Gå til innhold

RolfV

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  5
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. RolfV

  Arcteryx Nozone 75

  Takker for nyttig Link. Jeg har selv Bora 95, og vurderer to nye sekker til de to eldste guttene på hhv 17 og 15. Begge er ca 180-185 og jeg vurderer Nozone kontra Altra 75. Altra er nok mest lik Bora, med best bærekomfort - men også 0.7 kg tyngre. Nozone har bedre "gjensnurpingsmuligheter" dersom man ikke har full sekk, men har noe smalere bæresystem. Altra har flere åpningsmuligheter, og flere lommeplasseringer på sekken, mens Nozone er smalere og vil gi bedre bevegelighet for armene? For tiden bosatt i USA og sekkene er noe rimeligere her borte. Kanskje èn av hver? Altra vil sikkert fungere best fullpakket - og på lengre turer.
 2. Jeg har brukt begge deler, men opplever at det er kraftigere spenn i Amundsen. Det betyr at jeg kunne gå ned til 195 (jeg er 185) og samtidig oppleve bedre feste med Amundsen enn med mine 205 cm E99. Kortfellene er geniale. Vil anbefake den smaleste typen. Og huske at kortfellene skal tilpasses ved å kappes i bakkant, slik at du opplever noe glid i bortover/korte nedoverbakker. NB. Kraftigere spenn gir imidlertid dårligere forhold i utforkjøringene. Amundsen/E99 er best egnet som bortoverski.
 3. Jeg har hatt Storetind i to år. Bindingene er Rottefella Cobra R8. Jeg har tre forskjellige par telemarksko som fungerer til disse skiene - alt etter hvilket terreng og bruk. Kortfell er jeg meget godt fornøyd med - også vikitgste grunn til at det ble Åsnes når je skulle kjøpe nye fjellski for bortoverturer (Amundsen).
 4. RolfV

  Turer og utstyr i Kenya?

  Har akkurat lagt inn dette svaret til en på Forumet som skulle til Tanzania. Sikkert relevant for dere også. Vi er en familie på 2 voksne og 3 unger - nå bosatt i Tripoli/Libya på 1. året. Vi hadde med oss egne soveposer - skikkelige norske soverposer og Ulvang innerst. Det var minusgrader på flere av overnattingene - både på Kilimanjaro og på 2 overnattinger over 3000 meter på safari. Vi har vært både på Kilimanjaro, Ngonogoro, Serengeti, Lake Manjara og Zanzibar i løpet av juli måned. Jeg ville vel ikke vært uten noen av plassene i denne pakken. Vi hadde egentlig tenkt å organisere booking av hele turen når vi kom frem til Tanzania, men endte med at vi bestilte det praktiske mht. adgang til Kilmanjaro, guide, bærere og kokk via dette firmaet: www.wild-tracks.com èn uke før vi dro. Det drives av Beate (trønder) og Frank (tanzanier) i en liten landsby rett utenfor Arusha. De selger også veldig god lokal kaffe (se nettsidene) - så nå er det 2 kg kaffe på vei til heimen vår. Jeg fikk inntrykk av at det ikke er stor prisforskjeller, hvis man holder seg til de anerkjente firmaene. Jeg sitter imidlertid igjen med en god følelse av at en større del av pengene som vi betalte for opplegget ble værende i Tanzania - ved å bruke en lokal aktør. Til turen: Vi hadde med oss tre gutter på 6, 9 og 11 år - så for oss var ikke toppen en målsetting. Vi nådde 4200 før guttene var fornøyd. Til tross for at vi bar egen bagasje - hadde vi behov for bærere til kokeutstyr, mat, telt etc. Vår tur tok 5 dager og vi overnattet i hyttene (norskbygde!) langs Marango-ruta. Deretter var vi på 7 dagers safari - en fantastisk tur. Jeg fikk IKKE inntrykk av at vi var i dyrepark (kanskje med unntak av Lake Manjara - som ligger nærmest turistruta). Vi overnattet i telt inne i selve nasjonalparkene og fikk god følelse av at vi var tilstede i villmarka. Zanzibar var vår "dessert" med dykking, snorkling og bading. Hvis du reiser til Zanzibar er overnatting på www.236hurumzi.com i Stone Town et must. I tillegg kan vi på det sterkeste anbefale nordlige del av øya for bading, og dette nye hotellet www.theZhotel.com Vi fløy KLM til Nairobi og tok buss over grensa til Arusha - det tok vel ca 5 timer. Vi var meget godt fornøyd med Tanzania - har hørt at safariene er minst like gode i Kenya.
 5. RolfV

  Kilimanjaro igjen

  Vi har vært både på Kilimanjaro, Ngonogoro, Serengeti, Lake Manjara og Zanzibar i løpet av juli måned. Jeg ville vel ikke vært uten noen av plassene i denne pakken. Vi hadde egentlig tenkt å organisere booking av hele turen når vi kom frem til Tanzania, men endte med at vi bestilte det praktiske mht. adgang til Kilmanjaro, guide, bærere og kokk via dette firmaet: www.wild-tracks.com èn uke før vi dro. Det drives av Beate (trønder) og Frank (tanzanier) i en liten landsby rett utenfor Arusha. De selger også veldig god lokal kaffe (se nettsidene) - så nå er det 2 kg kaffe på vei til heimen vår. Jeg fikk inntrykk av at det ikke er stor prisforskjeller, hvis man holder seg til de anerkjente firmaene. Jeg sitter imidlertid igjen med en god følelse av at en større del av pengene som vi betalte for opplegget ble værende i Tanzania - ved å bruke en lokal aktør. Til turen: Vi hadde med oss tre gutter på 6, 9 og 11 år - så for oss var ikke toppen en målsetting. Vi nådde 4200 før guttene var fornøyd. Til tross for at vi bar egen bagasje - hadde vi behov for bærere til kokeutstyr, mat, telt etc. Vår tur tok 5 dager og vi overnattet i hyttene (norskbygde!) langs Marango-ruta. Deretter var vi på 7 dagers safari - en fantastisk tur. Jeg fikk IKKE inntrykk av at vi var i dyrepark (kanskje med unntak av Lake Manjara - som ligger nærmest turistruta). Vi overnattet i telt inne i selve nasjonalparkene og fikk god følelse av at vi var tilstede i villmarka. Zanzibar var vår "dessert" med dykking, snorkling og bading. Hvis du reiser til Zanzibar er overnatting på www.236hurumzi.com i Stone Town et must. I tillegg kan vi på det sterkeste anbefale nordlige del av øya for bading, og dette nye hotellet www.theZhotel.com Vi fløy KLM til Nairobi og tok buss over grensa til Arusha - det tok vel ca 5 timer. Ønsker deg god tur!
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.