Gå til innhold

Bom Bom

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  9
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Viking hunter skal være gode på vått eller bløtt Berg/fjell. Men dette gjelder vel de fleste fjellskoene jaktstøvlene fra Viking. om du har lyst og opp en prisklasse og ha en kraftigere og stivere sko kan du se etter Viking hunter pro.
 2. Bom Bom

  Fjellutstyr - Startpakke/sekk

  ja du høres ut som en drøm!! Hva med og melde han på ett Jegerkurs? jeg tok det hær i trondheim når jeg var 13 og Tjff hadde en ordning med eget kurs til unge under 16 som var gratis! eneste som kostet var 250kr i eksamensavgift! var knall bra kurs med en dag i skogen for og lære kompass, og en dag på skytebane. og valget om og være med på hjortejakt og rypejakt gratis. Går jo an og se om dere i hammerfest har noe slikt? Så også at du skrev han bare har støvler, etter min mening hadde jeg satt mere pris på gode sko for og gå med istede for ett telt i første omgang.
 3. Bom Bom

  nettbutikk som selger Bergans Fur Hat?

  Den er faktisk veldig vanskelig og finne, men en utrolig god lue i dermizax. vet den selges på Frilufts Magasinet i Trondheim. Har ikke sett den noen andre steder!
 4. Bom Bom

  Ryggsekk

  Det om du skal velge ramme eller anatomisk har mye med hvor mye vekt du tror du kommer til og bære, skal du bære virkelig tungt 35-50kg så er en rammesekk og anbefale, men om du da bærer mindre enn det så blir det faktisk bare slitsomt, for den er altfor stiv! Nå har ikke jeg noe erfaring med norrøna, men bergans alpinist serien er etter min erfaring gode sekker som tåler det meste, alpinist serein er veldig enkel og stille inn, og ettersom de fleste av oss faktisk er lit skeive i ryggen, kan skulderstroppene stilles uavhengi av værandre og i det de kaller QSS bære system, har de laget ett dempe ordning som gjør at hoftebelte kan bevege seg med kroppen din når du går! Litt småe finesser finner du blant annet at du kan ta av topplokket så er det stropper under, så du har en liten dagstursekk, samme har du på powerframe, når du tar av sidelommene og fester de sammen, er det også stropper under så den funker som dagstursekk.
 5. Bom Bom

  Ryggsekk

  Det med og prøve en sekk med vekt i på butikken er kan ikke sammenlignes med hvordan den er til bruk i fjellet eller på andre turer, når du går turer tenke du på hvordan du pakker og pakke rett for at den skal sitte rett på ryggen. er du på en butikk vil den som hjelper deg mest sannsynelig finne det som veiger mest i hele butikken og kaste i sekken, da har du en sekk som er veldig tung i bunn. Da har du mest sannsynelig også på deg vanlige sko og ikke tur/fjellsko. Såklart vil du få en liten ide, men det blir ikke noe av det samme du finner ikke ut som sekken er god før du har den med reel vekt og terreng!. Det samme mange spørr om er om man kan stille sekken rett, det er også uhyre vanskelig og gjøre i en butikk, du må rett og slett stille på den mens og etter du har gått med sekken i 5 timer og fortsatt ikke ha det helt iboks.. Men det er en liten pris og betale, kjøper du en god sekk, så tar det tid, men da har du en knallgod sekk fra 30år til du tipper om!
 6. Bom Bom

  Ryggsekk

  Du har jo Bergans Finnmark, har ikke prøvd den selv, men selger den på jobb. Den er en pakkrammesekk på 100L som ettersom du skal bruke den til reinsdyrjakt, så kan det fort bli lit blod i sekken, så er den laget i polyester og belagt på innsiden, så den enkelt kan åpnes og spyles for og få bort blodet og tørker fort uten og bli ødelagt. du har også mulighet for og feste på pulk om vinteren. Du har også muligheten til og forlenge den om du skal pakke stort. Etter min erfaring er bergans sekker knallgode sekker som er velprøvd og med svært lite tull! www.Bergans.no kan du se mer på den.
 7. Bom Bom

  Snø på Samsjøen?

  Er vel lit fast mark, men noe bløtt er det og, om du har tengt deg av stiene hadde det vel passa best med noe lit kraftigere enn joggesko eller noe lit mere vannfast! men er knalle fint og gå/jogge!
 8. Bom Bom

  Snø på Samsjøen?

  Hei var på Kråkfjellet og nesten Reinsfjellet i går og hadde god utsikt mot samsjøen, og er kun lit snøflekker hær og dær høyst opp mot reinsfjellet. Men veldig fint og gå!
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.