Gå til innhold

Lille Pondus

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  6
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Lille Pondus

  Sykkelferie i Nord Norge

  80 mil rundt Skottland...(?) !!!! Du - det står det jaggu respekt av - med tanke på alle de whisky stedene som ligger spredt rundt omkring. Men uansett hvilken løsning man forsøker og hvilken man velger, så e det jo veldig individuelt hva som passer en. Man ender likevel opp med mange nyttige erfainger. Men å dra litt nytte av folk som har forsøkt dette før, er jo uansett en genial måte å forberede sitt lille prosjekt på uansett. Siden dette blir mitt aller første eventyr på sykelsetet, vil jeg prioritere komfort. Og komfort for meg er å ha med mest mulig utstyr og dermed ta det litt rolig i tråkkinga, siden hele ekvipasjen dermed vil veie mer. Har man ferie skal man ha god tid og da blir fremdriften deretter. Men riktig utstyr er mer en halve jobben. Jeg kunne sikkert sykla rundt Lofoten med min mormors gamle DBS fra `72 og en hjemmelaget rappsekk om det hadde vært noe mål i seg selv. Men igjen kommer nøkkelordet; Komfort. Skal jeg ha noe glede av turen så er komfort det aller viktigste stikkordet, og dermed er man prisgitt riktig utstyr. Ikke det at man nødvendigvis skal ha det aller nyeste og dyreste - men en liten gyllen middelvei har jeg sterk tro på. Lykke til i Singel Maltens hjemland! M-.
 2. Lille Pondus

  Sykkelferie i Nord Norge

  Det som er så fantastisk morsomt med disse forumene er at man får sett mange ulike løsninger på de utfordringer man står overfor. Jeg tror nok ikke at jeg blir å tråkke rundt med ryggsekk. Den bærer jeg nok som det er resten av året. Men, kan man klare seg med et minimum av "stuff" så er det helt klart et alternativ. Nå er det slik at jeg alltid drasser med meg altfor mye goodies en det jeg strengt tat behøver. Er dessuten fotograf og må jo selvfølgelig ha litt fotoutstyr med. Skal man i tillegg har et romslig tremannstelt ( i tilfelle man møter noen stakkarslige kvinner i nød), sovpose, et komfortabelt liggeunderlag, fjellsko, dgastursekk, primus,fiskestang, og halve garderoben, så har jeg intet alternativ. Det MÅ bli henger. Pluss vesker. Så får vi se om jeg kommer så langt at jeg passerer flyplassen på Langnes før jeg innser at jeg burde valgt bilen i stedet....
 3. Lille Pondus

  Sykkelferie i Nord Norge

  Fantastisk....hjertlig takk! M-.
 4. Lille Pondus

  Sykkelferie i Nord Norge

  Selger på MX-sport påstod de hadde levert sykler til to ulike grupper som i 2008 hadde tråkka Nordkapp - Lindesnes på denne sykkelen. De hadde hatt en punktering og ei dame fikk bytte setet da hun kom til Lofoten. Setet passet ikke helt til hennes vakre bakdel.... Gafflene fremme er av karbon - og det burde vel duge for vesker skulle jeg tro...(?) Den hengeren du snakker om.....kan du poste ut en link til den. Den kom nemlig ikke med...... M-.
 5. Lille Pondus

  Sykkelferie i Nord Norge

  Takker for mange gode tips. Var innom MX-Sport her i Tromsø. Fikk et tilbud på en Trek 7.5 med noen ekstra gode dekk til den nette sum kr 6000,-. Har fått med meg at det finnes en del fornøyde brukere av nettopp denne sykkelen. Så jeg funderer seriøst på å pante noen ekstra tomflasker etter jula og slå til på det tilbudet. M-.
 6. Lille Pondus

  Sykkelferie i Nord Norge

  Jeg har ingen erfaring med sykkelferie, men har bestemt meg for å kjøre ei uke alene på landeveien til sommeren. Må ha ny sykkel uansett og med utgangspunkt i Tromsø, blir det veiene rundt Senja og muligens Vesterålen som blir årets mål. Er i generell god form og trener regelmessig. Fysisk sett tror jeg det skal gå greit. Planen er å overnatte i telt de fleste dagene og jeg satser på å slepe med meg en liten henger. Det er garantert mange som har mye erfaringer i denne sammenheng og jeg skulle gjerne hatt litt hjelp med følgende: 1. Hvilken sykkel passer best til slike formål? (Hybrid vs Touring? Har sett litt på en Cannondale Touring til ca kr 15000,-) 2. Da man kanskje skal ha opp til 20 - 25 kg på kroken, bør man legge ekstra kroner i et oppgradert girsystem? Ultegra el lignende? 3. Hvilket styre bør man velge? "racing" eller "vanlig"? 3. Finnes det noen hengere som er "klokkeklare" til slike formål? Hva med trekk til disse, slik at lasten forblir tørr? Finnes det hardtopp til eks....? På forhånd takk....
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.