Gå til innhold

funduro

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  4
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. funduro

  Oppvarming i Holmeslet telt

  Bruker en POD uten røykrør i min Holmeslett. Er ingen problem med ventilasjonen og har testet med en co måler. Holder varmen fint med Holmeslet Explorer ned til omkring minus 30. Er da ca. 20 grader inne i teltet. Selv en Petromaxlampe gjør at varmen holder seg. Er litt rå og sover med PODen på. Varmevekslingen er så stor at all co suges ut gjennom takventilen.
 2. funduro

  Tips basecamp/vintertelt

  Har brukt Holmeslett en god del. Har brukt det i vær som spjælet min Helsport lavo, men Holmesetten sto fjellstøtt. Finnes sikkert noen telt som tåler orkan, men du finner ikke telt som sammenfatter komfort, kvalitet og styrke på en bedre måte. Til vintersbruk er det suverent, særlig når jeg varmer det opp med PODèn min. Holder varmen ned til omkring minus 30. Har nå byttet ut mine andre fjelltelt av såkalt ypperste klasse med Holmesletten. Eneste aberet er at vekten på Exploreren er noe kilo. Kan derfor gå god for teltet. Har brukt det på store isflater, hvor jeg skrudde bardunene fast til isen med 250 mm x 8 mm lange treskruer med drill. Måket snø over stormmatten og vætet snøen med vann. De andre måtte pakke sammen i vinden, mens Holmesletten på 2 meter sto fjellstøtt. Inne hold jeg pluss 25 grader.
 3. funduro

  Pepperspray mot bjørn

  hei Sprayen kan kjøpes i usa, men selges ikke til norge. Hvis du får den sendt og blir tatt i tollen, vil du bli dømt etter brudd på våpenloven. Har fått importert noen bokser for å bruke dem utenlands. Ikke mulig å få tillatelse til bruk i norge. Det kan vi være svært glad for. Brukes de mot mennesker, noe som helt sikkert ville skje, er resultatet mildt sagt lite hyggelig for vedkommende. Snakket med en som hadde fått lekkasje på en boks nede i ryggsekken. Da han så måtte ha på seg noen av klærne i sekken, fikk han tidenes opplevelse. Han beskrev det som å tørke seg bak med chillipepper, bare verre, mye verre. Bjørn i norge er vanligvis ikke farlig. De angrep som skjer er i elgjakta Sverige 2008), hvor vedkommende skyter på bjørnen og er så nær at kula ikke ekspanderer, men går rett gjennom. Legger ved et bilde av drept sau, 10 meter fra mitt soveromsvindu. Dette skjedde som sagt like utenfor en stor by. Hørte det skje og det tok maks 10 sekunder. Du skal være kjapp for å få opp en flaske spray hvis en bjørn noen sinne ville angripe. Har ellers møtt bjørn en gang før og da løp den sin vei da den ble var meg.
 4. funduro

  exped soveposer

  hei Er ny på forumet, men har fulgt med der en stund. Jeg ser etter en sovepose som kan brukes til diverse overnattinger, hovedsaklig vår, sommer og høst (ca. 30 stk.) En god del av disse er i forbindelse med mc-turer i nord russland. Er i ferd med å vurdere en ny sovepose som bør ha følgende krav, lett, lite volum, vanntett og tåler noen minusgrader. Man blir ofte noe kald etter en dag på mc. Har vurdert exped sovepose, men er åpen for andre forslag. Har noen erfaringer med exped??? Har forøvrig brukt exped 9 underlag i mange år, både sommer og vinter. Etter mitt syn muligens det mest komfertable underlaget.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.