Gå til innhold
  • Bli medlem

cavey

Passivt medlem
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral
  1. Enig med tronn. Jeg valgt GT modellen både for Nalloen og når vi er flere så har jeg en noe tilpasset Keron4 GT. Også her med GTn. Jeg hadde nok overlevd uten GTene, men det er mere spørsmål om luksus. Luksus opp mot vekt som med alt annet en sleper på dit opp. Nallo har samme innertelt med og uten GT. I bredde er denne grei for 2, men i lengde mener jeg den da blir for kort (spiss bunn). Ligger jeg alene er den akkurat romslig for meg selv, bikkja og pakksekkene mine. Jeg buker Exped (LW) liggeunderlag, men føttene mine hviler mot innerduken. Hadde Allak eller Staika hatt GT modeller ville jeg nok valgt disse som alenetelt, fordi kupplene tror jeg er mere robuste i forhold til vekslende vind. Å som flere andre sagt, Hilleberg tilpasser teltet etter dine ønsker. Husk bare at de er i Sverige, og tollerne tuller og styrer så mye de kan hvis du sender pakker over grensa.
  2. Jeg har et Nallo 2 GT som jeg mest bruker når jeg er alene hele året. Jeg er 185 cm og føler dog at innerteltet er i korteste laget, hvis vi er 2. Prøvde også 3GT i sin tid, men denne ble for stor som "alenetelt". Savner dog orginal myggnetting i ytterteltet og netting i ventilasjonsluka ! De e jo litt av poenget med GT´n, så dette fikk jeg fikset direkte med hilleberg. Når jeg er alene blir det lett litt rotete, og da er det veldig greit å ha GT-plassen å rote på. Spesielt i uvær. Som alenetelt uten bikkje kunne sikkert et nallo 2 (ikke GT) holde.. Jeg har alltid ekstra gulv hele året og flere ulike typer spiker og forlengelsessnorer. Kanskje et halvkilo totalt mere enn jeg ønsket. Mange netter i uvær, uheldige teltplasser osv.. Men alltid fantastisk, tryggt, rent og tørrt om morgenen. Lykke til!
  3. Ligner på Petzl Crabs.. som jeg kjøpte til det tredobble ;-(
  4. Hei, Jeg har spesielt spørsmål til dere som har erfaring med tjønnholstind. Jeg har en september helg til gjendesalpene i søkelyset. Sitter med en ide om å gå fra parkeringa ved flybekken opp til øvre steinfy platået å sette opp telt. (Vassa over myren og leirungsåe). Så bruke en hel dag på å samle toppene med kun lett oppakking, for å så returnere til telt (før ferden hjemover tredje dagen). Selve toppene har jeg nå nok informasjon om, men det er opp til platåen som jeg er usikker på i denne tida. Er det verdt å parkere på vargbakken, eller ta risikoen å gå strake veien over myren og "drittåe" (som noen kalte den)? Kart og de fotoer jeg funnet så langt tilsier at det skal være nok med teltplasser oppover sørsiden. Også tjønnholet i sør kanskje er aktuelt ettersom skarvflytindene da er i nærområde. Men jeg hadde gjerne tatt høgdebrotet, å slipper gjerne å gå "tilbake" til teltet. Så Steinflye må være geografisk riktig (?) Takknemlig for erfaringer! Hilsen Cavey
  5. NVE kart (http://www.senorge.no/mappage.aspx) mener det ligger mye igjen der oppe. Har selv planlagt hyttetur til 1500 moh. litt nordover om 2 uker. Hadde egentlig planlagt fisking i en uke, men det er deprimerende å tenke at det fortsatt ligger halvannen meter ;-(. ...at en aldri lær seg! Vår i lavlannet, er ikke helt detsamme i fjellet. Nå går det jo fort om dagen, men det er meldt mere snø i fjellet enn på mange mange år, så smeltinga tar sin tid sikkert.
  6. Gmax selger nova+ og omnifuel til lokkepris. "begrenset antall er vel et stykk tenker jeg.."
  7. http://kansalaisen.karttapaikka.fi/kartanhaku/osoitehaku.html?lang=sv
  8. Så at Bergans ikke er utstillere på villmarksmessen lillestrøm 2011. Ikke norrøna heller. Men Helsport er der. Samtidig er messa kombinert med hage og hytte... Noen som har truen på Lillestrøm messa iår?
  9. Hei, En av fordelene med Allyen er jo at den "kan sendes i posten". Jeg sjekket med posten og ja, den kan sendes hvor eg vil med uthenting i feks rimibutikken ved veien ende. Postpakken kostet ikke aller verst heller sammenlignet med den nye bagasjepraksisen til flyselskapene... ved første blikk. Nå har jeg ikke enda benyttet meg av denne muligheten, så jeg tenkte spørre dere... Innpakkingen, Jeg er litt usikker på å bruke allysekken som eneste innpakking. Den orginale pappesken er jo forlengst gone, og en tom pappeske er jo ikke det enkleste å bringe på selve tueren hvis en ska returnere kanoen samme vei. Ingen som har noe stivere og sammenleeggbare bokser eller esker å anbefale? Er posthåndteringa noe problem? Erfaringer? Hilsen Cavey
  10. cavey

    Fisketur til Finnmark

    hvem har snakket om oter i denne tråden? Men det skulle jo være litt rart dersom det skulle vare riktig.. Fiskekortet solgt fra inatur om finnmarkeiendomen sier: "Tilreisende kan fiske innlandsfisk med stang, håndsnøre og oter mot å løse fiskekort. Kortet gjelder hele området. " Cavey
  11. cavey

    Fisketur til Finnmark

    Er det et alternativ å bruke tralle og trille seg frem når det er for mye motstrøm?
  12. cavey

    Fisketur til Finnmark

    gode innspill. Vær skal en alltid ta på allvor! Derfor riktige klær og hode. Jeg vurderer å krysse med kano. hvis en kommer in via veien , ser det ut som en kan velge å krysse helt ut sørover eller paddle tilbake mot nord. Det ser ut til å være flere alternativer veier med tilsynelatene "korte" løft. Men hvis en starter fra utsiden et sted for å krysse med akkurat kano kan det fort bli lange strekk til fots med "kanopakking" og lett følelsen "no turning back". Det i kombinasjon med dårlig vær liker jeg ikke. Noen som har kanoerfaring dra denne delen?
  13. cavey

    Fisketur til Finnmark

    Er det bomvei inn til mohkkejavri?
  14. Det finnes det sikkert. men det er jo ikke dyrt i den betraktning syns jeg da. Bruker jo ikke stort av limet.. jeg kjøpte den store flasken og har limet 3 lange striper og noe eksta foran og bak, og har fortsatt 1/3 igjen. Å kjøpe noe sniklim og ende opp med et dårlig resultat er ikke noe o foretrekke. trur det er mere o spare på å få sydd opp overtrekket hos oldemor..
  15. Hei, Vi er fire folk som sitter og planlegger en ny kosetur på tvers gjennom finnmark. Så tok det ikke mange dager innen ryktene spredet seg og det dukket opp noen venner som også ville bli med. Dessverre kanoløse. Vi har behov for to kanoer til. (andre uka i Juli). Må bli noen sammenleggbare da vi skal gå en del. Vi har da tre valg. 1. kjøpe og håpe vi får de levert i tide 2. la de tråkke gjennom myrene hvis de allikevel vil med. ..eller.. 3. leie noen 1 og 2 er ikke helt problemfrie valg. Noen som vet noen som vil leie ut? Selv hadde jeg ikke gjort det da kanoen min er "ringen i ringenes herre for meg", men det kanskje er noen der ute som har en, men ikke bruker den og ikke er sikker på at han/hun vil selge den enda. Da er det noen kroner o tjene her.. Selvsagt med forsikring om pent bruk, dekning av de skader som ikke skal oppstå. Hilsen Cavey
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.