Gå til innhold

TINDERVRANGLERN

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  7
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. TINDERVRANGLERN

  Klatreulykke Lofoten

  "Klatret uten tau" http://www.lofotposten.no/lokale_nyheter/article4465994.ece
 2. TINDERVRANGLERN

  DNT-rabatter

  Jeg har bestilt medlemsskap i lofoten turlag, som er tilknyttet DNT. Vil jeg da få rabatt?
 3. TINDERVRANGLERN

  Steget ut - topptau

  Har kommet over en nettside nå som tar for seg en del lokale klatrefelt. Nå skjønner ikke jeg meg helt på klatrespråket, så hva kan jeg forvente meg når det står: - 5 bb anker - bb anker - naturlig anker - 4 bb + 1 bb på anker. Hver av disse fire eksemplene tilhører fire forskjellige klatreruter på samme felt.
 4. TINDERVRANGLERN

  Steget ut - topptau

  Likte den siden du linket til. Å lage topptau ved bolting ser jo ikke så alt for vanskelig ut. Er det den vanligste måten å bolte topptauet på, slik som det blir vist på bildene?
 5. TINDERVRANGLERN

  Km pr dag

  Hei! Jeg har gått en del. Alt fra ukesturer til lengre og kortere turer med oppakning på opp til 30 kg. Senest i sommer hadde jeg en ukestur med oppakning på ca 20 kg, den ene dagen gikk jeg 44 km. Nå skal det også sies at dette var det letteste terrenget på turen, flotte stier uten allverdens stigninger. Men som de andre her kommenterer. Er mye som spiler inn; form, terreng, oppakning osv....
 6. TINDERVRANGLERN

  Steget ut - topptau

  Er ikke på etablerte felt, så plassene jeg har sett for meg er ikke boltet eller lagt opp topptaufeste. Skjønner vel egentlig at å beskrive over nett hvordan man setter topptaufeste ikke er helt heldig, får heller satse på å ta kontakt med folk som har erfaring. Men kom gjerne med tips for hvilket utstyr man trenger evetuelt litteratur som er tilgjengelig på markedet.
 7. TINDERVRANGLERN

  Steget ut - topptau

  Hei! Må først si at dette er et genialt forum, har lenge vært en passiv bruker som har benyttet meg av informasjon som ligger her. Kan vel begynne å fortelle at jeg tok brattkortkurse for 3-4 måneder siden. Har fått klatret en del (inne i klarevegg) så kan klatre på topptau samt lede. Allerede nå ser jeg litt fremover med tanke på klatring utendørs. Har tenkt litt på det og funnet en del plasser hvor jeg har tenkt at ”her hadde det vært fint å starte for å klatre ute”. Har sett for meg å lage et topptaufeste, for å så klatre disse ”rutene”. Grunnen til at jeg vil klatre på topptau og ikke lede ”ruta” jeg har sett for meg, er fordi jeg ikke har erfaring med å sette sikringer/bolting (vist man gjør det), og anser det som en grei begynnelse med tanke på å klatre med topptau. Dette vil vel være den aller sikreste måten å klatre på? Det jeg også lurer på er hvordan jeg skal gå frem for å lage sikkelige fester for topptauet? Kom gjerne med tips, både når det kommet til ideer og hvilket utstyr man må bruke. Så hva mener folket her på bruket om det jeg skriver? Ville dere frarådet meg fra å gjøre dette, og heller oppsøke/melde meg på et klatrekurs? Eller er det mulig å starte, slik jeg spør om.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.