Jump to content

japkrimp

Medlem
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

About japkrimp

japkrimp's Achievements

  1. Hei, For ca. 30 år siden, mens bomull var relativt vanlig på markedet, brukte jeg Nikwax til å impregnere anorakken og turbuksa mi. Jeg blandet da impregnering 1/4 med vann og penslet dette på klærne. Etterpå leste jeg på bruksanvisningen at dette var metoden for teltduker, og at det var anbefalt å vaske inn impregneringen på klær. Likevel valgte jeg og fortsette å gjøre det på denne måten, fordi jeg da kunne pensle ekstra over sømmene, om effekten ble bedre vet jeg ikke. De seinere årene, med nye materialer, har jeg vasket inn impregneringen i både bomull og pustende materialer, men så er det de som hevder at da vil f.eks. Gore Tex og Dermisax miste sin pustende egenskap. Har derfor gått over til sprayflasker, som mye godt skulle bli det samme som å pensle på impregneringen. Siden jeg nå fortsatt sitter med en del flasker som skal brukes til innvasking, lurte jeg på om disse kan spes ut, og brukes i sprayflaska, og i tilfelle hvilket blandingsforhold? Har sendt Nikwax en epost med samme spørsmål, men i påvente av svar, lurte jeg på om det var noen som har erfaring med dette her inne.
  2. Ja Geitkinn ligger ca på rett linje nord for Geitfjellet mellom toppen og Trolla. Fant som sagt noe som kunne ha vært ei hytte/gapahuk i sin tid. Det er merket ei hytte på kartet i dette området, så ble usikker på om det var riktig "plass" jeg fant.
  3. Har begynt og oppdage de mange mulighetene Bymarka i Trondheim har for turer, både overnatting og dagsturer. Har vært innom et par av de virkelige skattene som Dreiers Minne og Bjørkhylla, men ble tipset om at det også skal finnes et "overnattingssted" oppe i Geitkinn. Så jeg tok turen opp dit idag, men fant ikke noe hytte som det kan se ut som det er merket av for på kartet. Jeg fant ,oppe i steinura, noe spiker i ei furu og noe stokker som var surret fast med stålstreng i noen andre furuer samt at det så ut som det hadde vært ryddet/stabla stein i en firkant rundt her. Er det noen som vet om dette er en gammel gapahuk, eller det finnes noe annet i området der? Har også hørt at det skal ligge en gapahuk på nordsiden av Kvistingen? Er det noen som kan bekrefte dette?
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy