Gå til innhold

cheers

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  3
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. cheers

  Valg av kniv

  Hei. Dersom du er ute etter en kniv som kan brukes til det meste, kan det være verdt å ta en kikk på Fällkniven F1/ F1BM/F1BL. Personlig har jeg ikke erfaring med denne heller, men en bekjent av meg som har den er godt fornøyd. Den har for øvrig også fått gode testresultat, bl.a i Villmarksliv. http://www.klikk.no/friluft/jakt/article404448.ece
 2. cheers

  Dovrefjell Fjellmann-dress. Erfaringer?

  Som sagt var jeg i grunn fornøyd med dressen i utgangspunktet, selv om jeg skulle ønske den hadde noe bedre pusteevne. Prisen tatt i betraktning forventet jeg da heller ikke at den skulle være perfekt. Jeg har brukt den i kraftig regn over lengre tid, og den har holdt meg tørr. Inntil jeg måtte impregnere den. Da søkte jeg etter impregneringer som ble anbefalt til membrandresser, som f.eks Gore-Tex, Dermizax, Sympatex ol. Valget falt på Nikwax impregnering i vaskemaskin. Nå minner altså dressen mer om standard regntøy. Tett begge veier. Noen som har opplevd noe tilsvarende etter impregnering av Fjellmannen spesielt, eller membrandress generelt? Som eventuelt har forslag til hvordan en muligens kan "rette opp" denne feilen, eller er dressen ødelagt for godt? Skal ta en telefon til Magasinet å rådhøre meg der, men alltid kjekt med tips på forhånd, dersom noen har opplevd tilsvarende.
 3. Benyttet meg av Magasinet.no sitt tilbud for en stund tilbake, og kjøpte Dovrefjell Fjellmann membrandress. 990,- kroner for en membrandress var nesten for godt til å være sant, men anmeldelsene fra bl.a Vi Menn var meget positive, så jeg ga den en sjanse. Da jeg begynte å bruke den var jeg veldig fornøyd med kjøpet, både i forhold til passform, vanntetthet og praktiske løsninger. Pusteevnen var heller ikke så aller verst. Etter en 8-10 fjell- og fisketurer merket jeg at jeg ble våt på typiske kontakt/"gniss"flater når det regnet, og bestemte meg derfor for å impregnere dressen. Jeg vasket først dressen i maskin med Nikwax tech-wash, for deretter å impregnere i maskin med Nikwax TX.Direct wash-in. Dette helt etter "boka" for impregnering av membran-klær. Resultatet av dette var derimot en dress som virker potte tett utenfra, men uheldigvis også innenfra. Kan sammenlignes med å gå med ordinært regntøy. Noen som har samme erfaring med dette produket, og/eller til alt overmål har forslag til hvordan en kan rette opp pusteevnen? Alle svar og forslag mottas med stor takk.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.