Jump to content

Ringperm

Aktiv medlem
 • Posts

  18
 • Joined

 • Last visited

Reputation Activity

 1. Like
  Ringperm reacted to REJOHN in 71 grader nord og Blåfjellenden.   
  Dagens program var fra mine kanter av landet. Skikkelig kjekt og se. Jeg var ikke overrasket over at noen  syntes det var et "tøft" terreng.  
  De slo leir ved Jomfruvannet (mitt bilde er tatt omtrent der de slo leir.) og da passer det - selvsagt -  å fortelle om Jomfruvannet....
  Det het opprinnelig Noredalsvannet (på krokiet som ble oppmålt rundt,  1870 står dette navnet) og elva - ånå - Nordånå.. Inne i enden av vannet lå  (ligger) det en "lega" - et innkryp/bu, som het Noredalslegå. En mann, som var blant de som ALDRI for med løgn, knapt overdrivelser, lå her inne, og fikk se huldra. Siden han måtte ha sett noe som han mente var huldra, måtte folk tro på dette.
  Det førte til at bua fikk navnet Jomfrulegå, og vannet etter hvert Jomfruvannet. (som det står på dagens kart). Ånå heter fortsatt Nordånå....
   
  Det skal bli kjekt å se om de får med seg Fidjafossen. Her går stien i elvejuvet, og det kan være vanskelig å komme forbi om det er mye vann. Det så ut til å være litt vann i elva.
  Lengre ned er det igjen steder som kan knyttes til hulrer - Gjertrudjuvet og Huldrehaugene, men jeg tror ikke programmet tar med slikt.
    2. Like
  Ringperm reacted to REJOHN in Høst-tur til Blåfjellenden   
  Det er ingen tvil om at en god del pensjonister i Norge er både spreke og lever bra – og jeg er en av disse. Rimelig sprek, og så pass heldig at jeg kan dra til Blåfjellenden når det måtte passe. Denne uka passet det å dra fredag, for å gå tilbake lørdag. Været var avgjørende for dette valget. YR lovet opphold på fredag, men regn på morgenen lørdag. Heldigvis var det snakk om oppholdsvær ut over dagen. Nå har YR tatt feil noen ganger....
  Turen inn til hytta tar meg nå noe over to timer – omtrent 2 1/2 time for å være nøyaktig. Jeg kjenner jo omtrent hver stein og myrhull innover, og det burde ikke være mye «nytt» å se på. Likevel er hver tur forskjellig fra alle de andre turene på samme stien. Det har ikke blitt «kjedelig» å gå mot Blåfjellenden til nå, og jeg regner med å kunne ta turen noen ganger til. Selvsagt er det spesielt med høst. Det er mer farger, men det jeg først og fremt legger merke til (om jeg tar meg tid til det), er stillheten. Det er omtrent ikke en lyd. Småfuglene er i «syden», sauene er på beite i lavlandet, og det er bare bekker og fosser som lager lyd.
  Denne gangen stoppet jeg opp et par ganger bare for å få med meg stillheten. God for sjel og legeme, påstår mange. Jeg kjenner i hvert fall at den «gode følelsen» siger inn i like stunder. På vei innover heia, var det tåke og dis. Ikke akkurat regn, men vått. Fargene på trærne og på marka kommer bedre fram i slikt lys, og det er jo kjekt å ta noen bilder som for en gangs skyld ikke er helt som vanlig. Nå er det vel ingen ting «vanlig» med noen årstid, og høsten skiller seg i så måte ikke ut. Det så vidt vært frost en natt eller to. Nok til at fargene kommer frem. Enkelte år har det vært snø og glatt i september. I år har det omtrent vært sommer.
  Fredagskveld på Blåfjellenden, betyr som regel at jeg får ha hytta for meg selv til det blir mørkt. Det er faktisk ganske hyggelig å sitte rolig ned etter en tur på 2 – 3 timer og bare slappe av - i eget selskap. Litt – mye – drikke, varm te og noe å spise, gjør det hele til en liten «opplevelse». Også denne fredagen kom det folk sent. De første, to fedre med hver sine to småjenter, kom i nitiden og det kom folk senere. Som vanlig ble det en hyggelig kveld i godt selskap.
  Lørdag morgen hadde værgudene ombestemt seg. Bakken var nyvasket og ren. Regnet om natta hadde gjort bakken våt. Det tørket fort opp i sola som skinte fra blå himmel. Uventet, for min del, men like velkomment for det. Det har blitt noen flotte morgener på Blåfjellenden denne sesongen. Denne føyde seg flott inn i rekken. Det var bare å finne roen og nyte vær og natur. Det trakk over på vei hjem. Ikke slik at det kom nedbør, men sola forsvant. Selv om det ble overskyet, var det ikke nødvendig med jakke. Jeg gikk hele turen i bare ullblusen, og fikk en flott tur over heia.
  Det ble tid til en liten pause hos kjentfolk i Hunnedalen, og selv om jeg var svett, så ble det ikke kaldt å sitte ned uten jakka. En flott tur så pass sent i sesongen. 3. Like
  Ringperm reacted to REJOHN in Brusaknuten og Karten – en flott dag.   
  Søndagstur med Bestyrerinnen.
  Det hender Storm og YR er litt uenige. Denne søndagen ville YR ha det til at skyene skulle dekke himmelen – hele dagen. Storm var mye mer raus med blå himmel og sol. Heldigvis fikk Storm rett. Vi sto opp til flott turvær. Her var det bare å pakke sekken og komme seg avgårde. Det ble likevel sent før vi var i gang. Noe kommer alltid i mellom.
  Bestyrerinnen ville ta tur langs sjøen. En kjapp biltur, og så kunne vi være i gang. Jeg mente at det fikk vi gjøre nok så mange ganger i vinter, og kunne «spare» disse turene en stund til. Jeg syntes det kunne passe med en tur mer i høyden og i områder som i hvert fall minner om hei. En tur til en av toppene på høgjæren ville passe. Hva med Karten og Brusaknuten? Forslaget ble enstemmig vedtatt, og vi kjørte mot parkeringsplassen på Mellomstrand. Alt for en del år siden var denne parkeringsplassen full på en flott søndag, og denne gangen var det bare så vidt vi fant en plass. I alt var det 20-30 biler, og så mange har jeg aldri sett der før.
  Bestyrerinnen og jeg pleier å ta opp om Karten på turen mot Brusaknuten. En «omvei» på et par kilometer, men en flott tur opp til en skikkelig fin utsikt over høgjæren. Det går god traktorveie opp til Karten. Vi har funnet ut at det er mulig å gå slik at det blir en rundtur. Det betyr fortsatt omtrent 100 høydemeter opp og ned.
  Det var andre som også hadde funnet stien opp mot toppen. Vi kunne se en mann gå samme vei som oss. Oppe på toppen kom vi i snakk med vedkommende. En sauebonde, og da hadde vi nok å snakke om. Han var 78 åt og på sin tur nummer 45 til Karten dette året. Vi skulle videre mot Brusaknuten og han ned mot bilen. Det var andre på tur denne dagen. Vi var ikke alene på toppen av Karten, og vi kunne se folk nede ved Kartavannet. På turen mot Brusaknuten traff vi også en del som gikk runden motsatt vei. 
  Stien går gjennom en liten skog i enden av vannet. Her er det vanligvis ganske vått og mye myrhull. Denne gangen var det tørt og fint. Oppe i høyden igjen, mot Brusaknuten, over skogen, er det fri sikt mot horisonten – og en masse vindmøller. Høgjæren er omtrent dekket av vindmøller. Det hadde vært varmt så langt. Vi gikk uten jakke, men da vi kom opp i høyden og den lille brisen fikk tak, ble det adskillig kaldere. Det ble bare en kort stopp på toppen for å notere navn i boka.
  Det var en masse folk på toppen. En gjeng som gikk sammen, og samme vei som oss, nedover. Vi klarte å gå litt feil og fikk en liten tur over heie utenom sti. Det tok litt tid. Tilbake på traktorveien mot parkeringsplassen fikk vi følge av sauer. De sprang nedover veien fortere enn vi gikk. Jeg var ikke sikker på hva som fikk sauene til å ta ut, men tenkte på hund. Det viste seg å være mat. De sprang for å få sin del av foret bonden hadde kjørt ut.
  Turen er på omtrent 10 kilometer, og går på god sti og en del på traktorvei. Det er noen myrer som kan være våte, men stien går normalt rundt de verste myrene.  Etter to-tre timer var vi igjen ved bilen, godt fornøyd med turen.
 4. Like
  Ringperm reacted to Blindgjenger in Hvor har du vært på tur i dag - 2020   
  Vi var en tur på Eidsbugarden i helga, mest for å ordne med ting på hytta. Det ble allikevel noen fine småturer i både strålende sol, tåkete yr og regn, og en dag med skikkelig vind (hvertfall for en stakkars østlending!).
  Fantastiske farger i fjellet nå, her fra Sløtafjellet i godværet på lørdag.
  Eidsbugarden by -savoche-, on Flickr
  Ikke like vått overalt som det var i midten av august, men fortsatt greit med vann i småbekkene.
  Stream by -savoche-, on Flickr
  På søndag kom tåka, så vi holdt oss stort sett nede langs Bygdin. Vi tok en liten avstikker opp mot Høystakkane, men når tåka kommer drivende over sadelen er det ikke noe stort poeng å gå helt opp.
  Autumn colours by -savoche-, on Flickr
  Flaming red by -savoche-, on Flickr
  Bluebells by -savoche-, on Flickr
  Towards Eidsbugarden by -savoche-, on Flickr
  Mandag lå skydekket adskillig høyere, men det var endel vind. Vi prøvde oss på en tur opp på Skjeneggi (alias Utsikten alias Vinje-utsikten). Etterhvert som vi kom oppover økte også vinden på. Like før toppen ble det såpass vanskelig å holde balansen, selv med staver, at vi feiga ut og sjanglet oss nedover igjen. Vi kan vel si at været var pent, men ikke så fint 😊
  Eriophorum by -savoche-, on Flickr
  Bygdin by -savoche-, on Flickr
 5. Like
  Ringperm reacted to TorbjørnJ in Hvor har du vært på tur i dag - 2020   
  "Man trenger ikke dra langt for å få seg et ligg" (les: i hengekøye)
  Ble en kort og rask tur til Østenvann denne helga, tror det er siste gang jeg drar ditt en helg. Altfor mye folk etter min smak. Men veldig fint vann som ligger halvtime sykkeltur unna for min del så stor sjanse for at det blir flere turer ditt i ukesdagene for min del.
   
 6. Like
  Ringperm reacted to HegeJohnsen in Hvor har du vært på tur i dag - 2020   
  Såvidt noen korte rusleturer på meg for tida etter at kneet nok en gang sa takk for seg for noen uker siden. På en blåbærtur av alle ting  Fysio vil strengt tatt ikke at jeg skal gå mer enn høyst nødvendig, men permanent inneliv og fantastiske høstfarger i fjellet ikke henger sammen i mitt hode, så jeg har gått et par korte, men fine, turer denne helgen. Turområde: Røros og Tydal (fra Riastvegen).  7. Like
  Ringperm reacted to aleks in Hvor har du vært på tur i dag - 2020   
  Tur til Grønkampen i Rendalen i dag. Kjørte fra Koppang og parkerte på Stor-Elvdal-siden. Fantastisk vær og en helt utrolig flott utsikt. Toppen er på 969 moh. 
   

 8. Like
  Ringperm reacted to Blaser in Hvor har du vært på tur i dag - 2020   
  Endelig fikk vi tid til årets rypejakt helt nord i Trøndelag
  Et fantastisk fint område med mye ryper. Fikk også høstet noen kantareller som ble brukt til kveldens biff.
  Værgudene var ikke helt med på laget, så det ble MANGE timer i regn.
   
    9. Like
  Ringperm reacted to REJOHN in En skikkelig flott høst-tur.   
  Etter å ha slitt med en forkjølelse i nesten en uke, var jeg på «prøvetur» med Bestyrerinnen på torsdag. Holdt helsa, eller burde jeg holde meg i ro en stund til? Torsdagsturen gikk greit. Da lå det ann til en tur innover mot Blåfjellenden. Lørdag burde være greit. Da var det en uke siden jeg ble forkjølet, og slike ting tar da 7 dager?
  Fredag morgen sjekket jeg værmeldingen på YR. De lovet bra vær både fredag, lørdag og delvis søndag. Jeg sjekket også hvor mange som hadde bestilt plass på hytta. Fullt hus på lørdag, var beskjeden. Vanligvis er det bare kjekt med folk, men i disse Koronatider, er det ennå kjekkere med litt mindre folk – for oss som har levd noen flotte somrer – og noen harde vintrer.
  Det ville muligens være like greit å ta innover på fredag. Var helsa på plass, slik at det ville være greit. Jeg bestemte meg for å forsøke. Det var snakk om tåke øverst ut over kvelden. Ikke nedbør, og forholdvis varmt. Gode forhold med andre ord. Koronaåret har gjort at mange har tatt på tur. Med begrenset mulighet til å ta inn på hyttene, har mange benyttet anledningen til å ta en telt-tur. Med flott værmelding var det ikke for sent å teste teltlivet. Jeg traff en del med stor sekk og liggeunderlag utenpå.
  Nå kom det noen dråper på kvelden, men ikke nok til at de som hadde slått opp teltene i nærheten av hytta, ville i hus. De fikk en bra natt. Mildt, men mørkt. Turen innover heia var helt grei. Det var tørt i bakken og selv med tåkeskyer som hang nedpå toppene, var det uten problemer. Siden jeg hadde vært på tur dagen før, regnet jeg med å kjenne det i beina etter hvert. Formen må være bedre enn jeg tror, for turen gikk uten at jeg ble stiv. 
  Helt nede ved Blåfjellenden tok jeg igjen en gammel kjenning. Hun skulle være hyttevakt på Blåfjellenden denne helga. Opp gjennom årene har vi truffet hverandre en del ganger, og har alltid noe å snakke om. 
  Denne gangen var det flere «gamlinger» på tur. En voksen herre fra østlandet hadde startet på Tonstad, og var nå kommet til Blåfjellenden fra Tomannsbu. Vi, sammen med to brødre – som jobbet i «oljå» . Fikk en skikkelig hyggelig kveld. Først klokka ti kom de siste gjestene til hytta. En gjeng speidere, som hadde startet sent og gått en del med hodelykt. De kom fram da vi andre var klar for senga.
  Det har blitt mange flotte morgener på Blåfjellenden denne sesongen. Lørdag morgen føyde seg flott inn i rekken av fantastiske morgener. Vindstille, varmt og blå himmel. Høstfargene var kommet, og jeg tilbrakte en god stund uten for hytta i sola. Det var kjekt å være på hytta i slikt vær, og jeg hadde ikke lyst å ta ut og opp bakken mot Hunnedalen.
  Jeg hadde lovet å komme hjem lørdag. Etter hvert ble sekken pakket og jeg fikk gjort meg klar til baken opp. Det kom en del folk i mot. De fleste på dagstur, men også noen som skulle ligge i telt. Helt nede ved Hunnedalen kom det en hel gjeng. De ville til hytta. Det ble en skikkelig fin tur tilbake, som turen inn, og oppholdet på hytte. Det er ikke alle turene inn som er like kjekke, men detter var virkelig en flott tur. 10. Like
  Ringperm got a reaction from Sulheim in Tunneltelt - Naturehike?   
  Takk for tilbakemeldingen. Jeg har bestilt 2-manns versjonen bare for å sjekke kvalitet/bruksmønster. Hvis jeg er heldig, får jeg plass til meg selv og ett barn i denne, noe som kan være et godt utgangspunkt.
  Hvis det fungerer bra, blir det kanskje 4-manns teltet til neste år.
 11. Like
  Ringperm reacted to Sulheim in Tunneltelt - Naturehike?   
  Knallbra telt👍Opalus 3 er et telt som er mer som et 3-4 sammenlignet med tilsvarende Helsport. Du må på Helsport UL for å få hakket bedre vil jeg si. Kvaliteten virker å være veldig bra med super finish. Skulle det være noe må det være glidelås. Jeg bruker det alltid med footprint da bunnen virker å være like tynn 20D som yttertelt. Mitt veier 3 kg alt inkludert. Dette overgår nok alt i prisklasse under kr 5000,- Tåler mye vind, men er nok bare et 3-sesong telt pga ca 5cm glippe under ytterduk. Er luftig men ikke vindfullt pga innerteltet. Vi har det veldig romslig med 2 voksne + et barn. 
       - potte tett
       - stort! Bredde, lengde og høyde 
  Går og venter på et 2P Star River fra Naturehike. Gleder meg villt til å teste dette ut:)

 12. Like
  Ringperm got a reaction from RoyN in Hva har du kjøpt nå!   
  Når man helt ut av det blå får beskjed av en 10-årig at hun vil ut på tur (hipp hurra for villmarkabarna på NRK Super) må det handles inn litt utstyr.
  Som gammel kajakkpadler hadde jeg det meste, men manglet sekker. Så det har blitt handlet inn Deuter Fox 40 til arvingene og jeg fikk nettopp levert en Gregory Baltoro 85. Forhåpentligvis er den stor nok til å bære 2 stk telt, og diverse annet turutstyr, som dessverre ikke hører hjemme i UL kategorien
  Inspirert av kvistbrennertråden, har jeg også mottatt en Bushbox nylig. Har lekt meg litt på terassen og synes den fort kan bli veldig interessant å ha med på tur utover høsten. 
  Det er bare til å glede seg. 
 13. Haha
  Ringperm reacted to Blindgjenger in Hva har du kjøpt nå!   
  For en stund siden kjøpte jeg en liten kvistbrenner, og den var artig å bruke. Etter forrige fjelltur ble den borte, har lett høyt og lavt, gått gjennom alt av sekker og bagger, men måtte til slutt erklære den for tapt. Så da var det å kjøpe en ny og litt større.
  Og jada, det funka. 10 minutter senere fant jeg den første - i støvelposen 😂
 14. Like
  Ringperm got a reaction from Blindgjenger in Hva har du kjøpt nå!   
  Når man helt ut av det blå får beskjed av en 10-årig at hun vil ut på tur (hipp hurra for villmarkabarna på NRK Super) må det handles inn litt utstyr.
  Som gammel kajakkpadler hadde jeg det meste, men manglet sekker. Så det har blitt handlet inn Deuter Fox 40 til arvingene og jeg fikk nettopp levert en Gregory Baltoro 85. Forhåpentligvis er den stor nok til å bære 2 stk telt, og diverse annet turutstyr, som dessverre ikke hører hjemme i UL kategorien
  Inspirert av kvistbrennertråden, har jeg også mottatt en Bushbox nylig. Har lekt meg litt på terassen og synes den fort kan bli veldig interessant å ha med på tur utover høsten. 
  Det er bare til å glede seg. 
 15. Like
  Ringperm reacted to Blindgjenger in Hvor har du vært på tur i dag - 2020   
  Ruslet en liten nærtur i dag for å teste nye støvler (Walk King) for neste fjelltur. Vi bor i Oslo men har bare tre minutter å gå opp til skogkanten, derfra er det 20-30 minutter å rusle opp på Grefsenkollen, enten man følger turveien eller går stiene (med fin utsikt på kjøpet). Liker godt å fullføre runden med å gå ned til og rundt Trollvann og gå "bakveien" gjennom skogen og over Grefsenkleiva tilbake, en fin runde på en drøy time.
  Støvlene virker veldig gode å gå i, kjente ingen "klempunkter" på første korte tur. De gamle Haglöfs-ene var fine, de, veldig stive såler som var helt gull i steinurer, og potte tette. På ti år har jeg aldri hatt våte føtter. Men vannblemmer, det har jeg hatt, fra første til siste tur. På sitt verste kunne de gnage gjennom en Compede på 20 minutter. Første prøve tyder på at dette ikke blir noe problem med Alfa-ene 😊
  Et par bilder fra tidligere besøk ved Trollvann.


 16. Like
  Ringperm got a reaction from Kjell Iver in Kjedelige menn på tur - kronikk på nrk.no   
  Hvis jeg skal sette min kritiske tankevirksomhet i gang, er det vanskelig å være uenig. Og er det noen som har blitt veldig kommers de siste årene, er det jo Monsen. Han lanserer egne butikker og eget varemerke med bekleding (med grelle farger og design) og kopivarer fra Kina. Ikke at jeg har kilder, men det er bare det inntrykket jeg har fått. 
  Spørsmålet jeg stiller meg selv, er om jeg skal bry meg (og om jeg har rett til å bry meg?) For min egen del er vel svaret nei, og der kommer vel den enkle mannen inn igjen. Så lenge programmene hans er grei underholdning for meg og mitt behov, bryr jeg meg ikke. Monsen har vel rett til å drive butikk han også, og om jeg liker varene eller ikke er vel det eneste jeg gidder å ta stilling til. 
  Det samme er det vel når han går ut på facebook og kritiserer det ene og det andre. Om det er Frelsesarmeen, helsevesenet eller hva det måtte være. Om det er gode eller ikke fullt så gode grunner, vet jeg ikke og bryr meg ikke. Jeg liker å se han på TV og alt drama rundt er jeg ikke så opptatt av.
  Jeg har respekt og forståelse for at andre vurderer det annerledes, men det er ikke min sak det heller når alt kommer til alt. 
 17. Like
  Ringperm got a reaction from Kristian J. Vabø in Kjedelige menn på tur - kronikk på nrk.no   
  Jeg er veldig glad i alt som heter Lars Monsen, det må jeg innrømme. Om han er på tur alene, med bikkjer eller andre er ikke alltid så viktig. Jeg er en enkel mann som ofte like enkle ting, og det å se Monsen på tur er enkel og god underholdning.

  De forrige sesongene var derfor helt greie for meg. Jeg synes kompis Trond var et fint innslag og samarbeidet med Anne Rimmen, syntes jeg fungerte bra. Foretrekker nok programmene der han er på tur uten villsporbiten, men når det var dette som ble produsert var det likevel fin fin underholdning. Men i motsetning til de andre programmene, er ikke Monsen på villspor et program jeg gidder å se mer enn en gang. Og etter 2 sesonger med dette, er det jo klart at noe må endres. Det er vel tv produksjon 101. Ved å tilføye andre mennesker viser det også en annen side ved Lars Monsen som ikke er uinteressant.
  Nå ser jeg ikke på noe annen reality serie, og vet derfor lite om disse kjendisene utenfor deres respektive programmer. Men Jon Almaas er jo festlig, og Bård Tufte kan også bli bra. Staysman fremstår også som en fin fyr i de få episodene med diverse jeg har sett han. De tvillingene vet jeg lite om, men regner med at kontrasten mellom dem og Monsen sikkert blir melket, og det skal bli interessant å se den vinklingen.
  Når alt kommer til alt, er vel Monsen på villspor et "feel good" program og ikke konfliktpreget som de fleste andre reality serier som produseres? Og den forskjellen synes jeg er alfa/omega når jeg nok en gang velger å se et program av og med Monsen.
  Første episode syntes jeg var meget bra underholdning.
  Hvis jeg skal forsøke meg på overtolking, ble det trukket frem at Almaas sa han kunne være irriterende, noe som er vel et varemerke han bygger opp om. Og han forsøkte seg i begynnelsen, men jeg synes det var tydelig at han tonet dette ned etterhvert og at Monsen fort viste hvem som var sjefen
 18. Like
  Ringperm got a reaction from Bjørnar Mo in Kjedelige menn på tur - kronikk på nrk.no   
  Jeg er veldig glad i alt som heter Lars Monsen, det må jeg innrømme. Om han er på tur alene, med bikkjer eller andre er ikke alltid så viktig. Jeg er en enkel mann som ofte like enkle ting, og det å se Monsen på tur er enkel og god underholdning.

  De forrige sesongene var derfor helt greie for meg. Jeg synes kompis Trond var et fint innslag og samarbeidet med Anne Rimmen, syntes jeg fungerte bra. Foretrekker nok programmene der han er på tur uten villsporbiten, men når det var dette som ble produsert var det likevel fin fin underholdning. Men i motsetning til de andre programmene, er ikke Monsen på villspor et program jeg gidder å se mer enn en gang. Og etter 2 sesonger med dette, er det jo klart at noe må endres. Det er vel tv produksjon 101. Ved å tilføye andre mennesker viser det også en annen side ved Lars Monsen som ikke er uinteressant.
  Nå ser jeg ikke på noe annen reality serie, og vet derfor lite om disse kjendisene utenfor deres respektive programmer. Men Jon Almaas er jo festlig, og Bård Tufte kan også bli bra. Staysman fremstår også som en fin fyr i de få episodene med diverse jeg har sett han. De tvillingene vet jeg lite om, men regner med at kontrasten mellom dem og Monsen sikkert blir melket, og det skal bli interessant å se den vinklingen.
  Når alt kommer til alt, er vel Monsen på villspor et "feel good" program og ikke konfliktpreget som de fleste andre reality serier som produseres? Og den forskjellen synes jeg er alfa/omega når jeg nok en gang velger å se et program av og med Monsen.
  Første episode syntes jeg var meget bra underholdning.
  Hvis jeg skal forsøke meg på overtolking, ble det trukket frem at Almaas sa han kunne være irriterende, noe som er vel et varemerke han bygger opp om. Og han forsøkte seg i begynnelsen, men jeg synes det var tydelig at han tonet dette ned etterhvert og at Monsen fort viste hvem som var sjefen
 19. Like
  Ringperm got a reaction from André Pedersen in Kjedelige menn på tur - kronikk på nrk.no   
  Jeg er veldig glad i alt som heter Lars Monsen, det må jeg innrømme. Om han er på tur alene, med bikkjer eller andre er ikke alltid så viktig. Jeg er en enkel mann som ofte like enkle ting, og det å se Monsen på tur er enkel og god underholdning.

  De forrige sesongene var derfor helt greie for meg. Jeg synes kompis Trond var et fint innslag og samarbeidet med Anne Rimmen, syntes jeg fungerte bra. Foretrekker nok programmene der han er på tur uten villsporbiten, men når det var dette som ble produsert var det likevel fin fin underholdning. Men i motsetning til de andre programmene, er ikke Monsen på villspor et program jeg gidder å se mer enn en gang. Og etter 2 sesonger med dette, er det jo klart at noe må endres. Det er vel tv produksjon 101. Ved å tilføye andre mennesker viser det også en annen side ved Lars Monsen som ikke er uinteressant.
  Nå ser jeg ikke på noe annen reality serie, og vet derfor lite om disse kjendisene utenfor deres respektive programmer. Men Jon Almaas er jo festlig, og Bård Tufte kan også bli bra. Staysman fremstår også som en fin fyr i de få episodene med diverse jeg har sett han. De tvillingene vet jeg lite om, men regner med at kontrasten mellom dem og Monsen sikkert blir melket, og det skal bli interessant å se den vinklingen.
  Når alt kommer til alt, er vel Monsen på villspor et "feel good" program og ikke konfliktpreget som de fleste andre reality serier som produseres? Og den forskjellen synes jeg er alfa/omega når jeg nok en gang velger å se et program av og med Monsen.
  Første episode syntes jeg var meget bra underholdning.
  Hvis jeg skal forsøke meg på overtolking, ble det trukket frem at Almaas sa han kunne være irriterende, noe som er vel et varemerke han bygger opp om. Og han forsøkte seg i begynnelsen, men jeg synes det var tydelig at han tonet dette ned etterhvert og at Monsen fort viste hvem som var sjefen
 20. Like
  Ringperm reacted to GrundeL in Stekepanne   
  Hei,
  har stekepanne fra Firebox (kjøpt direkte fra FB) og den er bra. Men den må brukes en stund før den virkelig blir "non stick". Så langt virker det Al oksid laget mye sterkere enn belegget på tradisjonelle teflon panner.
 21. Like
  Ringperm reacted to André Pedersen in Kjedelige menn på tur - kronikk på nrk.no   
  Ja da var endelig første episode av Monsen på villspor sesong 3 sett. Og jeg syntes den var veldig bra! det beste var nesten at de hadde kuttet ut Trond og Anne, nå var de flinke de altså, men nå er de byttet ut med et kameracrew, det fungerer fint. Jon er seg selv, "kjelen bør stå i vater" dette var en artig første episode, ikke minst fordi jeg kjente igjen området på første kartblad. vurderte denne ruten selv nå i sommer sammen med barna, deler av en. Med start der hvor disse avsluttet. flott natur, mye fisk, noen gode tips og ja, selvfølgelig finner de veien før tiden renner ut, man ser ikke denne serien for spenningen sin del. Fin episode og jeg gleder meg til resten. 
 22. Like
  Ringperm reacted to Marius Engelsen in Sømforsegling - anbefaling/hvor?   
  I verste fall kan du ødelegge duken, eller vaske vekk silikonet som er bakt inn i duken.
  Silikonspray skal ikke brukes på teltstenger eller noe annet heller.
 23. Like
  Ringperm reacted to Fjellkklatrer123 in Krysse Hardangervidda på langs på to dager   
  Da er prosjektet "Hardangervidda på langs under 48t" fullført! Begynte å gå fra Finse kl. 00:00 søndag, mulig litt overivrig, og startet i et godt tempo. Jeg var ikke forberedt på at det kom til å være så vanskelig å finne de røde T-ene. Surret rundt på en stor snøfonn i over 1t, og har aldri vært så frustrert. Etter 4-5t inn i nattemørket begynte allerede usikkerheten om jeg kom til å rekke frem til Haukeliseter i tide å treffe hodet. Etter 60 km begynte jeg å kjenne gnagsår som utviklet seg. Gikk inn til nærmeste betjente hytte, (Sandhaug) og følte en umiddelbar svimmelhet når jeg stod ved resepsjonen. Jeg deiset ned i steingulvet, besvimte i 5sek og våknet opp til at to menn dro meg opp i en stol. Den erfarne hytteverten kunne bekrefte at jeg har inntatt for lite næring og væske, at tempoet er for høyt, for lite søv og for tung sekk. (20 kg) Nå måtte jeg ta et valg: skal jeg fortsette, eller må jeg avbryte turen? 

  Valgte å fortsette. La meg under åpen himmel for å sove 1t, sov selvsagt over alarmen... Ble 4t for mye, og nå begynte noen nervepirrende timer. Nå hadde jeg 18t på å fullføre de 70 resterende kilometerene. Gikk videre mot Litlos. På veien hallusinerte jeg opptil flere ganger, så silhuetter, hørte lyder, bevegelser... Sovnet gående, og kjente når jeg hadde 40 km igjen at gnagsårene hadde utviklet seg til åpne, kraftige kjøttsår. Klokken gikk alt for raskt. Hvis jeg hadde tenkt til å nå Haukeliseter innen midnatt, måtte jeg springe inn til mål. Det endte med en 35km løpetur med alt for tung sekk etter å ha tilbakelagt 95km. For hvert steg føltes det som knivblader som ble stukket oppgjennom fotbladet. Sårene hadde stor påvirkning. Løp inn til Haukeliseter 23:29, klarte turen med 31 minutters margin. 

  For en tur, for en opplevelse jeg ikke vil være foruten! Det var beinhardt, til tider helt ubeskrivelig. Jeg har sett nye sider av meg selv, fått mye erfaring og er gang på gang overrasket over hvor mye mer kroppen tåler enn man tror. Jeg aksepterte ingen negative tanker, og holdt meg positiv på tross av mange utfordringer som egentlig er "gode" nok til å avbryte turen. Nei, vet dere hva? Dette var gøy! 
 24. Like
  Ringperm reacted to IvarJS in "Gjesterom" forteltet til 4-mannstelt   
  Vi er fem i familien og pleier å ha med oss en 4-mannstelt på tur som vi kombinerer med et 2-mannstelt og/eller hengekøyer. Av og til passer det best å sove alle i et telt, så jeg har laget et lite gjesterom til meg i forteltet på 4-mannsteltet. Et lite myggtelt fra e-bay, litt strikk og noen karabinkroker ble til en enkel løsning som kan strekks ut og festes på kvelden. Det er ikke veldig romslig, men tett for insekter. Det kostet ca 200,- og veier ca 300g tilsammen. Kanskje ikke noe for en uke i strekk, men for en natt eller to fungerer det helt fint.
  Noen andre som har erfaring med tilsvarende løsninger?
   
    25. Like
  Ringperm reacted to Roger Daniloff in Gassforbruk   
  Hei!
  Jeg vil dele en erfaring med forumet angående gassforbruk på tur.
  Vi er en gruppe på fem stykker som har hatt en tur på 10 dager (9 overnattinger) i Nord-troms og vestlige deler av Finnmark, turen gikk utelukkende over tregrensen. Været var meget godt og vi fant ved/fjellbjørk slik at vi hadde bål hver kveld, noe som reduserte gassforbruket betraktelig. 
  Vi hadde med seks gassbokser, hver på 300 gram, totalt 1800 gram. Vi gikk tom for gass siste dag og dermed var mengden gass vi hadde med akkurat tilstrekkelig. Med dårligere vær og mindre tilgang på brennbart materiale, ville vi hatt for lite gass med på denne turen. Forbruk per person ble 40 gram gass per person per overnatting (1800 g gass/9 overnattinger/5 personer)
  For neste tur vil jeg beregne mengde gass slik: antall personer * 50 g gass per person per overnatting * antall overnattinger. Dersom en ikke kan forvente å finne brensel eller det er meldt regn og kaldt vær, vil gassforbruket øke.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy