Gå til innhold
  • Bli medlem

bjørn74

Passivt medlem
  • Innlegg

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Damn! Foreløpig IKKE kompis med min Optimus. Kjøpte den i fjor i forbindelse med en nord-norge tur. Sleit til å begynne mye med å få den til å brenne rent. Mye gule flammer og sot. Fikk litt mer kontroll på den når jeg gikk over til renset bensin fra Statoil. MEN, skulle teste den for et par uker siden i forkant av en liten vintertur. Flaks jeg gjorde det, fordi pumpen lekker som bare det etter jeg har pumpet den opp. Gikk over pumpen og pakninger, og alt viket ok. Primusen er brukt maks en uke tilsammen etter den ble kjøpt i fjor. Leverte den inn hos XXL som sendte den videre til importør for testing og service. Fikk den tilbake for noen dager siden, og skulle teste på nytt i dag. Og hva skjedde - akkurat samme problem! Lekker som bare det der pumpestanga går ned i flasken. Pipler bensin når jeg legger den på 'ON'. Ellers bare surkling av luft/ gass. Lite trygt da primusen skal benyttes i telt nå i vinter. Noen som kjenner til dette problemet? Utrolig (!) ræva service av importør. Den kan UMULIG ha blitt testet etter jeg leverte den inn. Servicen besto av smøring, noe jeg for øvrig hadde prøvd å gjøre selv før den ble levert inn. Håpløse greier! Finnes det andre tilsvarende primuser som faktisk virker og er stabile?? Håper jeg har fått en "mandagsprodukt"... For makan til møkkaprodukt er det lenge siden jeg har vært borte i...
  2. Takk for innspill og tips! Følger stadig med på Sportslageret og Sportsnett for gode tilbud. Skal helt klart prøve posen for et kjøp. Bør ikke være for trangt!
  3. Mest og best mulig sovepose for best pris < kr 4000,- Vet at begge ligger på under kr 4000,- på tilbud. Veil kr 6000-7000,-
  4. bjørn74

    Real turmat...

    En hundekjører jeg har møtt i skauen noen ganger, driver en lokal Rema 1000 butikk. Har blitt fortalt av han, at de er "nødt" for selge med tap på enkelte produkter. Dette for å være konkurransedyktig i forhold til "nabo" butikken som eksempelvis er lavpriskjeden, Kiwi. Så det kan tyde på at salg med negativt dekningsbidrag forekommer i enkelte tilfeller. At XXL selger Real turmat til en billig penge, kan helt klart være et lokkemiddel for å få kunder inn i butikken, og et håp om at de tar med seg noen mer på vei til kassa.
  5. http://www.mountain-equipment.co.uk/the_gear/down_sleeping_bags/extreme/iceline_---434/ vs. http://marmot.com/fall_2009/equipment/sleeping_bags/mountaineering/col_eq_reg/info/details' Noen personlige erfaringer eller synspunkter på disse to posene? Er 180 cm, middels kraftig bygget, 88 kg. Skal hovedsakelig benyttes i telt vinterstid (-10 til - 25 grader). Godt underlag! Pri. 1 - komfort/ temp. Pri. 2 - kvalitet/ levetid Pri. 3 - volum/vekt På forhånd takk for innspill!
  6. Hei, hvilken pose falt du på? Er selv i samme vurderingsfase og er på utkikk etter en god pose til vinterbruk (helst ned til minus 25-30 grader). Venter egentlig bare på noen knalltilbud hos Sportsnett eller Oslo Sportslager.
  7. Kjører med POC Receptor + og er godt fornøyd med den. Følger med mange ekstra "padinger" for optimal passform. Hjelm som tåler juling og som kan brukes til forskjellige aktiviteter. http://www.pocsports.com/products/showproduct.asp?category=10-Ski&id=W91022 Ellers så vet jeg det er gode erfaringer med POC Synapsis, som er en mindre og lettere hjelm. Bruk hodet, bruk hjelm!
  8. Jægerens hvilepose var et godt tips og skal testes. Spent på å se hvor rolig (urolig) han vil ligge i en sovepose, men det begrenser seg uansett med plass å bevege seg på i et fortelt...
  9. Mye bra lesing i tråden fra i fjor... Kom ikke helt i havn med nødvendig utstyr og tur i vinter, men satser på nye muligheter til vinteren som kommer. Nytt telt og liggeunderlag er i boks og har blitt brukt flittig under en tur til nord-norge i sommer, bl.a. Men trenger en vinter sovepose til sene høst- og vinterturer. Merket allerede for tre uker siden at min Kompakt 3-sesong var i ferd med å bli noe kald. Tipper det var ned mot + 5 grader... Og veldig rått! Dette er en sovepose jeg sterkt vurderer http://www.oslosportslager.no/produkt/mountain-equipment-iceline-950-dunsovepose-185-cm-19202.aspx Ser Sportsnett også selger samme pose, men at den er grå innvendig. Noe jeg har sett hos andre forhandlere samt ME nettside. Snodig at det "kun" er Oslo Sportslager som har posen med rød innvendig farge... Mulig de selger en tidligere modell og at det er grunn til en snillere pris. Ok for meg... Tips til gode kjøp mottas gjerne
  10. Jeg har noe erfaring med Helsport Fjellheimen 3 Extreme. Foreløpig ikke på vinteren, men har brukt teltet en del i sommer. Positivt: - Enkelt å sette opp - Forholdsvis lett i forhold til str - God plass i fortelt - God lufting i Extreme modellen - Smarte detaljer Negativt: - Avhengig av plugger - Kun åpning i en ende Vurderte sterkt The North Face VE25, men trenger god plass i fortelt grunnet bagasje pluss hund. Så denne gang falt valget på Helsport (som er norsk produsert). Men dersom man skal bruke teltet på steder med mye fjell, så ser jeg helt klart fordelen av å ha et "kuppeltelt" som står av seg selv. Men med vind så må barduner til åkke som, men da går det an å bruke stein e.l, dersom det er dårlige forhold for plugger. Lykke til med valget!
  11. Ingen dum idé... Leatherman og blikkboks vil gjøre susen dersom uhellet (på nytt) skulle være ute...
  12. Etter å ha mistet lokket som sprer bensien på Omnifuel, var jeg innom flere butikker for å skaffe delen. Dessvere så hadde ikke butikkene jeg sjekket denne inne. Ringte så importøren (Fjellreven AS) og i morgen har jeg delen i posten Det er service jeg kan leve med... Finnes det noen butikker med god erfaring og delelager til Primus i Oslo området?
  13. http://www.oslosportslager.no/produkt/ajungilak-tyin-winter-sovepose-5129.aspx
  14. Min kjæreste og jeg bruker Kompakt 3-season. Hennes er ny i år mens min er ca 3 år gammel. Vi sov ute i telt sist helg og jeg antar det krøyp ned mot 5 grader i tillegg til at det var veldig rå luft. Sov rett ved et stort vann. Selv med Exped Downmat som isolerer godt mot bakken, så ble kjærsten min litt kald i løpet av natta. Jeg hadde det komfortabelt. Ville nok valgt Tyin dersom du er litt "frossen"...
  15. Takk for tilbakemelding. Har også sett på en Mad River kano, men alle fordelene ved en sammenleggbar kano taler til vår fordel. Plassering når kanoen ikke blir brukt, turer til Finnmark med fly, lengre avstander mellom vann, etc. Blir nok en Ally!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.