Gå til innhold

Ruffneck

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  4
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Ruffneck

  Hvordan sendes ski?

  Hva med Tollpost Globe?
 2. Ruffneck

  skumle lyder i snøen

  Javisst. 10% stigning = Man klepper 10 høydemeter for hver 100m man går (luftlinje vel og merke) Jævlig vanskelig å beregne slik bare på øyemål da men.. Circa circa.. 10% stigning blir vel da 5,71 grader. 10/100 = 0,1 . Invers tangens av dette blir da 5,71 grader.
 3. Ruffneck

  skumle lyder i snøen

  Opplevde det samme når jeg og en kamerat var en tur opp mot Aursjøen og i det området, forrige helg. Gikk opp fra Lesjaskog, og når vi kom over tregrensen så var det vel rundt om 10% stigning da vi gikk langs en "dulp", der det kanskje kunne se ut som det gikk en bekk, så har det fokket over iløpet av vinteren, vanskelig å anslå hvor dyp denne "V-formet" dulpen var, men noen meter dyp var den. Absolutt ikke noen skredfare, men det var hissige skumle lyder, og faktisk så falt bakken noen centimeter når det knaket opp. Var vel bare tomrom lengre ned i søkket som fylles med snø når det kommer vekt på greiene i vårt tilfelle. Tenkte ikke på det som en fare akkurat, gikk jo med ski og vi var 2 stykker. Følte det skulle litt til før man eventuellt skulle falle igjennom eller hva det verste scenarioet kunne være. I don't know
 4. Heisann! Meg og en kamerat planlegger for tiden en vinterstur i Romsdal, men har tidligere ikke vært på høyfjellet i telt over flere dager på vinterstid, så her trenger vi noen tips. I utgangspunktet kommer vi til å reise fra kysten på Nordmøre med bil, og vurderer derfor følgende områder til å ferdes i; Dovrefjell/Sunndalsfjella, Tafjordfjellene/Reinheimen eller Romsdal/Trollheimen. Er selvfølgelig åpne for andre områder! Turen vil forøvrig gå fra 6 - 10 mars, og det vil bli brukt pulk og ski. Så det vi da lurte på er jo om hvilket type værforhold det er i de fjella på denne tiden av våren? Kan det bli _veldig_ kaldt? Tykkelse på isvann og diverse? Det som er mest optimalt for våres del ville vært å parkert bilen en plass, og gått en 3 dagers runde før vi har returnert til bilen igjen. (Startet marsj tidlig lørdag morgen og endt marsj tirsdag morgen/formiddag). Turkart over områdene er bestillt, så venter på disse. Vært veldig fint om noen kunne gitt tips om en fin rute som har gått forbi isfiskevann m.m. I og med det blir gått med pulk ser vi for oss at marsjene blir gått mellom de bratteste toppene. Her er det bare å komme med alle mulige kommentarer og tips. Alt er til nytte!
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.