneren litt først. Nå skal det sies at jeg lite erfaring med andre merker.
 7. Jeg har et par Varg Skavl skisko. De er nesten ikke brukt, mye grunnet at de sliter/presser på akillissena. Dette skyldes i hovedsak at skoa er for høye bak. Har vurdert å ta skoa med til en skomaker for å få kappet av kanten bak, slik at de blir lavere. Noen som har erfaring med dette? Fungerer dette? Eller bør jeg satse på noen lavere sko?
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.