Gå til innhold
 • Bli medlem

makaroni

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  17
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Toro har ferdige blandinger med sveler/lapper og pannekakerøre. Bare å tilsette vann.
 2. Forstår ikke hva du mener med at det er "for" liten plass til primusfyring i Unna, og at det har "for" dårlig ventilasjon. Jeg har fyrt primus utallige ganger i dette teltet, og det har aldri opplevdes som problematisk. Synes det er rikelig med plass selv på vintertur. Det er vel omtrent et av de største enmannsteltene som er på markedet. Plassen og ventilasjonen er vel den samme om du er over tregrensa eller er i skogsterreng?! Mener du at teltkonstruksjonen ikke tåler dårlig vær?
 3. Hvorfor er ikke Unna et vintertelt? Jeg har hatt dette teltet i fem år, og synes at det er et utmerket vintertelt. Har brukt dette veldig mye, bla på ukesturer i fjellet i februar. Jeg synes som strebus85 sier at teltet kanskje egner seg best til vinteren. Selv vurderer jeg å kjøpe et annet telt til bruk i de varmere delene av året, da det er litt tungt og det kan bli litt vel varmt på sommeren når sola skinner. Har vært utrolig fornøyd med dette teltet, men til bruk midt på sommeren finnes bedre alternativer.
 4. Noen som er oppdatert på isforholdene? Planlegger omtrent samme rute som Vea. Drar 12. mai.
 5. Det har de "allerede" begynt med. Ringstind og Rondane.
 6. Sekk 1,1 Telt 2 Sovepose 0,8 Liggeunderlag 0,6 Kjele/primus/gass 0,4 Kopp/bestikk 0,05 Drikkeflaske 0,05 Kniv 0,1 Klær 1 Mat: 1 Førstehjelp, toaletts., myggm., lighter 0,2 Kart/kompass 0,1 Kamera 0,15 Totalt ca 7,5 kg, + eventult fiskeutstyr På kroppen har jeg som regel Gore Tex, så slipper jeg å tenke på regntøy.
 7. Hva mener du med kan ikke sammenliknes? De har gått Canada på tvers, og det var det trådstarter spurte om. At Monsen representerer fasiten på hvor og hvordan turen skal gjennomføres er jeg ikke enig i. De gutta har forresten fulgt et stinett. Omtrent på samme måte som de som går norge på langs gjør det. Og, som det påpekes lengre oppe i tråden her, de gikk hele turen på beina i motsetning til Monsen som brukte kano og hunder. Edit: I følge siden sin sier de: Må innrømme etter å ha sett på en del av bildene og videoene på siden deres at deres "trail" ligner veldig mye på veier.
 8. Det er flere som har gått Canada på tvers, både før og etter Monsen. Se blant annet: [Hidden Content] Blir imponert over folk som greier å løsrive seg fra sivilisasjonen for å legge ut på en så lang tur.
 9. De har STC 8/9 3-14g til kroner 1099,- hos gero.no. De har butikk i Lillestrøm.
 10. Her er pakklista for en ukestur: Sekk, Osprey Talon 44 1,2 kg Telt, Hilleberg Unna, teltetduken komprimeres i sekken, stengene i sidelomme 2 kg Sovepose, Marmot Hydrogen (dun, -1 komfort) 0,7 kg Liggeunderlag, prolite 4 0,75 kg Kjele, MSR Titan Kettle 0,12 kg Primus, Optimus Crux 0,09 kg Gassboks, 230 gram, (passer inn i kjelen) 0,3 kg Kopp/bestikk, plast brettekopp, plast-spork (Light my fire) 0,05 kg Drikkeflaske, plast 0,5 brusflaske 0,05 kg Kniv, Helle Nying 0,1 kg Klær: Fleece, ulltrøye, stilongs, strømper 1 kg Førstehjelp, toalett, myggm., lighter 0,2 kg Kar
 11. Jeg bruker en Osprey Talon 44 på ukesturer, og liggeunderlaget, et Thermarest Prolite 4, har jeg inne i sekken. Da bærer jeg med meg alt av utstyr selv. Jeg fatter nesten ikke at det er mulig å fylle opp en 80-liters sekk for å dra på fjellet i en uke, men folk pakker tydligvis veldig forskjellig. Bare glad jeg slipper å bære på slike sekker Jo, jeg har drasset på store tunge sekker jeg også, men det er noen år siden. Med dagens utstyrsutvalg er det fullstendig unødvendig.
 12. Voigt Jakt og Fiske har 25% rabatt på en del jakker og bukser fra Arcteryx. Alpha SV, Theta AR og Beta Lt. Linkt til hjemmesiden: www.voigt.no Link til nettbutikken: [Hidden Content] Nettbutikken er litt jalla, men har pratet med de på telefonen, og de virker seriøse.
 13. Takk for hjelpen, da blir det nok størrelse L på meg også. Er det noen som har Theta AR som kan si noe om kragen på jakka dekker godt over ansiktet?
 14. Er det noen som har kjennskap til disse jakkene og kan anbefale den ene foran den andre? Ser at Theta AR skal være litt lengre enn Alphaen, blir Alphaen for kort? Hvordan er Arcteryx i størrelsene? Har lest at noen mener de er litt store. Er selv 183 lang og veier 85 kg, og er litt usikker på om jeg ska gå for medium eller large. Bruker normalt large. Jakken skal brukes til generelt friluftsliv hele året, men vil ikke bli brukt til klatring.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.