Gå til innhold
  • Bli medlem

Storsteinsfjelltrollet

Aktiv medlem
  • Innlegg

    55
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Storsteinsfjelltrollet

  1. De fleste av oss er vel akkurat like skyldige som Borten Moe for at kraftinfrastrukturen her til lands må oppgraderes! Sånn er det å være barn av det moderne forbrukssamfunn (og det gleder meg stort at julehandelen i år blir mindre enn tidligere år)..
  2. Det er noe av det flotteste jeg har sett på film!
  3. Der må jeg få lov til å arrestere deg litt; PPU ved UMB på Ås tar inn kandidater med utdannelse innen friluftsliv! Grunnen til det er behovet for denne kompetansen på naturbrukslinjer i den videregående skolen.. Da jeg gikk PPU på Ås var det flere i klassen min som kun hadde studert friluftsliv tidligere. Jeg har gått det første året av natur og miljøvern (sikkert ganske likt første året av økologi og naturressurser/forurensning og miljø, bare med navneendring). Det var et utrolig bra og lærerikt år, så jeg vil tro resten av det studiet holder god kvalitet. De fleste foreleserne er dyktige, og i tillegg kan du ta utveksling på for eksempel Svalbard. Jeg kjenner flere som har fullført naturforvalterutdannelsen i Bø, og de er veldig fornøyd! Og med naturforvalterbakgrunn er mulighetene for å få jobb MYE større, dog er det en stor fordel med master også her..
  4. De aller fleste kombinerer studiet med andre studier for å øke kompetansen sin. Du får ingen tittel av treårsstudiet i Bø.. Pedagogikk, idrett, naturforvaltning etc. er fag mange tar i tillegg. Selv har jeg i tillegg til bacheloren fra Bø PPU og snart en master i naturbasert reiseliv. Hva gjelder jobb er det nok ganske vrient å finne en drømmejobb med kun friluftsliv-bacheloren i lomma. Mange steder kreves det en mer formell kompetanse.. Men det er da ingen grunn til ikke å velge studiet!
  5. Mine sko som var nye for 3-4 år siden er veldig små i størrelsen. Jeg måtte gå opp 2,5 str ift hva jeg vanligvis bruker..
  6. Hvor dypt inn du må skru, og dermed hvor lange skruene behøver å være, avhenger vel mye av iskvaliteten?
  7. Ellers har Drammen klatreklubb en fin buldrevegg på Kjøsterud ungdomskole på Åssiden.. Sjekk ut dkk.no
  8. Men nå er vel ikke dette noe stort problem?
  9. Hehe, dårlig tidspunkt å begynne med tyding av dyreatferd!
  10. Det er bedre å legge litt stein i bunnen av bålet, så reduseres risikoen for spredning i bakken vesentlig. Og merkene blir ikke permanente som de blir om man fyrer bål på svaberg.. Sporløs ferdsel, here we come!
  11. Kjøpte en Tierra-jakke for et år siden, med GoreTex ProShell. Den er jeg veldig fornøyd med, og passer i hvert fall til de kriteriene du beskriver..
  12. Jeg samler inn data i forbindelse med masteroppgaven min; moskus som attraksjon på Dovrefjell. Jeg er meget interessert i å få tak i alle som har gått tur på Dovre (Snøheim-, Grønnbakken -og Kongsvoldområdet). Dersom dere har lyst til å svare på et raskt spørreskjema (ca. 4 min utfyllingstid) om turen ville jeg blitt overlykkelig! Om du kunne tenke deg å hjelpe meg er det bare å sende en privat melding, så tar vi det derfra. Jeg er veldig, veldig takknemlig for alle som ønsker å hjelpe meg! Vennlig hilsen fra Axel Pettersen
  13. På Dovre er det i hvert fall én singel geit den neste måneden!
  14. Kjøpte et telt fra nettbutikken deres en gang, og alt gikk helt etter forventningene..
  15. Til tross for det er altfor mye av strandsonen bygget ned på uheldig måte! Kommunene er altfor snille til å gi dispensajon, til tross for strengere lovgivning som kom for et år siden.. Dette bunner jo i hvem som styrer, og det er neimen ikke lett å vite hva man skal forholde seg til. Selv om den sittende makten skulle jobbe mot nedbygging av natur ble vi jo i går vist at deres intensjoner er det direkte motsatte! Håper bare Stoltenberg II må lide for den miljøkriminaliteten de nå har vedtatt på en eller annen måte..
  16. Vardåsen er beskrevet i fører gitt ut av Drammen Klatreklubb (dkk.no), og der er det en del som passer til deres kriterier..
  17. Er ikke handlingen i Alf Bryns "Tinder og banditter" fra Korsika? Selv om den ikke egner seg som noen god guide er det i hvert fall et godt stykke lesning når dere først skal dit. Og ellers også for den saks skyld...
  18. Jeg er enig i at Høyres uttalelser i media den siste tiden nok blir fremstilt mer dramatisk enn de faktisk er. Men hva gjelder de 4,7% vi har av inngrepsfri natur så er nettopp veibygging en av de desidert største truslene. En ganske så uskyldig skogsvei brukt til tømmerhogst får store følger for dyrs oppførsel i området, i tillegg til at naturen blir fragmentert og ikke lenger intakt. Flere av de rødlistede artene våre trenger store, sammenhengende naturområder for å opprettholde en livskraftig bestand. Å la kommunene styre naturforvaltningen slik situasjonen er nå vil være meget korttenkt. Per i dag har kun omtrent 10% av kommunene den kompetansen som er nødvendig for å forvalte naturen på en god måte. Samtlige miljøvernledere i nesten alle landets kommuner har i løpet av de siste årene mistet jobben grunnet innsparinger. I mange kommuner vil avgjørelser i forhold til bruk av natur (uttak av tømmer, jakt, motorferdsel, utbygging osv.) kun gagne noen av kommunens innbyggere dersom ikke kommunene først får på plass den kompetansen som trengs for at balansegangen mellom bruk og vern blir ivaretatt. At sentrale myndigheter i dag overkjører lokal forvaltning i mange tilfeller, særlig i vernesaker, er jeg ikke uenig i. Men slik naturforvaltningen har utviklet seg i Norge er også dette mest hensiktsmessig, selv om det er langt mellom politikernes løfter og hva som faktisk gjøres. Hvem er vi som har rett til å ødelegge liv som har eksistert lenge før oss, og som våre etterfølgere har en rett til å oppleve?
  19. Jeg har aldri gått dit fra Glitterheim, men det er det jo andre her inne som har gjort. Fra Spiterstulen har jeg dog gått noen ganger, og derfra er det en fin tur, lenger enn fra Glitterheim. Turen opp tar omtrent 4-5 timer ved normal gange, 1 - 1 1/2 time kortere tilbake. Det pleier ikke å være behov for noe ekstra utstyr på toppen, men det kommer veldig an på snøforholdene. Jeg vet ikke om det er mindre snø i området i år? Men midtsommers kan det være kjekt med brodder eller stegjern for å unngå eventuelle overraskelsene.. Har selv vært med på å bære en danske med brukket ben ned derfra, og det setter jo en demper på hjemturen Turen er vel like fin sommer som vinter..
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.