Jump to content

Willy

Aktiv medlem
 • Posts

  112
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Willy

 1. Frem til og med påske blir det nok bare småturer, men etter påske bærer det nordover på en skitur fra Kautokeino til Nordkapp. Har begynt så smått å tenke på et hjulsystem til pulken for passering av Nordkapptunellen. Forslag mottas med takk!
 2. Etter en uke på Saltfjellet sist i juli, blir det Sulitjelma i morgen med vandring sørover, kanskje til Hattfjelldal. Blir å gå på norsk side av grensesømmen. Dette blir en fortsettelse etter at Nordkalottruta er unnagjort, så får vi se hvor man til slutt ender opp.
 3. Hei, Jeg har gått fra Gaukarvatnet og ned Virmadalen til Storelva på vestsiden av Virma for noen år siden, og det var en ganske grei tur. Du må regne med noe vierkratt enkelte steder. Tror ikke det finnes sti i dalen.
 4. Gjorde som Knadne med min Alpinist og de andre sekkene jeg har. Demonterte avstivning/ regulering og inn i vaskemaskinen med dem på lettstelt vask med vanlig vaskepulver. Funka som bare det!
 5. Jeg har en Downmat 7 LW med integrert pumpe, og er svært fornøyd både med komfort og isolasjon! Den kan brukes hele året og -30 var problemfritt. Har kjøpt en slik pakkpose for luftfylling, og det går mye raskere enn med pumpa. Luftfuktighet kommer man nok ikke helt unna, og p.g.a. stor temperaturforskjell mellom over og underside, vil det nok dannes noe kondens. Problemet er i hvert fall mye redusert med pumpe/ bag.
 6. Jeg brukte han på Stetind, og han kan trygt anbefales som helproff. Det var forresten han som guidet TV2 og Dag Otto Lauritzen m/ flere på Stetind.
 7. Det var litt spesielt å overnatte i Moskan bua. Da vi kom dit var det bare litt av taket og pipa som stakk opp av sneen, så vi måtte måke oss ned både til døra og vinduene. Og godt isolert var den med all sneen rundt. Trivelig bu! Fra Moskan til Stor Rosta gikk vi i graut-tjukk skodde og white out. Vi måtte nesten ta tyngdekrafta til hjelp for å vite hva som var opp og ned. Det samme fikk vi fra Dærta og ned forbi disse samehyttene før det begynte å klarne opp. Vinden i området kommer som regel helt plutselig og forsvinner like fort. Slutten av april kan være utfordrende rundt omkring i Dividalen med råtten sne og dyp grynning.
 8. Hei, Gikk fra Kautokeino til Dividalen via Kilpis i April 2013. Vi gikk Golda, Gappo, Paltsa, Moskan, Stor Rosta, Dærta til Dividalen. Meget lettgått selv med tung pulk! Har ikke gått Isdalen og vet ikke om den er rasutsatt, men den ruta vi gikk er i hvert fall sikker. Anbefales! Vær oppmerksom på at Rosta - Dærta området er meget værutsatt. Lykke til!
 9. Jeg gikk ned fra Dærta til Dividalen via Skaktardalen i april i fjor. Gikk mellom Stuora Nanna og Storfjellet til øvre Skaktardalen og dreide så ned til venstre før Skaktaråsen og høyde 624 langs Gambekken. Tror dette er samme veien som Tormod78 beskriver. Det var ganske bratt ned siste delen mot Dividalen, og råtten snø og gjennomsynk gjorde det ikke lettere med pulk på slep. Tror som Tormod78 at det er lettere å gå Skaktaråsen selv om stigningen blir lengere. Når du først kommer opp, er det lett terreng.
 10. Hei, Jeg har ikke gått der på våren, men som OttoStover sier, er det nok råttent skiføre og vårflom de fleste steder i mai som kan by på utfordringer. Har gått fra Hellemobotn til Bjørnefjell i slutten av juli, og da er det ingen utfordrende vadinger så fremst det ikke har vært langvarig nedbør. Jeg tror nok juni må være passert før elvene begynner å roe seg. Dette kommer jo selvfølgelig an på temperaturforholdene, og helt i begynnelsen av mai kan det jo være så kaldt ennå at det er brukbare forhold, men elvene vil nok være åpne. En annen ting er jo transport inn til Hellemobotn. Rutebåten går bare i sommerhalvåret, men det går an å leie båtskyss fra Kjøpsvik. Dette er et fantastisk område som ikke er altfor krevende, og Hellemojuvet er en opplevelse i seg selv! Lykke til med planlegginga!
 11. Hei, Det går buss fra Bodø til Sulitjelma via Fauske og tog mellom Bodø og Fauske + buss Fauske - Sulitjelma. Som Ulvemor skriver, finner du bussruter på www.177.no. Se under Salten. Vær oppmerksom på at det kommer nye ruter fra februar, men tror ikke det er store forandringer. Regner med at dere skal gå Padjelanta leden. Høyeste punkt på turen får dere mellom Ny-Sulitjelma og Sorjushytta med ca. 1040m, men ikke noe dramatisk. Dette er like før dere kommer til Sorjushytta. Ellers er ruta meget lettgått. God tur!
 12. Ja, det er bra vi har slike karer i fjellet! Jeg brukte forøvrig den dassen i april, men det var før den inntok horisontalen!
 13. Tror de fleste norske butikker bruker GoreTex service for reparasjoner/ reklamasjon. http://www.180.no/firmavis/9662654084081.htm
 14. Dette stemmer ikke helt. Jeg har nå ArcTeryx jakke nummer fire som jeg har fått på reklamasjon. Den første var en Theta AR som delaminerte. Da jeg reklamerte og fikk ny, oppgraderte jeg til Alpha SV som skal være den sterkeste jakken ArcTeryx produserer (iflg. dem). Nå har jeg Alpha SV nummer tre etter at de to forrige delaminerte. De har etter kort tid for det meste delaminert rundt midjen hvor jeg har brukt både sekk og pulkbelte, men også andre plasser som f.eks. rundt sømmene på hette som ikke er belastet. Heldigvis handler jeg i en butikk hvor jeg ikke trenger å krangle meg til reklamasjon, og ArcTeryx er raske med å erstatte produkter som ikke holder mål! De påstår jeg har vært extremt uheldig, så nå gjenstår det å se hvor lenge den jakken jeg har nå varer.
 15. Som Balle er inne på, forberedelsen gjør du allerede når du pakker teltet i posen. Enten du pakker eller stapper teltet i posen, passer du på at den enden av teltet som du vil ha opp mot vinden ligger ved posens åpning og med en plugghempe tilgjengelig. Da er det bare å forankre teltet før du tar det ut av posen.
 16. Var der på en 5 dagers tur i august. Fantastisk område med grotter og formasjoner, og Corbels Canyon er bare noe man MÅ få med seg! Man blir så fasinert at man nesten glemmer å ta fram fiskestanga, men fisket var ikke all verden da vi var der heller! Vår tur gikk fra Sundsfjorden, opp anleggsveien til parkeringen ved Langvatnet. Derfra gikk vi inn til Fellvasstua hvor vi overnattet og brukte som utgangspunkt og avslutning. Fra Fellvatnet gikk turen til Forsvatnet, Sundvatnet, Lagovatnet, Rundvatnet, Segelvatnet, Fiskvatnet, Saravatnet, Corbels Canyon, Lille og store Svalvatnet, Sandvatnet, over til Stendalen, Kråvatnet, Konradvatnet og tilbake til Fellvasstua. Noe fisk fikk vi med en avstikker opp til småvannene i Lahko området. Ellers hadde vi noen kraftige tilslag, men det ble med det. Ved Sundvatnet traff vi på noen patriotiske dugnadskarer fra Gildeskål Jeger og Fisk som var litt sure for at hele fjellområdet ble kalt "Glomfjellet" i det tv programmet som ble sendt, da de mente at mesteparten som ble vist tilhører Gildeskål kommune. Området kan uansett anbefales på det sterkeste, og fisket varierer vel der som i andre fjellområder. Skulle gjerne hatt en "binders" tilgjengelig slik at man kan laste opp bilder direkte fra pc'en.
 17. Tenk hvis kreativiteten til politikerne ble brukt til noe nyttig i stedet for å plage folk!!!
 18. På dagtid mellom andre gjøremål er det planlegging av vårtur, og på sengekanten har jeg begynt på "Revejegerane på Jan Mayen" av Ole Michael Ellefsen. En historie om fangst og menneskelig revirkamp basert på dagbøker og kjente fakta.
 19. Vet ikke hva som regnes som "hard bruk", men inkludert langturer og småturer, hadde nok mine lagt bak seg bortimot 1000 km på to år, men de så ganske nye ut i forhold til Dag G sine. Da jeg snakket med Åsnes, sa de at de hadde hatt et parti dårlig stål, men noe må man jo si. Tror i hvert fall ikke Åsnes kan leve med dette over tid.
 20. Som nevnt i en tidligere tråd, hadde jeg samme problem med mine Amundsen. Stålkanten gikk tvers av og begynte å løsne på begge skiene. Butikken som solgte de sier at de har hatt mange reklamasjoner på åsnes ski av flere typer, så dette er et kjent problem som burde gå under 5 års reklamasjonen, da dette er produksjonsfeil. Jeg byttet til den nye Gamme 54 skia som har tykkere stålkant, så får vi se om den holder.
 21. Jeg har brukt Åsnes Amundsen foran pulken i et par år, og de har fungert fint bortsett fra at stålkantene begynte å løsne. Fikk nye på reklamasjon og da gikk jeg for Åsnes Gamme 54 som har omtrent samme spenn men har mye bedre svinge egenskaper. Har så langt kun brukt dem uten sekk/pulk, og de virker bra! Åsnes lager jo også en Amundsen Expedition serie, men vet ikke om spennet er kraftigere på disse. Går jo an å høre med Åsnes. Det er også individuelle variasjoner i spennet på samme skitype.
 22. Ønskene er mange men etter at Nordkalottruta ble fullført i vår, er planen å fortsette med en vårskitur sørover fra Sulitjelma til Børgefjell. Ellers blir det noen dagers fisketur på Saltfjellet sammen med barnebarn + alle impulsive småturer som dukker opp etter hvert. Ønsker alle på forumet en riktig God Jul og et aktivt og Godt Nytt År!
 23. Hei, jeg gikk Padjelanta fra Hellemobotn til Sulis i 2010. Det er lov å fiske innenfor 1 kilometer på begge sider av Padjelantaleden mot kjøp av fiskekort. Beste fisket var i begge endene ved Hellemobotn og Sorjus/Stadda. Selve Padjelantaleden er ikke akkurat noe fiskeparadis, men noen plasser kan det slå til. På sommeren/ høsten går det båt fra Kjøpsvik og Drag til Hellemobotn.
 24. Når brenneren har slukket etter at du har snudd flaska må du vente med å stenge ventilen til alt trykket har sivet ut og det slutter å suse i dysa.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy