Gå til innhold
  • Bli medlem

Perulv

Aktiv medlem
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Perulv

  1. Dersom du har vasket plagget la det tørke. Spray på rikelig. La tørke helt. Hiv plagget i tørketrommel på svak varme, dette for å aktivisere impregneringen. Dette funker. Det som derimot ikke funker er å spraye plagget rett før det tas i bruk. Impregneringen trenger et døgns tid på seg før det virker optimalt, og da helst med en varmebehandling som nevnt.
  2. Jeg bruker både spray og voks/fett. Sprayen er en midlertidig impregnering som slites relativt fort bort. Derfor sprayer jeg skoene ofte. Men lær har jo vært et levende materiale, derfor trenger de tilførsel av voks for å holdes vedlike. Uten dette blir læret tørt og ødelagt. Voks bidrar også til impregnering i dybden. Jeg setter ikke inn skoene med voks for hver tur, men ser an lærets tilstand, om det begynner å bli tørt, trekker mye vann etc.
  3. Jeg har to par fjellsko. Et par av den klassiske typen: halvhøye i lær som gir god støtte og som ikke er alt for stive. Disse bruker jeg i skog og vanlig slakt terreng. Det andre paret er kraftigere, veldige stive men allikevel relativt lette. Dette paret er knall i brattere terreng med mye steinur etc. Stive sko gir veldig bra støtte og forhindrer i større grad overtråkk etc i slikt terreng. Nb! Stive sko kjennes helt forferdelig ut på et gulv eller flatt underlag. Ute i terrenget er noe helt annet.... Terrenget kan også bestemme høyden på skoen. Går du mye i myr ol. så vil du kansje sette pris på høye sko ala jaktstøvler. Selv foretrekker jeg mer standard høyde og drar av og til på gamasjer dersom jeg vet at det blir mye trasking i vått terreng.
  4. Sekken vant magasinet "Ute" sin test på skisekker i vinter.
  5. Gore-tex plagg har minimum 28 000 mm vannsøyle.
  6. Jeg kombinerer fjellsko med et par gamasjer. Disse kan jeg ta av og på alt etter type terreng. Synes det gir en bedre komfort enn høye, tunge støvler.
  7. Trer du den løse fotenden ned i soveposen så blir posen enda varmere..
  8. Tror det vil være lurt å lære av erfarne klatrere, eller ta et kurs. Det finnes imidlertid masse litteratur om dette, slik at du kan lese deg opp litt på forhånd. Her er en link. Bolter er benyttet i illustrasjonen, men solide trær gjør jo samme nytte. http://www.uoregon.edu/~opp/climbing/topics/anchors.html
  9. Du har rett Arne, jeg så feil på temperaturen til ME...
  10. Dersom du sammenligner disse to posene så er Altitude 8 grader varmere en M.E sin (EN-temp.) Sikkert bra poser begge to... Ajungilak er forøvrig eid av Sveitsiske Mammut , så Ajungilak i norge er et datterselskap. Produksjonen ble flyttet til Kina før Mammut kjøpte opp Ajugilak. Kvaliteten er nok den samme gode, men tror nok at prisnivået ville ha vært noe høyere med produksjon i Norge
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.