Gå til innhold

setesdalen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  21
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Med de siste oppdateringer av software, er Active 10 blitt en helt fantastisk GPS:) Men beskytt den mot den verste nedbøren, og ikke mist den i bakken:)
 2. Hei. Nå har dere kansje allerede vært der? Kan kort si at området har et fint ørretfiske. Så ville tatt med fiskestenger...Området er også kalkrikt pga fyllitt i berggrunnen som gir gode vekstforhold for mange krevende planter. 185 fjellplanter( http://www.botanikk.no/Steder/Sloaros.html ) er registrert i dette området hvorav mange er sjeldne. Jeg regner med dere tar turen inn til Sloaros, fra Hovden. Isåfall kan dere parkere på parkeringsplassen til Alpinsenteret. Stien opp til krossloskaret er rimelig kjedelig, en slags traktorvei. (ca 1 times gange). På vei inn til Sloaros passerer en Syni på venstre side, i fint vær er det en fantastisk utsikt og vel verdt en tur opp, hvis ikke er det bare å gå videre inn til Sloaros. Fra Sloaros er det en dagstur frem og tilbake til Storhedder og Skutesteinen ( http://home.online.no/~oharstad/storhedder.html ). På veien tilbake kan en stikke innom gruvene ved Langevatn ( http://kaasin.no/2006/07/30/grunnstoffet-og-meningen-med-livet/ ). Ellers ble området skrevet om i en artikkel i Villmarskliv i år. Der forfatteren og følge kom via Holmevatn og inn til Sloaros med kano. God tur
 3. Jeg vil på det varmeste anbefale Varg Isogaisa. Den har holdt tett! Og det uten Gore tex eller noen annen membran. Skoen er luftig og god. Jeg vurderte den lenge, men var litt skepisk i og med at min størrelse måtte bestilles og nr 46 føltes litt trang over risten. Tok en sjangs da jeg kom over en i 47 til halv pris hos annen butikk:) Da denne føltes bedre! Noen sier dise må gås inn over tid. Tror det er heller det at skoen må kjøpes et nr eller kansje to over hva normalt er. Mine har bare blitt bedre og bedre. Men har aldri følt at de har trengs å måtte gått inn på noe vis. Ellers ville jeg kansje prøvd Crispi Hunter.. Alfa not:)
 4. Det der med fukt under deksel er en gjenganger på active 10, et moment er at det i visse situasjoner hemmer sikten, det andre er at plast dekselet ligger helt innpå skjermen, dvs at plastdekselet ikke tar imot for trykk. Resultat: knust skjerm... med kun et par millimeter mere klaring ville den vært langt mere solid. Greit nok at det kan kjøpes ekstra deksel, men hvis en skal løfte av for å tørke på skjermen tror jeg ikke det vil ta lang tid før den er ripete den og... Jeg bruker gps veldig mye til navigering i kano i tussmørke (fiske), så når kommer det et rødt eller grønt deksel til nattbruk? skjermen er altfor lys på laveste lysintensitet. Og det ødelegger nattsynet mitt:) Knappene er harde, og den går lett over i planleggingsmodus... Men det verste er at jeg liten tro på at den er like vanntett som Garmin. Som er IP klassifisert. Noe jeg ikke tror Satmap er. Når møkkavværet engang kommer og tåka velter innover kan jeg stole på at Satmap funker?? Min erfaring sier noe annet! Angående hva den tåler av vanninntrenging og eventuelt hvilke belegg Satmap har for å kalle den vanntett er jeg lovet svar på av xxl på mandag som skal ringe leverandør. Gleder meg litt til svar derfra:) Vil legge ut svar derfra her. Mye negativt dette her:) Men jeg har egentlig ikke lyst til å bytte til en annen gps:) Liker den egentlig ganske godt:) Hadde den bare tålt regn!! og med ønskedrømmen et deksel til nattbruk. Så kunne jeg levd med resten av skjønnhetsfeila noen år til!
 5. Jeg stiller store spørsmål til Satmap active 10 i det hele tatt kan kalles vanntett! Jeg betviler nå sterkt at den har en vanntett konstruksjon! Jeg har brukt 3 stk i år. (fått ny ved hver reklamasjon hos xxl). Og ingen av de har tålt mere enn maks 2 dager med regn. Nå ligger Satmap nr 3 her på stuebordet etter en tredagers tur i Setesdalsheiene full av kondens.... Hvis ikke jeg får hevet kjøpet blir det til å ha den inni Ortlieb kartmappa fra nå av......... Jeg oppfordrer nå alle Satmap active 10 til å teste sin, (finn salgskvittering først) ved å legge gps en i dusjen la det "regne" forsiktig ned på den en 5 min tid. Hvis den er vanntett burde den tåle såpass... tør våge påstanden at dette er noe den ikke vil klare, vann vil nå inn i elektronikken!!!! løp å reklamer... Min tåler ikke regn utendørs iallefall:)
 6. Jeg har to meget gode lykter, den ene er en Led Lenser T7 til under 500 kroner. Den er meget bra. Og hvis en tar prisen i betraktning alts[ under 500 kroner....eksepsonelt bra! Jeg har og en Surefire M3T. Og det er en ekstrem lykt til en ekstrem pris. Den har kort brukstid og sluker lithiumsbatterier. Fordelen er at den ikke p[virkes i stor grad av ekstrem kulde. Hvis noen er interessert selger jeg min M3T for 1500kroner
 7. Noen som har erfaring med denne sekken? Eventuelt en annen damesekk rundt 60 liter som skal brukes til fjellturer sommerstid?
 8. noen som leser denne tråden fremdeles bortsett fra meg?.... uansett... Har slitt med det samme problemet, dagstursekker under 50 liter passer ikke( jeg er 196).. men bergans alpine guide på 50 liter var ok, relativ lang og smal. Som dagstursekk synes jeg den er for stor, men er en villig til å vurdere en 45 liters sekk, så er kansje de ekstra 5 ltr akseptable?... Mitt beste tips og det jeg er mest fornøyd med er en stor hofte sekk, prøvde Norrøna kongsvoll, men den overbeviste ikke helt. Og med sine 10 liter (pluss rypenett) marginalt for liten til mitt bruk. Chevalier har en hoftesekk på 12 + 15 liter, og med den har jeg endelig fått meg en skikkelig dagstursekk:) Her har jeg god plass til tykk ekstra genser, kokekar/primus/fjellduk original, lykt kamera og diverse småutstyr.Samt en stor matpakke. (Jeg komprimerer tøyet i en vanntett pakkpose). Uten å bruke de 15 ekstra litrene oppkoblingen av rypenettet kan gi. Sekken sitter meget behagelig på! Den har et kraftig magebelte med meget gode justeringsmuligheter, sitter som støpt! Og gir overkroppen full bevegelighet.
 9. Fallkniven A1 er super til fisk, så lenge du ikke fileterer hele tiden. Og såfremt de er store nok for panna:) Bladtykkelsen kan dog også være en fordel, spesielt når en kløyver ved på mitt vis. Men ja, det er en produksjonskniv og har nok ikke så mye "sjel".. som en liten håndsmidd tollekniv. ..Men jevn produksjon er det! Lysår mere allround enn noen samekniv/ tollekniv synes nå jeg. Men det er nå bare min mening.
 10. Er godt kjent med Fallkniven: Har de siste årene brukt mod A1. Solid og ikke for stor. S1 har jeg ikke prøvd, men blir nok for lik A1... Fallkniven mod A1 er den kniven jeg har hatt som jeg stoler mest på. Samt liker best å bruke. Fin å gjøre opp fisk med og til litt grovere knivarbeid. Eneste minus er plast slira som jeg mener er dårlig designa (jeg har en annen variant av slira enn bildet på foregående tråd). Samekniver eller varianter av den er jeg ikke kjær i... Kansje med tid og stunder finner jeg en dyktig knivsmed som lager meg den perfekte kniven? ... Noen som vet om en dyktig knivmaker??
 11. Ikke mine to favoritter det, men må si det er lenge siden jeg har brukt speidern:) Samekniven funker jo på sitt vis,synes bare bladet er for stort i forhold til vekta på stålet. Det blir litt lite futt, hvis du skjønner. Og den er ingen fiskekniv akkurat:) En litt mere allround kniv er tingen tror jeg. Min beste kniv til alt er Fallkniven a1. Her har du en liten video test av den, (hopp til ca midtveis i videoen for å slippe unna det meste av fjaset til amerikaneren som tester)
 12. Takk for tips! Jeg er ingen fan av samekniv. Selv om jeg har to... Sagen skal brukes under tregransa til å sage ved til bålfyring. Veden kløyver jeg med kniven. Diametern på veden er opp til maks 20 cm. Sånn ca Sjekka ut frisport saga. Den vurderes sterkt. Eller ei sånn som han her bruker, men aner ikke hvilken det er: http://www.klikk.no/friluft/friluftsliv/article374335.ece
 13. Noen som har en god tursag å anbefale?
 14. Noen som har innspill til en god kniv til friluftsliv, utgangspunktet er at en har med seg en liten tursag, ikke øks eller enda verre samekniv.. Den skal brukes til å kløyve oppsagd ved, gjøre opp fisk. Vanskelige krav...?
 15. Begge lyktene anbefales. t7 lyser litt bedre og har en lyskjegle helt uten mørke ringer. Hodelykta er meget lett og gir bra med lys, lommelykta er hakket kvassere og en meget bra backup lykt.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.