Gå til innhold
  • Bli medlem

mlaupsa

Aktiv medlem
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral

Om mlaupsa

  1. mlaupsa

    Osa-Finse

    Hei. Har planer om å gå frå Osa i Ulvik til Finse i Mai. Er det noko som har tips til rutevalg og estimert tidsforbruk. Det er viktig at turen starter i fjøresteinene i Osa. Har også vurdert Sima-Finse. Tips mottas med takk
  2. Eg er fornøyd med mange av produktene til Norrøna eg og. Har sekker fra Norrøna som er heilt konge, eit par dunjakker som eg er fornøyd med. MEN som eg skreiv innledningsvis så har eg meget dårlig erfaring med nye modeller av membran plaggene. Dama kjøpte seg Falketind bukse for 1,5 veke sida, i går løsna eine knappen som sitt nede på buksa. Dette er ingen bigg deal det er bare det at ein blir DRIT lei av å levere inn plagg til reklamasjon heile tida. Einig i at det er forskjell på slitestyrke på dei forskjellige modellene, light kan ein ikkje forvente like mye av som GoreTex pro. Trollveggen GoreTex pro jakka mi som eg har brukt ca 14 dager på tur i vinter med ein liten pulksekk, den har tydelige slitemerker på skuldrene. Ja det blir slitt med sekk men 14 DAGER! Det hjelper ikkje at Norrøna leverte varene for 2,4,20 år sida. Dei klærne kan me ikkje kjøpe i dag. Eg er definitivt på jakt etter nytt merke.
  3. Eg har opp gjennom åra hatt fleire Norrøna plagg, både GoreTex og div andre med softshell etc. Fyrste plagget eg hadde var Arch wall som eg var kanon fornøyd med, dette plagget brukte eg i fleire år før memebranen begynte å ta inn vatn. Har etter dette hatt Trollveggen GoreTex, kjøpte ein i 2013 der memebranen holdt ca 6 mnd. Fekk nytt sett på garantien som blei tatt i bruk i vinter, under ein fjelltur i vinter på Hardangervidda rauk glidelåsen til dropseat funksjonen som går langt ned på ræva. Fekk ikkje til å fiksa dette så sølvteip blei løsningen for å unngår å forfrysning. Jakka som er brukt 3-4 lengre turer er tydelig slitt på skuldrene. Har også eit Fjørå dri1 bukse og jakke, nå har memebranen sluppet fra stoffet og revnet. Svalbard softshell buksa funker meget bra. Servicen til Norrøna er det ingenting å sei noko på, denne synst eg er heilt topp. Uansett kor god service det er så blir ein lei av å sende inn plagga så ofte. Fleire som har erfart liknande eller er eg meget ueheldig? Kan nevne at vedlikeholdet på plagga har vert 100% etter anvisning frå produsent.
  4. Himmelstigen ved Ringedalsvatnet opp til Trolltunga er blitt ein av dei mest populære turane i Norge. Kvifor er det då så lite omtale av denne turen på forumet? Kan ei gå denne turen uten guide så sant ein har rett utstyr? Annen relevant info ein bør veta om?
  5. Eg har ikkje spurd om ein kan få tilbake pengene for allerede kjøpte kart, her er svar på når dei skal rette feilen. Morten Hei. Godt å høre at kartserien skal følge "Norsk standard", når kan ein vente seg å kunne kjøpe Voss der UTM sone 31 er tatt bort? Helsing Morten "Hei igjen, Morten Dette spørsmålet kan jeg dessverre ikke gi deg noe skikkelig svar på. Jeg beklager, men vi må evaluere de første 51 kartene i Norge-serien før vi kommer til neste produksjon som også omfatter ca 50 kart. Neste runde kommer 1 juli. Dette tilfellet vil bli en del av vurderingene. Jeg kan glede deg med at Arland, Modalen og Fedje er kart i ditt område som er planlagt utgitt i neste bolk. Ha en flott dag!"
  6. Jeg vil først berømme din oppmerksomhet. Vi er klar over at det har blitt feil med sone 31 vest i Norge. Kartet er likevel helt korrekt og projisert i sone 32, men rutenettet i den angitte sone 31 vil være vanskelig å benytte i kombinasjon med kartreferanser fra GPS og til nødetater. Dette vil vi selvfølgelig rette opp i alle kommende produksjoner i Norge-serien. Håper dette var et utfyllede svar på din henvendelse.
  7. Eg har også kontakta Nordeca men endå ikkje fått svar, skal bli spennande å sjå kvifor dei har valt å dela inn kartet på denne måten. Synd kartet var slik, inndelinga passa meget bra for det området eg ferdast mest i.
  8. Har kjøpt kart av typen norge-serien. Holder til i Hardanger så da passa Voss meget bra med tanke på inndeling. Denne helga var eg med Røde Kors på øvelse, det var då den STORE skuffelsen over dei nye karta komm. Den gamle gode M711 serien brukte UTM sone 32 for Sør norge og UTM sone 35 for Nordaland og Troms. Norgeserien har klart det kunststykke og gå slavisk etter UTM sonene, dvs at på kartet som heiter Voss så får du 2 UTM soner. Dette er for det første forvirrande men kan også by på problemer for redningstjenesten. Nokon som har ein forklaring på kvifor Nordeca har valgt denne løysninga? På grunn av dette anbefaler eg INGEN å kjøpe desse karta!
  9. Hallo da gjeld å ikkje berre lesa oversktiftene Sufix 832 GORE kommer i spoler à 120, 250 og 1500 meter i tykkelser fra 0,10 til 0,42mm. To farger: Lo-Vis Green for allroundfiske og Neon Lime for havfiskerne
  10. Hei, eg bruker Fireline 0,13 MEN skal nå gå over til Sufix 832 0,10. Kva farge bør eg velje, fisker i vatn med både myr botn og stein/sand botn. Sufix 832 GORE Lo-vis Green eller Sufix 832 GORE Neon Lime????
  11. Hei. Er på jakt etter ny GOD rykksekk som eg får med meg det meste i, så den bør vere opp mot 100l. Har i dag Norrøna recon pac, men denne passer ikkje til meg (kort rygg), ønsker heller ikkje pakkrammesekk. Er det nokon som har gode tips på kva sekk eg bør kjøpe? Pris har ingen betydning.
  12. mlaupsa

    Pulk

    Er det nokon som har erfaring med pulk vinterstid. Har nettopp kjøpt Fjellpulken 118 (tidligere snerten), eg og to andre skal på ein 4-6 dagers tur på hardanger vidda i vinter. Planen er å ha det meste av utstyret i pulk, men ønsker og å ha med sekk til små ting men også som nød om pulken skulle feile. Har Norrøna recon pac pakkramme der er det ringer for til å feste pulk. Synest denne sekken er for stor, er det nokon som har erfaring med/ kjenner til dagstursekker som det er muligt å dra pulk med? Tar ellers imot tips når det gjeld pulk vinterstid... http://www.klikk.no/friluft/friluftsliv/article387964.ece
  13. Hei. Har eit Helsport Fjellheimen x-treme. Har brukt det lite vinterstid endå, men har planer om å krysse hardangervidda i vinter. Er det nokon som har erfaring med bardunering vinterstid? Har tidligere brukt ski og staver for å få godt feste, men er det nokon som har erfaring med teltplugger for vinterstid?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.