Gå til innhold

Salmo Salar

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  6
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Jeg har brukt mange typer lighter opp gjennom tidene og er kommet til den konklusjonen at fyrstikker er det beste, ingenting som kan ryke og fungerer i 50 blå.
 2. What's on your mind?

 3. Det er jo bare å stikke innom en byggvareforretning og kjøpe etafoam matter som blir brukt til å dekke betong med om vinteren. Tykkelsen er 12 eller 15mm og er 2m bred og opptil 50m lengde og det burde være nok til det meste av telt.
 4. Å finne et par sko som dekker all bruk som du lister opp er nermest umulig. Vil du ha sko med eller uten membran?. Går du i lett eller tungt terreng?. Grusveier eller asfalt?. Lundhags og Varg produserer sko uten membran noe jeg setter pris på, men krever mye vedlikehold og de må gåes inn ordentlig ellers så kommer gnagsåra i hopetall. Jeg bruker Varg Isogaisa i krevende terreng og Varg Ranastongi til vanlig turgåing på stier. Til turgåing i urbane omgivelser bruker jeg diverse Ecco sko eller joggesko.
 5. Hvorfor vil du ha Goretex klær til turbruk i Finnmark ?. Jeg har jaktet, fisket og vandret i finnmark i 25 år og har ikke hatt behov for membran klær på mine turer. Det man skal huske på er at det generelt er lite nedbør i fylket, spesielt på indre strøk. Det er ikke noe særlig å gå på vidda i 25 varmegrader om sommeren eller 35 til 40 kuldegrader om vinteren i noe som er veldig likt regnklær. Har du myggsikre turklær uten membran så får du en bedre turopplevelse på grunn av at de puster bedre og til halve prisen. Selv så har jeg ett lett regntøysett liggende i sekken, men det er ikke hvert år jeg må bruke det på en tre ukers tur.
 6. Har Narvikbuksa selv og det er ei bra bukse til toppturer på ski når det er våt snø i lufta. Som sommerbukse kan jeg ikke tenke meg å bruke den på grunn av at det er integrerte gamasjer og at buksa er for vid nederst. Både Norrøna og Bergans har utmerkede bukser for sommerbruk med og uten membran.
 7. Tv programmet Kalla fakta på tv4 har avslørt at dunprodusenter i østeuropa og Kina plukker duna av levende fugler. Fuglene plukkes opp til fire ganger før de avlives. Dette er dyremishandling av verste sort. Duna eksporteres til produsenter av dyner, soveposer og bekledning over det meste av verden. Noe sånt vil ikke jeg være med på å støtte så min neste sovepose vil være kunstfiber og ullgenseren vil ligge i sekken istedenfor dunjakka. Dere kan lese om saken på tv4 tekst side 110.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.