Gå til innhold

RasmusPL

Passivt medlem
  • Innholdsteller

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  1. Hej alle Kan ske dette er et mere rigtigt forum at poste i. Har langt om længe strikket video-stumper sammen efter årets vintertur, Denne gang gik turen til Skarvheimen i starten af marts. Vi kørte i bil til Breistølen Fjellstue og parkerede. Gik herefter mod Bjørdalsbu i en nærmest uendelig bakke opad. Desværre var vejret imod os, det var stort set whiteout og konstant modvind, ligesom kvistningen ikke var fuldført hele vejen til Finse, der var vores endemål. Så efter et par nætter på fjeldet og en enkelt på Bjørdalsbu vendte vi om. Mødte i øvrigt Stein Jakob i hytten, på hans tur igennem Norge på den lange led. Flink fyr, flot projekt. Beklager den ringe lydkvalitet, næste tur bliver med ekstern og bedre mikrofon.
  2. Hej alle Har langt om længe strikket video-stumper sammen efter årets vintertur, Denne gang gik turen til Skarvheimen. Vi kørte til Breistølen Fjellstue og parkerede. Gik herefter mod Bjørdalsbu. Desværre var vejret imod os, det var stort set whiteout og konstant modvind, ligesom kvistningen ikke var fuldført hele vejen til Finse, der var vores endemål. Så efter et par nætter på fjeldet og en enkelt på Bjørdalsbu vendte vi om. Mødte i øvrigt Stein Jakob i hytten, på hans tur igennem Norge på den lange led. Flink fyr, flot projekt. Beklager den ringe lydkvalitet, næste tur bliver med ekstern og bedre mikrofon.
  3. Hej Elg / andre Tak for inputs, det bliver rigtig godt at komme afsted igen. Det bliver tur nummer 7 i vinterfjellet med telt, snart en tradition. Har et spørgsmål: Kan nogen med kendskab til lokalområdet fortælle, ca hvor Breistølen er på ruten? http://www.nettbuss.no/www/resources/nbno/8/85dbdb1cbb78b9be83ccedd468732e0a.pdf
  4. RasmusPL

    Havrebomber - tjek

    Jeg har regnet på det: De ca to kg råvarer har et samlet energiindhold på 42960 KJ. Det giver et energiindhold på 2148 KJ / 100g, så det er temmelig energitæt. Hvis samtidig regner med lidt tab af vand ved bagningen, kommer vi nok over 2200 kj/100g. Det bliver nok portionsanretninger på 150 g / dag. Jeg har ikke gemt noget over længere tid, men holdbarheden vil jo mindst være som råvarerne, hvis det kommer på køl, dvs et par uger. På frost nok et par måneder.
  5. RasmusPL

    Havrebomber - tjek

    Hej, jeg overvejede at putte honning i også, men lod være denne gang. Den oprindelige opskrift er med 100 g mere sukker. Jeg skiftede ud med ekstra chokolade
  6. Så er der under en uge til fjellturen (5-7 dage på Hardangervidda). På tide at forberede nogle af dagenes højdepunkter - maden. Her en let modificeret udgave af Vandrefantens opskrift, med billeddokumentation nederst. 500 gr havregryn 500 gr dansk øko-smør 400 gr sukker 2 håndfuld rosiner 1 plade god chokolade (200 g) 1 håndfuld hasselnødder 1 håndfuld valnødder 1 håndfuld mandler 1 tsk salt Hak nødder og chokolade, bland med rosiner sukker og havregryn. Smelt smøret, tilsæt saltet, bland al sammen og hæld i panne, ca 3-4 cm tykt lag. 180 grader i 20 minutter. Køl helt! ned og skær i terninger. Sidst delte jeg ud i dagsrationer i plastposer. Let at have i lommen og hive frem ved behov.
  7. RasmusPL

    Skiføret på Hardangervidda NÅ!

    Hej, jeg bumper lige denne tråd. Er der nogle nylige erfaringer med forholdene? Skal afsted om 12 dage og ser meget frem til det
  8. RasmusPL

    Skiføret på Hardangervidda NÅ!

    Hej Dessmo og andre! Glæder mig til at høre flere beretninger om forholdene på Vidda. Netop denne start: Regner jeg og en kammerat med at tage den 17 marts, med Haukeliseter som slutmål.
  9. RasmusPL

    Sekk vs pulk

    Jeg har erfaring med fjelltur, både med sekk og pulk. Jeg har stemt på pulken! Sekk gør efter min mening turen hårdere, mere slidsom. Som en tidligere post bemærker, så vejer pulken ikke noget når man står stille - og trækket er ikke noget særligt når det går ligeud i godt føre. Når man som jeg ikke er særlig stærk i skiløb nedover, er pulken også en fordel. Sekken bringer i hvert fald hurtigt mig ud af balance og det er et slid at rejse sig igen med sekken på ryggen. Kan fortælle, at jeg har taget turen fra Finse sydover 3 gange med en kammerat. Første gang havde vi begge sekk på. Anden gang havde min kammerat købt pulk. Tredje gang havde vi begge pulk (144) - og når vi tager afsted igen nu til marts er det helt klart med 2 pulke igen! Vi risikerer ikke at fylde for meget i, fordi vi flyver med alt grejet fra Danmark. Så tæller alle kilo stadig!
  10. RasmusPL

    Pulk, hvilken bør jeg kjøpe ???

    Hej - har 144-modellen og brugte den på 6-dages tur i Hardangervidda i februar sidste år. Havde overvejet den mindre model, men var rigtig glad for at have OK med plads - så pulken ikke bliver lastet for højt + der er plads til at rykke rundt på grejet uden af skulle have alt op. Klart råd herfra: Tag 144 (selvom jeg ikke har prøvet med 118, der er sikkert også muligt)
  11. Ikke hvis man spilder i posen
  12. Tak for gode indlæg alle, godt med disse tips. Er enig i, at Tor-Kjell bidrager med en god liste. Jeg skal nok fortælle om vores erfaringer i kulden efter turen!
  13. Værmeldingen for Finse og Hardagervidda lover ganske lave temperaturer den næste uge, den aktuelle melding er 28 blå grader, men der har også været meldt om minus 32 . Tilfældigvis de dage, hvor jeg og en kammerat har planer om tur fra Finse til Haukelisæter - med start lørdag 19/2. Se med på meldinger her: http://www.yr.no/sted/Norge/Hordaland/Ulvik/Finse/langtidsvarsel.html Hvilke gode råd har i til en tur i så streng kulde? Diskussionen er så småt gået i gang i en anden tråd: http://fjellforum.net/viewtopic.php?t=23577&start=25 - men jeg tænker at det er bedre at give kuldediskussionen et emne for sig selv.
  14. RasmusPL

    Mat med masse energi

    Tak for opskriften på havrebomber - som netop er afprøvet. Smager fint! Uploaded with ImageShack.us
  15. Godt spørgsmål, som jeg er meget interesseret i at høre nogle bud på. Jeg og en kammerat er også på vej til Finse, med ankomst lørdag aften - og værmeldingerne ser temmelig kolde ud...
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.