Gå til innhold

turjente

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  5
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om turjente

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hei, jeg er ikke kjent i Femundsmarka i det hele tatt, og nå planlegger jeg en 12-dagerstur i dette området fra slutten av juni. Er det spesielt flotte områder jeg bør få med meg? Overnatting i telt, evt koier hvis det finnes? Fiskestang skal være med. Er det fint å gå videre innover til Sverige? Har tenkt å reise kollektivt, så turen kan gjerne ha ulikt start- og sluttsted. Alle gode tips fra dere som er godt kjent i Femundsmarka mottas med stor takk!
 2. turjente

  Padling i svenske elver

  Har du sjekket www.kanotguiden.se ?
 3. Vi var på tur på Kilimanjaro i jula, og gikk Wiskey-ruta (den er med teltovernatting, ikke hytter. Hytteruta kalles Coca-cola-ruta). Vi hadde betalt for en ekstra dag på fjellet, det var vel verdt pengene fordi jeg akklimatiserte sakte, og oppstigningen alle legger opp til er raskere enn det som anbefales ut ifra god akklimatisering. Jeg har i ettertid blitt oppmerksom på løsningen med å akklimatisere seg på nabofjellet (Mount Meru), her er park fee'en lavere, og det er mye mindre folk (Kilimajaro føles definitivt overbefolket ut, men det er vel en del av pakka...). Man kan med andre ord dra på hyggelig fjelltur, akklimatisere seg fortskriftsmessig, og så dra til Kilimanjaro og gå en kortere og mer direkte rute til toppen etterpå. Skulle jeg gjort turen en gang til, ville jeg gjort det sånn. Et annet tips er å avtale med guidene/bærerne hva de skal få i tips på begynnelsen av turen (10% av turens totale pris er vanlig, uansett hva de sier...), Ikke så gøy med sure guider siste kvelden på turen når de oppdager at du ikke har tenkt å gi de mer enn 10%.
 4. turjente

  snøskreddsøker

  Kjøp en med to (middels dyr) eller tre (enda dyrere) antenner, og ikke bli fristet til å kjøpe en billig en med bare en antenne. Det er mye, mye lettere å bruke de med to og tre antenner, hvis du ikke har tenkt å øve veldig mye.
 5. turjente

  Kuldekrem - noen tips?

  Jeg har kjempegod erfaring med Norvis kuldesalve, har ikke hatt frostskader i ansiktet etter at jeg begynte med den (men har hatt flere ganger tidligere). http://www.norvis.no/produkter.php
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.