Gå til innhold
  • Bli medlem

Kaldenord

+Støttemedlem
  • Innlegg

    194
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kaldenord

  1. Har brukt den lappen der på en rift i ytterduken på et telt for mange år siden. 
    Lappen løsnet senere samme sesong. Kjøpte så en lapp et annet sted som var spesifikt til å lappe teltduk med, den holder enda, mange år etterpå. 
    Til mine oppblåsbare underlag har det vel alltid fulgt med lappesaker som er beregnet til underlaget, men jeg har ikke prøvd med på å lappe enda. 
    HAr riktig nok en downmat som jeg ikke har klart å finne hullet på enda.

    • Liker 1
  2. Normalt så bruker jeg ikke vannrensing på tur i norge, men så er det noen ganger som avviker. 
    Etter en sommer med mye død lemmen i vannene ble det anskaffet et sawyer squeeze filter.
    Dette har jeg tatt med på turer hvor jeg har misstenkt at vanntilgang kan være dårlig, og dermed kunne resnse på mindre stilleståenede vann og i smågnagerår.
    Etter et par turer hvor filteret ikke har vært med og man har kokt vann, og med det hilst på den kjedelige ventingen på at vannet skal bli avkjølt nok til å kunne fylle flaskene (fylling underveis på vandring) så har filteret fått bli med på flere turer de siste årene.

    Syntes den fungerer greit om en underveis på vandring bare skal fylle flaska, tar ikke så mange minuttene å klemme igjennom vann til å fylle drikkeflaska.
    Jeg har laget til så jeg kan bruke med gravitasjons filtrering, da er det bare å henge den opp og la den filtrere uten å trenge å gjøre noe selv. Bruker da en 1 liters platypus pose i ren rene siden.

    sawyersqueeze.jpg

    • Liker 4
  3. REs skrev (2 timer siden):

     

    Ellers så er ØYO sin viking øks en fin liten turøks for de som vil ha noe litt spesielt. 

    https://www.xxl.no/oyo-viking-2000-oks/p/9002649_1_style

     

    Her i huset har vi denne vikingøksa til Øyo.
    Min erfaring er at denne er for lett, selv jeg har problemer med å klyve med denne. Barna lager knapt et merke i kubben med den.
    De pleier å bruke en av turøksene mine istede, enten en fiskars sak med plaskskaft, husker ikke hvilken modell, men veier ca halvkiloen eller en wetterlings turøks på omlag kiloen. 

  4. På 1.12.2019 den 20.24, TonePåTur skrev:

    Hei! 

    Som ein del av ei livsstilsendring, har eg no lagt om kosten. Eg har begynt på lavkarbo. Eg eter dog pittelitt karbs i løpet av ein dag, men i forhold til tidlegare kost, så er det BETYDELIG mindre!! Men eg er ikkje ketogen. 

    Det eg lurer litt på, er om det er lurt å innta ein del meir karbs på tur. No er vinteren her og det blir nok ein del turer med pulk og telt. Eg har alltid problem med å få i meg mat på turer, så det er viktig å lage ein god middag eg ser fram til. Å holde lavkarbo gjennom dagen bortsett fra middagen, skal eg fint klare. Middager på tur før eg la om, var ofte pasta carbonara osv, slike du kjøper på butikken og kun trenger vatn og litt smør i for å lage. Mykje meir innbydande enn REAL vertfall. 

    Vil det sparke meg helt tilbake på null viss eg lever slik på tur ei helg eller ei veke - 10 dager...? 🤔

     

    Etter et lavkarbo år (eller nesten ihvertfall) så har jeg gjort meg følgende erfaringer på tur.

    Planlegg ikke å øke på karbene på tur, men ta ikke så tungt de du ikke kommer rundt.
    For mine turer på lavkarbo i år (opp til 10 dager) så har jeg praktisert slik:

    Frokost: Fettkaffe, ferdig porsjonert pulverkaffe til en kopp, med 2 sukketter og en halv tskje bakekakao (den med minst karber) pakket i små porsjons lynlåsposer (ca 2x5cm). Tilsetter så en 25 gr porsjons pk med meierismør.

    Lunsj: Ost og pølse. Ost i form av ostestaver, jeg har brukt de ferdige stavene med norvegia og jarlsberg en får kjøpt på butikken, blir litt svett ost etter noen dager, men på 7-10 dagers tur i sommervarme har det ikke vært noe problem med at de blir dårlige. Pølse i form av spekepølser, har valgt ferdig skivet varient, salami, hestepøle, fårepølse osv. fra butikken. Har også brukt majones til lunsjen på enkelte av turene.

    Middag: Her har jeg laget meg noen gryterretter som er lavkarbo og tørket de i stekeovnen hjemme, dermed blir det hjemmelaget lavkarbo real. Har laget en isolert "kovolutt" av en sånn matte til å legge på frontruta av bilen for å holde isen borte. Middagen oppbevarer jeg porsjonert i lynlås poser og putter da bare posen oppi konvolutten og tilsetter varmt vann. (Ikke kokente da en del av disse posene ikke skal ha for varmt vann). Rehydreringsprosessen er litt mer tidkrevende enn Real oppgir på sine, derfor denne isolerte "konvoluten" for å holde på varmen i hele rehydrerings tiden.
    Av retter så har jeg med hell lager Tacogryte, Chilli Con Carne og Kylling tandori som tørket lavkarbo turmat.
    Ved behov tilsetted en porsjons pk med smør eller to for mer energi.


    Disse middagene kan også benyttes som lunsj om en ønsker varm lunsj. Har testet å lage varm lunsj til frokost og oppbevare "konvolutten" utenpå sekken frem til lunsj, dette gir en god rehydrering, men kald rehydrert gryte er ikke akkurat favorittlunsjen på tur.

    Min erfaring i forhold til å hoppe litt av og på lavkarbo er at det bare blir vanskeligere å hoppe på for hver gang, så du ender etter litt veldig tilbake i retning av null igjen.

  5. Jeg har vel ikke direkte anbefalinger på lett og rimelig, men jeg har noen erfaringer på noen av de forslagene som er nevt over her i kombinasjon med lang mann som jeg tenkte å dele med deg.
    Jeg er ikke 206, bare 198, og jeg er "lykkelig" eier av et Helsport Ringstind 1-2 superlight, oppgitt til 250cm lenge på innerteltet. De har helt sikkert rett i den lengden, problemet er at når en ligger på ryggen i teltet, så er det høyden 30cm over bunnduken som er viktig, ikke lengden på bunnduken. Jeg tar i duken i begge ender samtidig når jeg ligger rett ut i teltet. Teltet har av medturdeltakere blitt omtalt som goværsteltet da jeg sannsynelig vil ha en ganske misserabel opplevelse om regnværet setter inn, jeg løfter nemlig ytterduken en del opp med tærne når jeg ligger på ryggen. (Har fortsatt ikke prøvd teltet i skikkelig regnevær)
    Jeg kjøpte meg også et NatureHike Cloud 2 fra 123friluft.no, den gangen var ikke mål oppgitt på nettsiden og etter et par mailer med nettstedet så fikk jeg mye svar, men aldri på det jeg spurte etter. Bestillte teltet, og når det kom så satte jeg det opp i stua, krøp inn og med føttene i kontakt med innerduken så er hodet og skulderene i forteltet. Ble nytt telt på jr. den dagen.

    Vil ikke anbefale noen av de til noen over 198cm 

    • Liker 2
  6. Bruker noen gamasjer fra Stomberg, sommer som vinter.
    Både på lave og høye støvler med kort og lang bukse

    Syntes det er veldig greit å avslutte dagen om det er telt eller hytte med å ta av de gjerne litt sølete gamasjene og ha rene lisser på støvlene, rene buksebein på buksa eller legger om det er shorts.
    Og som nevnt tidligere her, det blir ikke noe risping i leggen når en går med shorts

    • Liker 2
  7. Er et par i nord enden, ved odden vest for vika i nord
    Kan ikke huske å ha lagt merke til noen på vest eller sør siden

    På østsiden er det ingen hytter, men her er også alle til etablerte camp plassene, så der er det gjerne litt mer folk

  8. Mulig vi har litt produkt forskjeller her, oppfatter det slik som at du har Jerven sin, jeg har Helsport sin, og når den er brettet i lengde retningen så kan jeg trekke igjen glidelåsene i begge korte endene.
     

    Skal prøve å huske på å ta noen bilder på lørdag og legge ut her når jeg er tilbake.

    Jeg har 1 uforet og 2 forede utgaver av helsport sin, kanskje prøve å koble 2 sammen for å se om jeg kan få over og under variant 🤓

  9. Med fjellduken åpen i kortendene ville jeg tro en løper risiko for å få trekk igjennom og dermed miste mye varme. 
    Har sett for meg at å trekke sammen glidelåsen i kortenden må til. 
    Noen tanker rundt det @Hege P. nå som du har testet ute i det fri?

    Skal ut å teste noen nye køye investeringer til helgen og planlegger å teste litt på fjellduken som underteppe selv da, etter samme prinsipp.

  10. Pleier å plukke med en 0,5 eller 0,7 liters flaske med sports kork.
    Har da ofte en smaks variant som blir tynnet ut for hvert vannhull en passerer og det er fylle tid. hvor ofte kommer an på tilgjengeligheten på vann videre fremover.

    Vet jeg at jeg må overnatte et sted hvor det ikke nødvendigvis er tilgang på vann i nærheten har jeg noen 1 liters Platypus poser som jeg kan ta med for å fylle med vann på siste påfyllingplass før kvelden, evt. om det er litt å gå til vann der en har slått seg til for natten.

     

  11. Logget meg inn for å sjekke hos meg.
    Siste mailen jeg fikk om prisendringer var 1.10.2015
    På Spot sine sider så ser jeg at mitt abb uløpet 13. mai, men det er ikke kommet noen faktura informasjon om neste periode enda.

    Jeg har en Gen2 Spot dersom det skulle påvirke noe på pris.

    i 2010 betalte jeg 99€ Hadde da bare basic abb
    i 2011 - 145,80€ Da hadde jeg også aktivert tracker funksjonen
    i 2012 - 138€
    i 2013 - 137,99€
    i 2014 - 137,99€
    i 2015 - 120,32€
    i 2016 - 136,70€

  12. På 16.2.2017 den 21.05, tomkalsjo skrev:

    Når i perioden juni-august er det best å gå?
    1f642.png

    Hyttene Mårbu og Rauhelleren åpner ikke for sesongen før månedskillet juni/juli. Det er omtrent samme datoen for de fleste av DNT hyttene på hardangervidda.

    Om en vurderer telt så må en beregne at det kun er helårs broene som er plassert ut innen juli de fleste steder. 

    Vet at bruene i nord enden av Mår ikke nødvendigvis er på plass til Mårbu og Rauhelleren åpner for sesongen.

    Kan være greit å ha i bakhode om dere vurderer start allerede i juni

  13. På 7.4.2017 den 8.06, Espen Ørud skrev:

    Litt usikker, Tom - det fungerer her - forsøkte ut fra 2 pcer på kontoret her som jeg ikke normalt er logget inn på slik at jeg kunne se hvordan det oppfører seg når jeg ikke er logget inn på Dropbox på maskinen og herfra fungerer det greit. 

    Send meg epost-adressen din så sender jeg filen direkte...

     

    Har du lagt den i public folderen i dropbox så er den ikke lenger public med privat fra 15. mars

     

    Sakset fra mail jeg har mottatt fra Dropbox

    Sitat

    This is a reminder that your Public folder links will become inactive on March 15. On that date, your Public folder will become a standard Dropbox folder, and your files will remain safe in your account. If you want to share those files again, you’ll need to use shared links instead.

    The Public folder was the first sharing method we introduced, and since then, we’ve built more sophisticated ways for you to share securely and work together with your team. In addition to shared links, we have a number of sharing options designed to make collaboration easier and give you more control. 

    We understand these sharing methods are not a direct replacement for the Public folder in some cases—we apologize for the inconvenience this may cause. For more information on transitioning from the Public folder to shared links, visit our Help Center. 

    - The Dropbox Team

     

    • Liker 1
  14. 3 timer siden, REs skrev:

    Og hva med kjøtt?

    Kjøtt stekes / kokes når temperaturen overstiger 60°C. 

    Har lest at ved varmlufts tørking av kjøtt så skal temperaturen gjerne overstige 70°C pga av bakterier.

    Men ved (fri)lufttørking så er det jo ingen varmebehandling, litt usikker på om det kan være at det ved tørking i friluft så dannes den en beskyttende hinne rundt kjøttet og siden det ikke er varme tilstede på samme måte som ved varmetørking (dehydrator) så har ikke bakeriefloraen den samme oppblomstringen.

    Tørker alltid kjøttet på det høyeste alternativet i dehydratoren, som skal være 70°C i min, men fra tidligere tråder rundt denne modellen så var det vel ingen som klarte å måle at den faktisk ble så varm som den skulle, så 60-70 et sted er det nok når jeg tørker kjøtt.

  15. Den deydratoren som de selger på jula er en mindre modell enn den de solgte for noen år tilbake. Dagens model kan ikke justere temperatur, den er fast 70°C

    Jeg har den justerbare og tørker mye urter og er en te, og da er 70°C altfor høy temperatur, ved for høy temperatur på urter og noe grønnsaker så mister du mye smak og næringsstoffer i tørkeprosesse.

    • Liker 2
  16. Jeg har en Brunton batteripakke på 14500 mah som jeg har brukt til å lade mobiltelefon under en telttur på hardangervidda i påsken for noen år siden, hadde da -32 på natta.

    Problemet er ikke å få batteripakka til å gi ladning ved slike temperaturer oppdaget jeg, men å få telefonen til å ta imot ladning.

  17. Her har 9 åringen brukt en Helsport Lyngen Jr som sommerpose siden han var 4 år.

    Når behovet for en tykkere vår/høst pose meldte seg ett år eller 2 etter så ble det Helsport Alta Jr.

    Har ikke noe å utsette på noen av de og begge går nå i arv til lillebror på 6 mnd.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.