Gå til innhold
  • Bli medlem

Kaldenord

+Støttemedlem
  • Innlegg

    194
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

41 Neutral

Om Kaldenord

  • Bursdag 18. des. 1977

Profil

  • Min blogg 📰: http://www.erikwie.com/

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Sted
    Horten

Nylige profilbesøk

2 319 profilvisninger
  1. Eller benytter Brave browseren til youtube, ingen reklamer. At den er vesentlig raskere enn Chrome og de andre store browserne og vesentlig mer opptatt av personvern er jo greit det å.
  2. Har brukt den lappen der på en rift i ytterduken på et telt for mange år siden. Lappen løsnet senere samme sesong. Kjøpte så en lapp et annet sted som var spesifikt til å lappe teltduk med, den holder enda, mange år etterpå. Til mine oppblåsbare underlag har det vel alltid fulgt med lappesaker som er beregnet til underlaget, men jeg har ikke prøvd med på å lappe enda. HAr riktig nok en downmat som jeg ikke har klart å finne hullet på enda.
  3. Jeg logger alle mine turer, fra dagsturer til langturer med GPS klokken Suunto Ambit3 Peak. Med spornøyaktighet satt til ett punkt hvert 5 sekund, så klarer jeg en ukestur uten å måtte lade. (Mulighet for å velge 1. sekunds, 5. sekunds og 60. sekunds intervaller)
  4. Normalt så bruker jeg ikke vannrensing på tur i norge, men så er det noen ganger som avviker. Etter en sommer med mye død lemmen i vannene ble det anskaffet et sawyer squeeze filter. Dette har jeg tatt med på turer hvor jeg har misstenkt at vanntilgang kan være dårlig, og dermed kunne resnse på mindre stilleståenede vann og i smågnagerår. Etter et par turer hvor filteret ikke har vært med og man har kokt vann, og med det hilst på den kjedelige ventingen på at vannet skal bli avkjølt nok til å kunne fylle flaskene (fylling underveis på vandring) så har filteret fått bli med på flere turer de siste årene. Syntes den fungerer greit om en underveis på vandring bare skal fylle flaska, tar ikke så mange minuttene å klemme igjennom vann til å fylle drikkeflaska. Jeg har laget til så jeg kan bruke med gravitasjons filtrering, da er det bare å henge den opp og la den filtrere uten å trenge å gjøre noe selv. Bruker da en 1 liters platypus pose i ren rene siden.
  5. Her i huset har vi denne vikingøksa til Øyo. Min erfaring er at denne er for lett, selv jeg har problemer med å klyve med denne. Barna lager knapt et merke i kubben med den. De pleier å bruke en av turøksene mine istede, enten en fiskars sak med plaskskaft, husker ikke hvilken modell, men veier ca halvkiloen eller en wetterlings turøks på omlag kiloen.
  6. Etter et lavkarbo år (eller nesten ihvertfall) så har jeg gjort meg følgende erfaringer på tur. Planlegg ikke å øke på karbene på tur, men ta ikke så tungt de du ikke kommer rundt. For mine turer på lavkarbo i år (opp til 10 dager) så har jeg praktisert slik: Frokost: Fettkaffe, ferdig porsjonert pulverkaffe til en kopp, med 2 sukketter og en halv tskje bakekakao (den med minst karber) pakket i små porsjons lynlåsposer (ca 2x5cm). Tilsetter så en 25 gr porsjons pk med meierismør. Lunsj: Ost og pølse. Ost i form av ostestaver, jeg har brukt de ferdige stavene med norvegia og jarlsberg en får kjøpt på butikken, blir litt svett ost etter noen dager, men på 7-10 dagers tur i sommervarme har det ikke vært noe problem med at de blir dårlige. Pølse i form av spekepølser, har valgt ferdig skivet varient, salami, hestepøle, fårepølse osv. fra butikken. Har også brukt majones til lunsjen på enkelte av turene. Middag: Her har jeg laget meg noen gryterretter som er lavkarbo og tørket de i stekeovnen hjemme, dermed blir det hjemmelaget lavkarbo real. Har laget en isolert "kovolutt" av en sånn matte til å legge på frontruta av bilen for å holde isen borte. Middagen oppbevarer jeg porsjonert i lynlås poser og putter da bare posen oppi konvolutten og tilsetter varmt vann. (Ikke kokente da en del av disse posene ikke skal ha for varmt vann). Rehydreringsprosessen er litt mer tidkrevende enn Real oppgir på sine, derfor denne isolerte "konvoluten" for å holde på varmen i hele rehydrerings tiden. Av retter så har jeg med hell lager Tacogryte, Chilli Con Carne og Kylling tandori som tørket lavkarbo turmat. Ved behov tilsetted en porsjons pk med smør eller to for mer energi. Disse middagene kan også benyttes som lunsj om en ønsker varm lunsj. Har testet å lage varm lunsj til frokost og oppbevare "konvolutten" utenpå sekken frem til lunsj, dette gir en god rehydrering, men kald rehydrert gryte er ikke akkurat favorittlunsjen på tur. Min erfaring i forhold til å hoppe litt av og på lavkarbo er at det bare blir vanskeligere å hoppe på for hver gang, så du ender etter litt veldig tilbake i retning av null igjen.
  7. Disse hullene som du henger opp med her, har du stanset de ut selv? i såfall hva brukte du? Ser på min at den ikke har hull her, men at det er en svak markering til at det kan lages
  8. Åpnes i morgen https://www.eidfjord.kommune.no/aktuelt/tinnholvegen-opnar-28-juni.4696.aspx
  9. Jeg har vel ikke direkte anbefalinger på lett og rimelig, men jeg har noen erfaringer på noen av de forslagene som er nevt over her i kombinasjon med lang mann som jeg tenkte å dele med deg. Jeg er ikke 206, bare 198, og jeg er "lykkelig" eier av et Helsport Ringstind 1-2 superlight, oppgitt til 250cm lenge på innerteltet. De har helt sikkert rett i den lengden, problemet er at når en ligger på ryggen i teltet, så er det høyden 30cm over bunnduken som er viktig, ikke lengden på bunnduken. Jeg tar i duken i begge ender samtidig når jeg ligger rett ut i teltet. Teltet har av medturdeltakere blitt omtalt som goværsteltet da jeg sannsynelig vil ha en ganske misserabel opplevelse om regnværet setter inn, jeg løfter nemlig ytterduken en del opp med tærne når jeg ligger på ryggen. (Har fortsatt ikke prøvd teltet i skikkelig regnevær) Jeg kjøpte meg også et NatureHike Cloud 2 fra 123friluft.no, den gangen var ikke mål oppgitt på nettsiden og etter et par mailer med nettstedet så fikk jeg mye svar, men aldri på det jeg spurte etter. Bestillte teltet, og når det kom så satte jeg det opp i stua, krøp inn og med føttene i kontakt med innerduken så er hodet og skulderene i forteltet. Ble nytt telt på jr. den dagen. Vil ikke anbefale noen av de til noen over 198cm
  10. I følge senorge.no så er det 50-100 cm snødybde langs rv7 over hardangervidda. Hvor eksakt disse målingene er vet jeg ikke, pleier å bruke den mest for å se etter barmark.
  11. Hei Kaldenord,

    Du nevnte at du fikk en kneskade i en av postene dine. Ble de korsbånd/sidebånd skade eller noe annet? Valgte du å bli operert? Hvor langt tid tok det før du føler at du er omtrent tilbake på det samme nivået som før? Jeg spør fordi jeg trener meg tilbake etter en realtivt alvorlig knevridding som jeg fikk 1 år siden...

    mvh

    Hestehov

     

    1. Vis tidligere kommentarer  2 andre
    2. Kaldenord

      Kaldenord

      Jeg opplever det også som du skriver med stivhet i kneet, spesielt etter litt belastning og mangler mye muskelatur i knærne, merker det i trapper og i motbakker i terrenget.

      Jeg har bestemt meg for at jeg kneet ikke skal være et hinder for friluftslivet, må bare tilpasse det til kneet så det kan fungere.

      På min 12 dagers vandring av Saga (240km) i sommer og under min første etappe på grensesømmen i påsken (95km) så erfarer jeg at jo flere dager jeg går over så blir smertene i kneet og tildels stivheten mindre og mindre, men så fort jeg kommer hjem til litt mer sofa og kontorjobb så kommer det kanske raskt tilbake.  Bruker da forøvrig knestøtte på knærne når jeg går, samt at jeg går med kompresjons legger/sokker på tur

    3. hesthov

      hesthov

      Takk for svaret. Det er interessant hva du beskriver. Det er egentlig det samme for meg: kneet funger bedre når jeg er på tur/trener enn når jeg sitter stille. Søvnmangel også påvirker negativt mitt kne.

      Sliter du også mer på skogsvei enn på sti?

      På skogsvei får jeg smerter i hoften. Min forklaring om det er at på sti tar vi veldig forskjellige skritter så stivner musklene ikke. På skogsvei derimot er det alltid likt og siden jeg mistet litt ekstensjon på mitt skadet kne så går jeg kanskje bittelitt skjev hele tiden, eller kanskje strammer jeg musklene litt feil.

      Jeg har bestemt også å fortsette å være aktiv i friluftslivet. Jeg skal teste meg litt først på en 2 dagstur snart :-). Mitt mål er å klare å gå en snill hytte til hytte tur i sommeren!

    4. Kaldenord

      Kaldenord

      Jeg har vel egentelig ikke merket så mye forskjell mellom vei og sti. Normalt så skyr jeg veien som pesten for det er generelt mye vondere for kroppen å gå vei.

      Startet å gå Grensesømmen i etapper i år. Og første etappe var i påsken 95km med 60/70% vei, lite asfalt men mye veldig hardt pakket grusvei, og jeg opplever da å bli sliten i kneet og med det stiv. Men har lært via osteopaten at stivheten jeg opplever i kneet kommer av at jeg har en invendig leggmuskel som fester over kneet som ikke klarer å "slappe av" og at jeg må aktivt tøye på denne hele tiden. Benytter derfor muligheten til å tøye på den ved alle pauser på tur, siden den da er varm, må tøye på denne i hverdagen også. Men det har vist seg at jeg må det samme med hemstring musklen i låret også da den fester under kneet og disse passerer hverandre på baksiden av kneet og "plager" hverandre litt. 

      Etter at jeg begynte med tøying på disse, da på begge beina, så opplever jeg mindre plager.

      På disse grensesømmen turene jeg har planlagt i år (håper å nå trysil før snøen) så overnatter jeg i hengekøye, det gir for meg max restitusjon og opplever ikke å ta med "kne problemer" fra dagen før. Avsluttet påsken med 3 dager av 23km, sekken var ca 13 kg ved start, mat og drikke utgjorde 4,4 kg men hadde med rett over en kilo mat hjem, så i bestefall avsluttet jeg med 10 kg sekk. Går da med lave sko som veier rett over halvkiloen stykke og jeg går med staver.

      Du må gjerne lese om etappene på grensesømmen på https://www.facebook.com/grensevandring

      Nå i tiden etter påske så har jeg vært mye mindre plaget i knær enn jeg var før påske. Og siden neste 100km's etappe er i slutten av måneden så har jeg begynt å gå hjem fra jobben for å forberede kroppen. Går da fra Tønsberg til Horten. 16 km om jeg går korteste vei, da asfalt hele veien. Siden jeg ikke liker vei så har jeg nå klart å finne litt sti og litt trakorvei så jeg slipper unna med noen få km på asfalt, men da blir det 20-22 km istede, så jeg varierer litt om jeg går hele veien eller om jeg tar bussen siste biten og hvor mye vekt jeg har i sekken. Stort sett fra 5 til 15 kg. 

      Opplever da også at knær ikke har gått "tilbake" til hverdags modus i forhold til smerter men holder seg mer i turmodus. Så foreløpig teori er å dra mer på tur, og da hverdagstur.

      Deler gjerne erfaringer med deg videre, jeg prøver stadig på nye detaljendringer i håp om en mer smertefri hverdag så jeg vil gjerne høre om det som ser ut til å fungere for deg også. 

      Ser i profilen din at du holder til i Oslo, jeg skal på stevne på Søndre Aas gård på Holmlia i helgen, om det er i nærheten av deg og du har annledning så kunne vi jo treffes der og slått av en prat. Si i såfall i fra så kan vi utveksle noe kontaktinfo. Er stevne på lørdag og søndag.

  12. Bruker noen gamasjer fra Stomberg, sommer som vinter. Både på lave og høye støvler med kort og lang bukse Syntes det er veldig greit å avslutte dagen om det er telt eller hytte med å ta av de gjerne litt sølete gamasjene og ha rene lisser på støvlene, rene buksebein på buksa eller legger om det er shorts. Og som nevnt tidligere her, det blir ikke noe risping i leggen når en går med shorts
  13. Er et par i nord enden, ved odden vest for vika i nord Kan ikke huske å ha lagt merke til noen på vest eller sør siden På østsiden er det ingen hytter, men her er også alle til etablerte camp plassene, så der er det gjerne litt mer folk
  14. Mulig vi har litt produkt forskjeller her, oppfatter det slik som at du har Jerven sin, jeg har Helsport sin, og når den er brettet i lengde retningen så kan jeg trekke igjen glidelåsene i begge korte endene. Skal prøve å huske på å ta noen bilder på lørdag og legge ut her når jeg er tilbake. Jeg har 1 uforet og 2 forede utgaver av helsport sin, kanskje prøve å koble 2 sammen for å se om jeg kan få over og under variant 🤓
  15. Med fjellduken åpen i kortendene ville jeg tro en løper risiko for å få trekk igjennom og dermed miste mye varme. Har sett for meg at å trekke sammen glidelåsen i kortenden må til. Noen tanker rundt det @Hege P. nå som du har testet ute i det fri? Skal ut å teste noen nye køye investeringer til helgen og planlegger å teste litt på fjellduken som underteppe selv da, etter samme prinsipp.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.