Gå til innhold
  • Bli medlem

TorsteinAa

Aktiv medlem
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om TorsteinAa

  1. Hei Vi var nede på alnabrusenteret i dag og kikka litt. På G-sport hadde de den Helsport Alta til 1700, men tenkte jeg skulle sjekke XXL før jeg gikk til kassa. Godt var det for XXL hadde de på salg til 1000 Nkr, så det ble å kjøpe 2 stk Alta short fra Helsport til god deal. Det var uheldigvis bare venstre glidelåsside igjen, men det klarer vi nok å leve med. Til å med denne korte utgaven var ypperlig for meg med mine 175 cm og 80 kilo. Nå er det bare å finne tid til å stikke på tur! Takk for svar og innspill
  2. Jakka ser jo skikkelig fin ut den. En ting jeg ikke ser er om du har beskyttelse på toppen av glidelåsen slik at den ikke gnager deg i haka. Kanskje du ikke trenger det, eller at du har flapp på innsiden som gjør at dette ikke trengs, men jeg liger godt å ha det på min uværsjakke. Bra jobb
  3. Hei, Jeg og dama tenker på å kjøpe sovepose til bruk nesten hele året, utenom de kanskje aller kaldeste nettene. Det blir ingen ekstremturer, men soveposene bør tåle greit noen minusgrader i telt sent på høsten. Har kikket litt rundt, men det er ikke så lett. Det vi har lyst på: Mulighet for å koble de sammen Ikke veie et halvt tonn, men kan dessverre ikke bruke dun da jeg er allergisk mot dette. Mulighet for 2 størrelser da dama er litt mindre enn meg, så har ikke bruk for veldig brei sovepose selv om lengden må passe person rundt 170 cm ( jeg er 175 sånn ca) Jeg har kikket litt rundt, men finner ikke helt ut av hva jeg skal gå for. Feks, http://www.xxl.no/villmarksliv/soveposer-underlag/soveposer/tyin-5-sesong-180-l-1037052 tyin 5- sesong blir muligens alt for varm siden vi kommer nok ikke til å gå i teltet når det er -15-20 Er Tyin 3-sesong sovepose kanskje beste valget for oss? http://www.oslosportslager.no/produkt/ajungilak-tyin-3-sesong-sovepose-5323.aspx Er litt skeptisk på comforttempen for dame, men om vi kjøper 2 stk så kan vi jo koble sammen og da går det seg nok til Andre alternativ? http://www.oslosportslager.no/produkt/nanok-performance-10-sovepose-4965.aspx Eller kanskje snakke med isbjørn og lage barents som vi trenger? http://www.isbjorn.no/barents.html Er soveposen DNT selger til medlemspris noe folk har forsøkt? http://www.dnt-turutstyr.no/article.php?ar_id=15181&fo_id=4053 Mottar andre tips, tanker og erfaringer med takk. Igjen, vi er ingen ekstremfolk så soveposer til 3-5000 blir utenfor vårt budsjett. Håpet var å finne noe rundt 1500 om det går.
  4. Har du ikke prøvd, så er det vanskelig å forklare forskjellen, men for min del var det som å sykle motbakke med gamlesykkelen vs. nye som å sykle med lite luft i dekka vs. fullt trykk. Kiloene som sitter på deg selv merker du ikke så mye til, med mindre du må på dass i første oppoverbakke , men tyngre vertktøy som du håndterer merker du fort. Jeg la i hvert fall godt merke til forskjellen på min gamle sykkel som var en 14 kilo deromkring til nyesykkelen på under 12. Sykler du på flata i Danmark, gjør det ikke så mye om sykkelen er 40 kilo, men skal du opp bakkene her i Norge, merker du det garantert.
  5. Hei, takk for info. Ser foreløpig stusselig ut på værfronten foreløpig, så får kanskje ha Rondvassbu og en tur i det området og som backup. Selv om det er fryktelig mye stein der for en vestlending som er vandt til fjell opp til 1300 meter
  6. Legger du litt penger i sykkelen, får du justerbar frontdemper. Mine erfaringer: Jeg sykler 9 km om dagen til og fra jobben med mye nedoverbakker og oppoverbakker. Sykler du raskt, vil du finne det behagelig med demperen da det er fryktelig mye bølgete asfalt og det som verre er. Sykler du ikke så raskt og er mer på "tur" siden av sykkelen, klarer du deg helt fint uten den ekstra vekten og funksjonaliteten en billig demper gir. Dama kjøpte en billig sykkel med demper foran, da jeg tenkte hvordan jeg selv setter utfor bakker og slikt, men i ettertid er min tanke at hun nok heller hadde vært mer fornøyd med en halvkilo + mindre i vekt på sykkelen. Kjøper du låsbar/justerbar frontdemper kan du justere den slik at den ikke demper når du sykler opp og sette den mykt når du skal nedover evt, en fin blanding som du liker.
  7. Hei, Lurer på å gå Denne turen beskrevet her på http://ut.no/tur/aurlandsdalen-vill-og-vakker Noen som har vært i området i senere tid? Har egentlig litt for liten tid, så blir kanskje i seneste laget å ta toget 16:07 fra Oslo som ikke kommer til Finse før 20:19 på kvelden. Ser at det er beregnet 5 timers tur fra Finse til Geiterygghytta. Hvordan er denne turen å ta i "mørket"? Er det "motorveisti" eller er den vanskelig å finne samt følge i nattemørke? Ellers, info om snømengde og annet mottas med takk Planen så langt er å ta toget 16:00 fra Oslo fredag, Gå lørdag og søndag returnere fra Vassbygdi først til Flåm og så tog tilbake. Har bil, men etter det jeg ser på ut.no, er tog kanskje beste alternativet?
  8. Hei, er det ankelen eller akillessenen som er uggen? Jeg har litt uggen akillessen på venstre fot, men rusla besseggen for noen uker siden og det gikk greit. Dersom det er akillessenen er det bare å gå på så lenge det ikke gjør vondt. Bare å tøye ut skikkelig når du er ferdig. Av de diskusjonsforum og tips og slikt jeg har sett på nett er det med akillessenen bare å ta moderat trening som vanlig og være forsiktig. Jeg forsøkte å la være å trene feks i 4 mnd og det gjorde ingenting bedre. Sykler og jogger som normalt nå og merker ikke forverring så lenge jeg tøyer leggene ut skikkelig når jeg ferdig. I noen innlegg mente noen at kortison var direkte skadelig da det bryter ned vevet og det igjen kan gi større skade.
  9. Hei, Jeg har ikke testa alfa skisko, men jeg har et fjellskopar fra Alfa ( Mountain King) og de gikk jeg på Glittertind første gangen jeg brukte de. Med min brede fot passa de meg utmerket og hadde ingen tendenser på gnagsår eller lignende "forferdeligheter", så om skiskoene til Alfa følger samme lest, bør de være et alternativ. Jeg opplever de i hvert fall som romslige i bredden i forhold til andre sko jeg har brukt. Uansett best å prøve litt på foten før du kjøper.
  10. Jeg har noen lærstøvler som jeg har brukt til å gå på fjellet med. Bindingene er riva 3 tror jeg og det har fungert fint. Eneste jeg ser er at det fører til ganske stor slitasje på sidene av skoa hvor wiren til bindingen skraper litt på skinnet. Så beste hadde kanskje vært å hatt slik avtagbar binding hvor du tar av på veien opp og så bare huker på og får bedre støtte på veien ned.
  11. Ta t-banen opp til sognsvann og så går du oppover mot ullevållsetra. Du kan enten bare rusle rundt selve vannet eller du kan velge å gå opp til feks ullevållsetra med et stopp der. Tar ca en time å gå fra t-banestasjonen og opp. Ikke så fryktelig bratt heller. Det gode er at dersom der er en bakke, så flater det seg ut og en slipper for det meste å stå å bremse. Eneste siste 3-400 metra, men da kan en bare ta av seg skia og rusle på grusveien opp til kafeteriaen. Gikk der i dag, men er litt lite snø enda så jeg kommer til å vente til neste snøfall før jeg tar meg en skitur igjen. Er liksom på minimumsnivå så har allerede laga meg noen steinstriper i sålen på skia jeg kjøpte i går. Mye folk sånn fra 12 og utover, men er du der litt før 11, er det ikke så mye køkjøring.
  12. Ble bare en liten standardtur fra sognsvann og til Ullevållseter med stopp for vaffel og en pepsi max. Lite snø så tror jeg venter til etter neste snøfall før jeg star skia fatt igjen. I det minste fint å teste nyeskia jeg handla meg i går. Fikk jo såklart å ta et svalestup fremover ned en liten nedoverbakke, så knuste jo solbrillene jeg hadde i venstrelomma. Godt jeg ikke hadde mobilen i den andre. Så nå venter jeg bare på neste snøfall Kom meg i det minste ut av døra i fineværet
  13. Skal aldri over noen vann alene. Blir å ta toget til Harestua i så fall og så rusle ned til Stryken eller hva det heter der det er en liten deming og bru over elva. Så var tanken å følge den skogsveien som går sørover til krysset der en tar til høgre (nordfra) for å komme ned til Kikuthytta og så når gigantvaffelen og sånn er unnagjort gå tilbake til dette krysset og fortsette videre nedover. Kommer så til et skikkelig bratt bakke, men dette er siste før en er nesten framme ved Sognsvann. Da er det bare en liten oppoverbakke før det er nedover hele veien til sognsvann stasjon omtrent. Er ikke sikker på navn på de ulike stedene, men bør kanskje klare å få tak i ett kart sånn at jeg kan vite hva de ulike kollene og hauene her heter.
  14. Du kan jo prøve stormberg sin concept store nede i sentrum?
  15. mine erfaringer på telemark med noen gamle elan pro carve ski fra førhysterisk tid. Tror jeg betalte 1500 for de på vårsalg i 1999 eller no og noen twintip mojo ski jeg kjøpte i fjor. Lange smale ski= store fine svinger i terrenget og mer stabile i høy fart. Jeg måtte i hvert fall kjøre som en utforalpinist for å "sveve" litt på snøen med gamleskia mine ( 90 kilo hjelper liksom ikke heller) . Men veldig stabile i bakken med stor fart Er ikke så farlig med teknikken og om en kommer litt bakpå, så klarer en som regel å redde seg inn igjen. korte brede ski= veldig godt grep i heng da skia kanskje er bredere enn både binding og sko.. Kan ta raskere og mer krappe svinger. Mere action og morro liksom.Ligger en litt bakpå, så tar en horisontalhopp med skia først ganske så raskt. Blir som i fotball og sklitakling, bare her 40 cm over bakken og med stålkantene først. Kan være litt ustabile på flatmark i høy hastighet. Feks om du kommer fra et heng og så er det en liten flate før neste. ( Typisk hafjell liksom) Er kanskje greit med litt stabile ski, dersom du skal hjelpe dattera di med balansen evt holde henne oppe mellom beina dine og slikt. ( Så ikke at du sa noe om hvor gammel hun er). Så stabile ski med litt lengde sånn at du ikke ramler så ofte er kanskje også fint Med store slake svinger så er det også kanskje lettere før henne å se hvordan telemarksvingene skal gjøres og. Mine gamle ski var vel 185 eller 190 og nyeskia er akkurat like lange som meg som ruver i terrenger med mine 176.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.