Gå til innhold
  • Bli medlem

rune1974

Aktiv medlem
  • Innlegg

    306
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av rune1974

  1. Ny sovepose, en Deuter astro Pro 400. Den erstatter min gamle cumulus panyam 450.
  2. Te og kanel gifler, på en dagstur i området ved Ilulissat og isfjorden. Fantastisk smukt sted, og ganske egnet til sommer vandre ture også. Dette er Grønland, hvis nogen var i tvivl.
  3. Hvad med grønlandske sælskind støvler ? eller hvis du kan få fat på dem, sibiriske filt støvler med skind foring.
  4. Kristian, fortsæt endelig med at billede spamme. Du har nogen fantastisk fine billeder og beskrivelser af dine ture.👍
  5. Hvordan er mulighederne for ture i de to områder nu, tænker om der stadig er skred fare efter de store regn mængder tidligere. flom går jeg ikke ud fra, er et problem mere.
  6. Jeg har en ullvang t-shirt som er med 30%(tror jeg) syntetisk. Syntes den er helt ok at bruge på flerdages ture uden den kommer til at lugte.
  7. Dem ville jeg nødig vandre hverken en mil eller en kilometer i. Men ser gode ud som lejr sko 👍
  8. Sættet vejer 330 gram. Du kan skifte trangia brenner ud med en titanium hvis du føler trangia er for tung. Rødsprit forbrug er individuelt. For hvad er et måltid, er det ink at lave et pandebrød eller skal du bare lave et røre.
  9. Hvad med en trangia mini(rødsprit) så kan du både koge vand og lave et lille måltid hvis du foretrækker rigtig mat, fremfor real ? Mit sæt i brug til en eggekake, på en ruske tur.
  10. Silikone burde hæfte til alm stof også, klart det ikke er egnet til et bardun feste. Men til ventilen burde det kunne holde. Men ellers er det vel nemmere at sy et lille stykke silnylon bag på en borrelås og så lime det fast, fremfor at sy i selve teldugen? uanset løsning ,så god tur med det nye telt.
  11. Hvis det er silnylon dug og det er borrelås til lufte ventilen, kan du så ikke lime den fast med seam sealer ?
  12. Har aldrig syntes om kold kaffe, ej heller iskaffe på dåse. Men måtte prøve den her opskrift, nu vi også her i Danmark har bålforbud, brandmanden ikke ønsker at starte en naturbrand😄 Det er blevet overraskende godt, især med lidt sukker og mælk. så tak for linket og ideen GrundeL 👍☕️
  13. Jeg har en quilt/poncho fra https://astucas.com som jeg er godt fornøyd med. også en fin service hvis man har spørgsmål, før evt køb. Min er rated til 5 grader comfort( en ældre model, kan se ratings og fyld værdi er ændret idag) og det passer meget godt, når jeg har brugt den i et ret luftigt Tarptent, med nat temperatur på ca 8 grader og frisk vind. en anden mulighed jeg også har haft kigget på er Sierra designs quilt og zipperless sleeping bag https://sierradesigns.com/down-blankets-quilts/ https://sierradesigns.com/zipperless-sleeping-bags/
  14. Keen har brede sko og støvler, måske de kan hjælpe dig. https://www.keenfootwear.com/collections/mens-boots
  15. Ja den er vasket med dun vaske og pleje middel, efter chat med cumulus om hvilket vaske plejemiddel og om type af vaske maskine. cumulus vil gerne fylde den, men fragt Danmark Polen og tilbage igen, samt prisen for arbejdet, er næsten det samme som en ny pose fra Sierra. Så er fragten endda uden forsikring. posen er næsten 14 år gammel og er blevet brugt meget. Jeg har været/er glad for den,. Men som skrevet så sover jeg uroligt og vågner ofte op med hovedet væk fra åbningen, så hvis en anden type,pose er bedre og til næsten samme pris. Så ville det måske være bedre brug af mine penge 🤔
  16. Jeg søger en ny 3 sæsons sovepose, til brug vår, høst og vinter i Danmark(har dun jakke og buks som forstærkning). Idag har jeg en gammel cumulus panyam 450 https://cumulus.equipment/eu_en/down-sleeping-bag-panyam-450.html som efterhånden trænger til at få fyldt nye dun i, den er ikke nær så varm mere. jeg sover oftest på siden eller maven, og vender mig flere gange om natten. jeg har kigget lidt på disse to. https://sierradesigns.com/nitro-quilt-20/ den er uden stropper til liggeunderlaget, hvilket jeg finder positivt, da de oftest er noget rod, såfremt man skal op om natten og tisse. https://sierradesigns.com/cloud-20/ funktionen uden lynlås, virker smart, men er den det også i praksis. Eller kan man for nemt åbne op i søvne, så der kommer kold luft ind. Så hvis nogen har erfaringer med dem, eller andre gode forslag, til en pose/quilt man nemt kan vende sig i, og som ikke glider op og baner for kold luft mens man sover. Så vil jeg gerne høre om dem.
  17. Bruger en blanding af primus lite+ og diverse trangia typisk en kedel eller en trangia mini. kaffen bliver trangia kokekaffe, frysetørret eller primus pressekaffe.
  18. Mallorca skulle have fine vandre ruter, har ikke selv været der dog. Azorene omend det er i Atlanterhavet og ikke Middelhavet, er måske også en mulighed, dem har jeg selv haft kigget nærmere på.
  19. Et par Lundhags Vandra ii mid til ture i den våde sæson. øen Hello Hansen lifa merino uldtrøje på tilbud.
  20. Hvis du vil kende adgangs kravene, bemærk at også personel fra beredskabsstyrelsen(det statslige rednings beredskab) og så søge optagelse.
  21. Nu har jeg lidt baggrunds viden udover hvilke ulykker der dukker op i medierne, så fastholder at rødsprit (trangia) ikke ses ret ofte i brand og ambulance tjenesten. personligt har jeg kendskab til to natur brande pga. et væltet trangia. Det er ikke meget ud af snart 26 år som en del af beredskabet i dk 🙂
  22. Jeg bruger både gas og rødsprit. Rødsprit er for mig mere hyggeligt og så er det også nostalgisk da mit første frilufts køkken var et gammelt militært trangia. Rødsprit er vel også mindre miljøbelastende, end gas bokse 🤔 Om rødsprit er farligere, det tror jeg ikke det er. Her i dk er der vel næppe en spejder der ikke har brugt/bruger trangia med rødsprit. Der er sjældent udkald til brand eller ambulance til trangia uheld. Derimod grill ulykker hvor man har brugt både benzin eller rødsprit til at tænde med!!! ps har faktisk lige købt et trangia mini på tilbud, det er faktisk ret sjovt at lave rigtig mad på😄
  23. Meindl dessert fox, ganske passende til sommer sæsonen langs den danske vestkyst. På ingen måde vandtætte, men tørrer hurtigt, og holder sandet ude 🙂 Billederne er taget på Råbjerg mile, og langs kysten ud for milen. IMG_7141.HEIC
  24. Tror det danske ord er mitter, men det oplever jeg nu også autan virke mod. Stikkende fluer som hjortelus og klegg har det ingen effekt mod, og det har deet heller ikke.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.