Gå til innhold
  • Bli medlem

hower

Aktiv medlem
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av hower

  1. Man har vel større fordel av treningen dersom man oppholder seg mer i høyden og ikke kun når man trener. Derfor man drar til høyden for å trene Jeg tenkte mer på om dette kunne være noe for mannen i gata. Om man får tilsvarende oksygen som på 6000 meter når man trener så kan det jo være bra for å venne seg ett tempo man kan gå i, osv.. Jeg har aldri vært høyere enn galdhøpiggen, men målet er noen km lengre opp så må gjøre alt for å nå målet
  2. http://www.brandbuilder.no/no/trainingmask.php Sjekk ut denne linken. Jeg er en kar som har noen fremtidige mål om å bestige noen høye fjell. Mt. Blanc, Elburus, Aconcagua med flere er på listen. Jeg aner ikke hvordan kroppen min vil tilpasse seg høyden siden jeg har lite erfaring med høyder. Spørsmålet er derfor egentlig om noen her har prøvd denne masken? Eller har trua på den? Tenker forsiktig at det må da være genialt å trene med den på samtidig som man har på seg sekk og går i motbakker for å være godt forberedt treningsmessig til høye fjell? Enig? Håvard.
  3. Tenker at tøyet på innsiden kan varieres etter forholdene. Er jo primært skallbekledning jeg tenker på. Har tenkt på norrønas dovre også, som nevnt tidligere her.
  4. Behov ja vel, tanken er å kjøpe noen plagg som gjør at jeg føler meg trygg på fjellet, sommer som vinter. Jeg skal til tider bære tung sekk, samtidig som jeg av og til kun skal på topptur med lett sekk. Jeg vil vandre til fots og gå med fjellski, jeg vil også kanskje jakte litt da alt fra skogsfugl i finnskogen til rypejakt.
  5. Heisann... jeg er på utkikk etter utstyr til årets turer, og spesielt da på klær. Jeg har sett på Norrøna Recon dressen som ett alternativ, men litt usikker på om den blir for "militær". Noen andre gode forslag til tilsvarende solide og gode plagg? Jeg tenker at prisen ikke har så mye å si så lenge jeg blir fornøyd. Gode priser, eller mye for pengene er derimot aldri feil, så rop ut dersom noen veit om noen gode butikker med solid utvalg og fine priser. Har kikka en del på fjellsport.no og da spesielt på merket arcteryx. Noen som har prøvd dette? Ellers også sett på 71 grader nord klærne til Bergans som en mulighet, så om noen har erfaring med dette så rop ut Mye å ta tak i, men setter pris på tilbakemeldinger Håvard.
  6. Har fått blod på tann og ønsker meg flere topper jeg kan trene på i påvente av nye eventyr turene kan gjerne være lange, så lenge utsikten er verdt det. Ønsker helst å bruke tid på å gå, fremfor å kjøre bil. Kom gjerne med forslag. Er ikke erfaren, men i relativt god fysisk form.
  7. Det ble Bergans skalljakke og skallbukse (3lags), Bergans primaloft isolasjonsplagg Takk for hjelpen! Nå er det bare turplanleggingen igjen Men det får jeg vel ta i ett annet emne her
  8. Tror jeg går for 3lags. Har ett ønske om at det jeg kjøper skal holde en stund. Hva gjelder sko har jeg allerede høye og stive sko til vinterbruk Så det trenger jeg ikke. Er mer opptatt av noe som er stivt nok, men samtidig lett nok til å få hyggelige turer da det er bart. Syntetisk jakke fremfor dun? Den må forklares bedre for meg Ellers takker jeg for alle svar! Veldig bra! Skal ut å shoppe litt i dag, så får vi se om jeg ender opp med noe eller om jeg må leite videre.. Satser på gode tilbud! Bør være muligheter for det på denne tiden av året.
  9. Skal sjekkes ut. Sko blir jo litt ettersom hva som passer bra og ikke. Får prøve å få tatt en tur til Outleten på Vestby da! Se hvordan utvalget er der Har ei venninne som jobber der, så kan vel få henne til å oppdatere meg på hva som er der nå, og hva det er tilbud på.. Hmm.. Har trua på Bergans selv altså! Men greit å undersøke flere muligheter. Står ikke mellom det og Hagløfs heller, andre merker er også aktuelle, dersom du har noen forslag?
  10. Hvorfor heller Bergans? Tenker meg på en Outlet ja, jeg bor i Mjøndalen så er ikke sååå lang vei for å komme dit. Sko skal være lette men med stiv såle tenker jeg. Blir å gå mye i fjellet, pluss at jeg har skikkelige sko som er høye. Norrøna leser jeg litt ymse om hva gjelder kvalitet. Skal ikke være noe å si på kundeservicen, men jeg gidder ikke slite med utstyret på turene.
  11. Budsjettet er på maks 8000 kroner, jeg skal ha sko, jakke, lett dunjakke og bukse Vil ha vanntett og vindtett, gode sko å gå i fjell og mark med og ett isolerende plagg til å ha under jakka. Ellers har jeg det jeg trenger av sekk, ullundertøy, stormkjøkken etc. Skal i all hovedsak gå toppturer på vår, sommer og høst.. lite på vinterstid, men kanskje noe. Har sett på 71 grader nord utstyret, og ser at dette er innenfor budsjettet. Men vurderer også Hagløfs. Noen som har andre forslag? Evt har en mening om hva som kan være best av de 2? Dersom de likestilles så er Hagløfs ett hakk billigere enn Bergans for samme utstyret. Takk for eventuelle svar
  12. hehe.. skal i allefall ta med spade og søkestang da. det koster i allefall ikke mange "høvdingene". og når jeg skal ut skal jeg nok gå med en gruppe andre. men skal ha med utstyr sånn at risikoen for å overleve ett eventuelt ras øker. Er en Reccobrikke jeg har i jakka mi ja! høres jo litt ulogisk ut at Bergans legger de dit om de bare skulle funke på sentrale strøk i alpene. hehe. men som dere sier så er man jo ikke trygg om man blir tatt offpiste. men skredkurs hadde nok vært en ide! holdes ofte? når og hvor? hehe.. noen steder man kan sjekke åssen skredfaren er på fjellene? hvor på fjellet det er tryggest og kjøre ned osv.
  13. jeg skal nok ikke gå alene nei så det skal ikke være noe stress. har også en sånn skredbrikke i jakka da, men man må vel ha noe for å søke med også skal det funke særlig bra! hehe.. er det dyrt forresten? sjekker det ut litt nå. til helga blir det enkelt og tar turen til kvitfjell. noe å se frem til. så får håpe været er med oss! har vel det meste av varme klær og sånn da, men jeg tenker på enkeltting som er kjekt og ha i sekken når man er ute på fjellet jeg da. foruten kart og kompass;) og noe som lager varme. takk for svar.
  14. hei. jeg er uerfaren og lite fjellvant. har vokst opp med turer i skog og mark men aldri noe særlig på fjellet og da er det vel viktig og rådføre seg litt før man drar på tur. det jeg lurer på er da om noen har noen gode forslag til fjell man kan gå opp på for så å kjøre ned igjen på ski:) det er en drøm jeg har og som skal realiseres, og jeg kommer garantert ikke til å nøye meg med ett fjell. siden jeg bor i gjøvik lurer jeg på om det er noen som har gode forslag til hvor min første tur kan gjennomføres og hva jeg trenger og ha med meg, og tenke på når jeg legger ut på tur. er godt trent, så det skal ikke stå på fysikken;) mvh. Håvard.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.