Gå til innhold
  • Bli medlem

Nikke

Aktiv medlem
  • Innlegg

    938
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    19

Nikke vant dagen sist 24. februar

Nikke hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

721 Excellent

Om Nikke

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Ikke slik jeg ferierer/nyter natur, men hva må gjøres? https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/8qlzl2/turister-kaster-soeppel-og-gjoer-fra-seg-i-hager-vil-ha-regjeringen-paa-banen-skuffelse
  2. Det nærmer seg popcorn tid i denne saken. Altså man kjøper telt til +5000kr, som skal tåle mye vær basert på konstruksjonen, en konstruksjon basert på naturens what ever. Så må man begynne med mods, og ikke bare små mods heller. Barduner er en ting. Greit nok. Så bytte telt stenger. Siste mods fra Park er altså at man må bruke gåstaver eller pinner med 4 ekstra barduner og teltplugger for at teltet skal fungere, altså gi trygghet. For å kompensere, for hva? Jo, konstruksjonensfeil. Feilen ser alle i denne videoen.
  3. Har Biltema duganes gummilim til tetting av små hull i bunn av packraften? Hvis ja, hvilken type? Noen av de på bildene?
  4. Denne runden med shame for NT kan faktisk få konsekvenser. Knekte stenger, 4 season som kneler, samt YT'ere med en haug kresne lydhøre tilhengere. Lover ikke godt. Nå gjelder det for NT å være ydmyk, yte rå service og plastre åpne sår. Lista over alternativer ser nå slik ut: Kuiu - Storm Star https://www.kuiu.com/products/storm-star-2-person-tent-gunmetal-orange Big Sky - Chinook (1,5 eller 2 pers) https://bigskyinternational.com/en-no/products/big-sky-chinook-2p-tent
  5. Rett ut, pinlig for NT! Massiv hype, kastet en haug telt på YT'ere, og telt konstruksjon etter "naturens naturlige kurver" eller hva det enn er av zen buddhistisk vås de prøver seg på. Bra at flere av disse "testerne" ikke går lengre enn at de kan ta retur på en forsvarlig måte. I prinsippet bør man kunne ta et slikt telt i bruk uten å måtte bytte stenger, barduner osv. Den 4 sesongen går noen ganger over en 5" te her på berget. Da må man kunne stole på teltet sitt. Har sittet på gjerdet en god stund, og Vern 1 har stått på topp 3 lista. Nå er det dumpet, og kuiu "Storm star" er igjen aktuell. https://www.kuiu.com/products/storm-star-2-person-tent-gunmetal-orange
  6. Nikke

    Amok dobbel

    Litt dyr og tung tursofa mr Hansen😅. Ellers stemmer jeg i, upraktisk for 2 mtp sove, men kreativt til "køyegøy."
  7. "Ingen trær vokser inn i himmelen," heter det visst. Ergo, det finnes ikke et perfekt telt for alle scenariene naturen byr på. Kanskje derfor de fleste av oss har flere telt?😅 Litt usikker, men mener det ligger videoer på YT som viser hvordan Dyneema (seilduk?) påvirkes over langtid tids bruk. Klarer fint å spare penger til et slikt kjøp, men har til nå ikke klart å forsvare investeringen. Derimot er selve konstruksjonen vist i videoen igjen aktuell for egen del, dog i silpoly eller tilsvarende, da for bruk vår, sommer og tidlig høst. Grunnen er at det praktiske igjen er i fokus til fordel for små upraktiske telt (overhodet ikke alderen som spiller inn altså🤭). Når det gjelder teltduk av polyester så tester jeg pr. i dag ut litt tykke strikker på alle høytsittende barduner på vinterteltet jeg bruker til lavterskel turer under tregrensa. Altså teltet jeg bruker titanium ovn i, der jeg ser at pipa trenger litt bevegelse ved vind. Dette ser foreløpig ut til å fungere. Kan fungere på Dyneema telt tro?
  8. Foreløpig har jeg droppet (for nå) alt av den type stekepanner nevnt her og er i gang med å teste et annet oppsett. Da snakker jeg på turer lengre en ei helg/koseturer(Til det brukes Eagle hot pan). Kjøpte en liten stekepanne og en 3l kjele med lokk i titanium. I disse stekes, trekkes, kokes og røykes det. Bruker "stekematter" til steking og røyking, kjøpt hos Artic Fritid. Begynte å teste ut i 2020, så langt fungert bra.
  9. Nei, og atter nei! https://www.nrk.no/nordland/gaia-salmon-vil-sprenge-ut-to-oyer-i-traena-til-nytt-oppdrettsanlegg-1.16811388
  10. Håper noen setter i gang samme prosjekt, men da for menn. Isåfall, hvem mann kunne dere se for dere passe til å fylle Harila sine sko?
  11. Lovende. Viktig fokus, og skal vises for elevene.
  12. Takk som spør. Fantastisk nerdete, og helt i stil med hva man kan forvente på Fjellforum🤣. Datoen da jeg postet var altså 14.4.2010. Husker dessverre ikke. Ikke lenge etterpå hadde jeg et uhell med Omni'en, og simslabim, da var jeg ferdig med slangebrennere fyrt på bensin. I fjor var jeg tilbake på hesten og kjøpte Kovea booster, montert nedi en verktøykasse i plast. Føles tryggere nå, men fremdeles skeptisk😅.
  13. Hiver meg på @Veidemannsblod her. Lett og fint terreng å gå i, både i atv spor og utenfor. Rikelig med spennende fiskevann. Når det gjelder antall dager VS trasking, har jeg noen ganger valgt mindre gåing og heller hatt max en eller to baser ved gode vann med muligheter for å fiske i omkringliggende vann. Det kan kanskje være noe å vurdere med dårlige knær? Se også på alternative ruter, både den nevnte veien inn fra Jokta, men også et stykke før, kalles "Stilla." Der er det parkering med god plass. Vurder også start på Sennalandet/E6 ved Jovnnajohka. Da kan du starte og ende i Alta. Jeg skal inn i samme områder i år, men tidlig sommer. Lykke til.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.