Gå til innhold

Henrik Aune

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  8
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Henrik Aune

  Valg av fjellski utstyr

  Jeg har ett par Åsnes Nansen fjellski (uten kortfellesystem) og synes det er helt perfekte ski, det du bør tenke på er at både Ingstad og Nansen går ikke i vanlige skispor, særlig ikke med 75 mm binding. det har aldri vært noe problem for meg, og grunnen er rett og slett at jeg liker best å gå utenfor løyper, og de gangene jeg har gått i skiløypa har jeg ikke brukt "sporene". jeg kjøpte ett par langfeller fra Montana (tror det var merket). og det funker suverent. jeg anbefaler sterkt Åsnes Nansen med 75 mm binding. skoene jeg har heter Crispi Antartic, og de er jeg knallfornøyd med! det som er fordelen med 75 mm binding er for det første at den fryser ikke slik at du ikke får den på eller av. og for det andre er den stødig både når du går med sekk og pulk. lykke til!
 2. Henrik Aune

  Soveposer for overnatting ute uten telt på vinteren

  man må huske at det er ikke bare soveposen som gjelder, hvis man ikke har ett tilstrekkelig godt nok liggeunderlag vil man fryse (nesten) uansett. jeg har en Ajungilak Denali 5-season sovepose, og jeg lå ute i 10 minusgrader med den i helga. glovarm! de gangene jeg har brukt "noe" utenpå soveposen har jeg brukt en av Helsport sine fjellduker (den uten innvendig for) og da har det blitt veldig mye kondens mellom sovepose og fjellduk. men Ajungilak-posen kan jeg anbefale på det sterkeste. eneste minus er at den er stor og tung sammenpakket, men hvis du har pulk er ikke det noe problem. den veier 3800 gram. du får mye "varmt" igjen! prisen er vel mellom 2000 og 2600 kr (tror jeg). lykke til med valg av sovepose!
 3. nå har det seg sånn at jeg har en hjemmeside ( www.henrikaune.com ), og har hatt ett stort ønske om at andre mennesker skal sende inn bilder å historier på min hjemmeside. har du vært på langtur? eller en overnattingstur i nærområdet? kansje bare en dagstur? da kan du sende inn bildene og/eller historien til min hjemmeside. du finner e-post adressen under linken "kontakt" på hjemmesida. jeg har lyst til at folk etter hvert har sendt inn masse turhistorier og bilder til min nettside, og at andre kan lese om dem og se bildene deres. har tenkt å lage et eget opplegg på hjemmesiden (hvis det er noen som sender inn) som gjør at det blir enkelt å finne frem til de forskjellige ekspedisjonene/turene. jeg håper på at folk vil sende inn!
 4. Henrik Aune

  impoerende;-)

  sant
 5. Henrik Aune

  impoerende;-)

  hvorfor ikke bare ha med seg nok mat? mye enklere, og man bruker sikker kjempemye energi på og grave frem røtter, finne maur, blukke bær og slikt. og det er ikke så mye energi og hente fra maur heller, de er jo så små. men, jeg kan jo komme med et tips alikevell: ha med fiskestang!!!
 6. Henrik Aune

  brukernes hjemmesider

  Hei! på min hjemmeside kan dere nå sende inn deres turhistorier og bilder på e-post: henrikaune@gmail.com turen får eget fotoalbum og turdagbok. vert og prøve? mange har kansje en uforglemmelig turopplevelse som de vil dele med andre, og nå har dere sjansen! jeg vil veldig gjerne at noen sender inn bilder/skriverier på min hjemmeside, og kansje blir det mange som sender inn. jeg har ubegrenset med bildeplass så det er ikke noe problem. men da må noen sende inn, så gjør det!
 7. Henrik Aune

  brukernes hjemmesider

  svar til Pizzzabudet: det er ikke spesielt kaldt på de turene jeg bruker det, og med Power-Gas går det greit. vil ikke anbefale bruk av gassbrenner under 5 minusgrader da det blir veldig dårlig effekt.
 8. Henrik Aune

  brukernes hjemmesider

  Hei! jeg er ny i dette forumet og tenkte og starte et nytt tema, nemmelig brukernes hjemmesider. min hjemmeside er www.henrikaune.com jeg håper på høyere besøkstall og komentarer i gjesteboka. på min hjemmeside kan du/dere sende inn bilder på e-post som blir lagt ut der. ta en titt! og til dere andre som har frilufts-hjemmeside, JEG VIL SE DEM! så skriv dem inn nedenfor.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.