Gå til innhold
 • Bli medlem

Kompass

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  39
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Kompass

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

592 profilvisninger
 1. Noen som kjenner til "The Last Season" av Eric Blehm?
 2. Zippo-håndvarmeren som timmey78 nevner er en enkel og liten sak som også kan legges i skoen når du sitter på post.
 3. Jeg har fått låne en Sevylor Colorado på et dags- og nattseilas, så de store erfaringen med denne har jeg ikke... Min oppfattelse er at Colorado vil ble ganske trang for to personer. Jeg har testet den i selskap med en 80l sekk, og oppleve at noe mer nok ville bli for trangt. Utførelse og kvaliteten på materialet virker tilsynelatende godt/greit til fritidsbruk, men jeg mangler langvarig erfaring for å trekke noen konklusjoner her. Eieren av kanoen nevnte at den ble handlet på Europris (...faktisk) for noen år siden.
 4. Kan dette være et godt alternativ til bruk på Omnifuel? [Hidden Content]
 5. Noterte meg at Gregory Withney nevnes i denne tråden... [Hidden Content] ...og henger meg på rekken av fornøyde bærere av denne sekken. For en som tidligere slet noe med ryggsmerter har jeg vært meget fornøyd med bæresystemet på denne sekken. Gode justeringsmuligheter (regulering av rygglengde) med brede hofte- og skulderseler fordeler vekten av en tunglastet sekk godt. Vil ikke legge så mye vekt på en uttalelse om slitestyrken ettersom jeg har behandlet sekken pent, men materialvalget virker robust og bunnpartiet er også utført i et sterkt og vanntett materia
 6. Takker så meget for svaret og anbefalingen av varmeren - ser veldig frem til å prøve den.
 7. Etter å ha lest anbefalingen til Runegutt123 anskaffet jeg også en Zippo-varmer, og sitter nå med det samme spørsmålet som Gremlin...
 8. NNN er en betegnelse for spormønsteret på bindingen og likeledes skosålen. NNN-bindingen har to parallelle opphøyninger langs bindingplaten, og skosålen to tilpassede spor til disse. (SNS er en annen standard, som kun har ett langsgående spor på bindingplaten og skosåle. Denne finnes også i BC-modell) BC betegner (som det nevnes ovenfor) en noe mer robust og stivere bindings-/skotype. Metallstangen på skoens tåparti er som nevnt bredere og kraftigere enn på f.eks klassisk- eller skøyteutstyr.
 9. Hei. Det stemmer - begge har nøyaktig like avstander mellom skruehullene på tåjernene. (Sammenliknet Rottefella Super Telemark u/wire med Voilé 3-pin m/wire).
 10. Anbefaler deg å ta direkte kontakt med Berghaus ang. størrelsesspørsmålet - de er svært hjelpsomme og vil gi deg de beste rådene. Har lagt merke til at bl.a. Sportnett.no har en misvisende størrelsesoversikt på sin nettside. Berghaus oppgir selv at forskjellen på Extrem og Wilderness er slik du nevner ovenfor. Wilderness er også tilsiktet militære brukere.
 11. Martin.m: Er du helt sikker på at disse ikke vil passe str. 47? Ifølge Berghaus er Extrem primært tilpasset toppturstøvler av plast, og Wilderness-modellen hevdes å passe turstøvler opp til str. 48 (men selvsagt er det variasjoner i skostørrelser, muligens også noe mer mellom tur- og skistøvler?). Spør også fordi jeg ganske snart har et par Wilderness-gamasjer liggende i posten, og disse var nettopp tiltenkt 75mm-støvler i str. 47...
 12. Hei Sondre, Og takk for rådet. Vi er nokså greit kjent i terrenget på den andre siden av jernbanelinjen (Skravet), men Jøkulen og brevandring generelt er et svært lite utforsket område. Alle råd og erfaringer tas derfor godt imot, men som du sier vil disse bli grundig vurdert fra et kritisk ståsted - enig med deg, noe annet ville igrunn vært farlig naivt. Etter noen dypere dykk i arkivet fant jeg også denne opplysende tråden: [Hidden Content] Og Sondre - fantastiske bilder og beskrivelser av egne turer som du leverer! Håper det nye året bringer med seg minst like
 13. Innlegget ditt settes stor pris på, og skal nøye vektlegges under pakkingen av utstyr (ikke alle i følget har breutstyr tilgjengelig). Et riktig godt nytt år til deg og dine ønskes herfra.
 14. Radiosugge: Kan du spesifisere hvor disse skinnene er å finne på Fjellpulkens nettside (ikke alltid så enkelt å få svar på tlf. hos Fjellpulken...)? Edit: Beklager, så ikke at innlegget var redigert før jeg postet.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.