Gå til innhold

ÅS

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  3
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. ÅS

  Vinterpose (ajungilak Denali)

  Har hatt Denali siden 1996-97 og tilbragt mang en vinternatt ute. Dessverre er det ikke så lett å få netter med -20° C eller mindre, men det er jo blitt noen av dem også. Har benyttet posen endel tidlig vår / sen sommer og den fungerer fint opp til +5 - 7° C, men over det blir det for varmt. Jeg er veldig godt fornøyd med posen, eneste negative må være størrelse og vekt. Denalien som selges i dag ser jeg har vokst ytterligere i forhold til den jeg har. Har akkurat kjøpt meg en ny vinterpose og valgte da Helsport Raudfjorden pga mye lavere pakkevolum og omtrent samme temprating. Den fungere fint innomhus i vinterkald hytte såvel som ute, men har ikke fått testet den i temperatur det er noe å ring hjem om. Endel gode finesser som de innvendige strikkene som reduserer lufttransporten og det avtagbare fleestrekk ved bena luner godt for kalde tær. Har mere tro på Denalien i -20° og kaldere, men det gjenstår å se. Skal man ha pose for vinterbruk så kjøp en pose som makser nedre tempskala. Selvsagt må en kompromisse om en skal gå langt og bære tungt. Men er det for en natt eller fem ute i skogen, på samme sted eller til forflytting med pulk, så ville jeg prioritert en skikkelig vinterpose. Søvn og hvile er viktig og sparer en på soveposen (vektbesparelse ca 1 kg og 6 - 800 kroner) så forringes turkvaliteten vesentlig. Konsekvensen blir fort at en dropper potensielt kalde turer hvis en har hatt noen skikkelig dårlig opplevelser. Som ihugga fiskere har fiskestenger til enhver bruk, bør en real uteligger ha sovepose som matcher enhver bruk. Er en på tur hele året bør en ha minimum 4 forskjellige soveposer, innerpose, yttertrekk og jerven pose. Når det gjelder yttertrekk bruker jeg aldri det når det er minusgrader, da posen blir fuktig pga kondens mellom trekk og pose. Ser at endel bruker luftmadrasser vinterstid, men tror det er lurere med Bamse skumunderlag eller tilsvarende. Er man i skogen er det lite som slår en real seng av granbar og pluss et underlag av skum. Har en først kappet granbar kan dette brukes hele vinteren. Det er bare å samle det i en haug før retretten, så ligger luksusen klar til neste gang.
 2. ÅS

  ny vs. gammel Fjellpulken

  Kjøpte en Fjellpulken X-Contry 168 cm rett før jul og har fått prøvd den på et par turer. Jeg er raus når jeg tar med utstyr på tur og enhver kapasitet er alltid sprengt. På vintertur har jeg alltid med pilkeutstyr, stor sag, skikkelig øks, store vinterposer osv. Med en Snerten går det greit alene, men skal du annet enn bare å gå fra A til B, og kanskje være flere, så kjøp minimum Veteran 144 cm. Når det gjelder pulken min er jeg ikke helt fornøyd da den ikke er retnings stabil på hardt og flatt underlag. Ved minste helning så sklir pulken sidelengs. I nedoverbakke ender det fort i velt hvis pulken er høyt pakket. Jeg mener meiene under er for brede slik at de flyter for godt på harde underlag. Har sjekket mot Fjellpulken, men de sier at det er slik Ekspdisjonspulken KIII alltid har vært og de hadde ikke hørt om dette problemet før. Jeg mener og at pulken burde vært noen cm bredere for økt kapasitet og bedre stabilitet. Stroppene kunne også vært litt lengre og strikken mer tøyelig. Jeg har gått mye med barnepulk, både med barn og med utstyr, pluss forsvarets trepulk (170 cm) og der har jeg aldri hatt tilsvarende problem. Ellers er jo denne pulken utstyrt med bra festepunkter for stropper utvendig og innvendig.
 3. ÅS

  Jeg trenger noen telt!

  Hvorfor telt, velg heller presening? Det er selvsagt fordel med telt når myggen/knotten summer som værst, eller på værhardt fjell. Utover det er eneste argument for telt å gi små barn en tryggere og luner ramme rundt turen. Når det er sagt er det ingenting som slår grønn bilpresening 2.5 x 3.5 m for 2 pers, 2 x 3 m for 1 pers og større duker, hengt over tau spent mellom to trær, for flere personer. Disse preseningene koster fra drøye tjuelappen til noen hundre kroner og tåler en god støyt.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.