Gå til innhold
  • Bli medlem

Geenie

Aktiv medlem
  • Innlegg

    124
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av Geenie

  1. Jeg har samme oppfatning. Jeg har hatt mine 2 Mont Bell poser med stretch i snart 10 år. Har aldri foretatt noen studier på loftet eller i hagen for å finne ut hvor mange millimeter strech det er. Men om jeg legger den rett ned på gulvet tipper jeg at jeg kan strekke den ut 50%+. Hype eller ikke, er de for meg mer behagelige å sove i enn tradisjonelle poser jeg har hatt tidligere. Det jeg kunne ønsket meg på mine utgaver, er bedre regnmotstand. Ytterstoffet er supertynt og ikke særlig vann reflekterende. Mulig dette er anderledes på de nye utgavene. Nå sover jeg mest i telt, så ikke så stort problem. Bruker en lett vanntett Rab ytterpose i de fall jeg trenger ekstra vannbeskyttelse.
  2. Du kan i allefall ha det mer ut til siden enn i en vanlig pose.
  3. Har aldri målt hvor mye den kan stretches ut, men det er veldig lett å bevege seg i dem. Føles ikke som man ligger i en pose egentlig.
  4. Mine poser er noen år nå, og ser heller ikke UL utgavene på MontBell siden. Mulig de har droppet denne betegnelsen nå. Når det gjelder stretchen kan man vri og vende seg som bare det i dem. De er superstretchy. Meget behagelig kontra en vanlig pose etter mitt syn. Jeg valgt vinterpose i #1 utgaven og sommerpose i #5 utgave. Sommerposen er er ekstremt lett og kompakt. Imidlertid kan den bli litt kald uten dunjakke og ville valgt utgave #4 istedet. Utgave #1 er for min del varm nok i massevis til vinterbruk.
  5. Jeg har den MontBell posen i UL utgave, samt en tilsvarende i sommertykkelse. Supre poser. Stretchen er genial.
  6. Ofte mye å spare på å kjøpe dunposer fra USA. Har kjøpt alle mine derfra og spart ca 50%. Selv om dollaren er noe høy nå kan det likevel være gunstig. Kjøpte nylig denne posen til kjæresten. http://www.backcountrygear.com/down-sleeping-bags/mountain-hardwear-phantasia-15-women-s.html#.VNKOdy52HCs
  7. Etter å ha prøvd utallige varianter av fjellsko og ski sko pga av gnagsårproblemer, har Salomon blitt en favoritt generelt. Til litt lengre turer bruker jeg QUEST 4D GTX. Lette og og fine og har sålangt holdt helt tett. Alle jeg har anbefalt dem til som har kjøpt har skrytt sålangt.
  8. Jeg har forløperen til Crown v.c 60. Beste sekken jeg har hatt. Pakker typisk 12kg sekk. Litt mer på vinter. Ypperlig komfort. Den rommer nok litt mer en 60l om man ikke ruller lokket helt sammen. Crown ser ut til å ha bedre lommer og reimer enn på min Vapor Trail. Kommer til å kjøpe crown når min er utslitt. Har hatt min i 3år nå, og holder nok mange år til. Har kun fått et lite hull pga uvørn pakking. Lappet det greit sammen.
  9. Gopro Hero 3+ Black Edition Ser frem til å teste det til lands og til vanns.
  10. Tror ikke jeg har noen bilder fra innsiden av teltet som jeg kommer på. Imidlertid finner du sikkert endel bilder om du Googler Quasar. De er alle like fra superlite til den mest kraftige modellen. Jeg tror du kan bruke kun ytterduken om du bruker en bunnduk som du kan feste stengene i. Jeg har ikke testet dette. Det jeg ofte gjør er å kun bruke innertelt når det er fint vær og mye mygg. Innerteltet er i en slags ripstop kvalitet. Nesten som et telt i seg selv. Teltet i sin helhet er meget kjapt å sette opp. Jeg er alltid oppe med mitt før kompiser med Helsport og Exped.
  11. Ja, litt som min har stått. Mitt hus er i tillegg 3 etg+loft så det gir kanskje enda mer turbulens. Jeg flytter nok min stang uansett for å få mer terrasseplass. Hjelper det på knutene er det flott. Vi får se.
  12. Jeg bruker Terra Nova Superlite. Har vært storfornøyd med det. Stått som en påle i alt vær jeg har vært bort i. Fin plass til 2 med utsyr. Fint med 2 separate innganger. Lett og kompakt nok i sekken. Man har nesten loddrette vegger overalt, så man kommer ikke bort i vegger med beina om man er under 195cm. Eneste jeg kunne tenkt meg om jeg fikk det til uten ekstra vekt er enda større fortelt. De er ikke superstore, men det går fint å bruke brenner da de er høye ved inngang innertelt. Delene til Quasar teltene er kompitable. Så man kan kjøpe ekstra sett med stenger, kraftigere duk etc og bruke etter behov. Man kan også spenne opp dobbelt sett med stenger. Igjen går dette selvsagt på bekostning av vekt.
  13. Vimpler som knytter seg er noe herk. Har selv hatt mye trøbbel med dette og har fått forslag til en utbedring. Etter en prat med en erfaren selger av flaggstenger og vimpler fikk jeg vite at dess mer vind dess mer krøll. Noe jeg kunne se logikken i. Et annet moment jeg ikke hadde tenkt så mye på, var plassering av stang i forhold til hus. Visstnok er det slik at om stanga står slik til at huset lager turbulens rund vimpelen blir det mer problemer med knuter. Nå er det ikke alltid plass nok til å sette stanga, litt unna huset, men selv har jeg rikelig plass. Kommer derfor til å flytte stanga i forbindelse med en terassebygging. Så får vi se om det er noe i denne teorien.
  14. Selv om jeg ikke hadde hatt noe i mot høyere beløpsgrense for min egen del, ser jeg endel problem rundt det. Man gir da utenlandske aktører en stor fordel sett i mot Norske. Man kan selvsagt unngå dette ved å etablere lager i Danmark etc. Dette er vel kanskje ikke ønskelig. Det jeg hadde likt best ville vært mva fra første krone men ingen toll på absolutt alle varer. Mange har nok argumenter mot en slik tanke og av fare for å lage en gedigen popkorn tråd skal jeg ikke kommentere mer om saken
  15. Rab Survival Zone lite Kjekt å ha et trekk for beskyttelse av dunposene. Har vært litt plaget med at ytterstoffet på posen er full av kondens om morgenen. Tester om dette holder dråpene litt unna. Fint utenfor teltet også. Data: Lightweight sleeping bag cover with low weight and pack size Size: 250cm x 87cm Weight: 200g / 7oz Perfect for: superlight survival bag bivi / Fast & Light
  16. For meg er det to aspekter som er viktige ved kjøp av et plagg; funksjon og pris. Hvordan det fungerer gir meg en opplevelse som er positiv eller negativ enkelt sett. Pris for meg er levetid delt på innkjøpskost. Anorakken jeg bruker 90% av tiden i dag kostet meg 6-700kr. Ja den er supertynn og lett. Vil sikkert ikke holde like lenge som min 3 lags pro goretex jakke til 4500kr. Spesielt ikke siden jeg omtrent ikke bruker den dyre jakken lenger da den føles som en klam regnjakke i forhold. Om anorakken må byttes 5 ganger for hver Goretex jakke ville jeg nok allikevel valgt anorakken da kostnad ville blitt rimelig likt samlet sett.
  17. Jeg har prøvd mange varianter av skall jakker opp i gjennom årene. Å finne en som er 100% til all bruk har jeg gitt opp. Min favoritt nå er å bruke en vindtett anorakk som holder tett i lett regn, kombinert med en superlett regnjakke. Jeg har da en kombo som jeg synes fungere mye bedre enn en "pustende" Goretex jakke. Anorakken jeg bruker nå er det beste skall plagget jeg har hatt til nå. Puster supert. Vann preller fint av. Superlett. Billig.. http://www.naturallyparamo.co.uk/Garments/Jackets-and-Smocks/Mens-Jackets-and-Smocks/25027-/Fuera-Windproof-Smock http://www.capture-the-moment.co.uk/tp/reviews/paramo
  18. Thule har kjøpt et genialt system fra noen karer på New Sealand mener jeg. Rackene kan ta vanlige Ortlieb vesker. Fått mye bra tilbakemeldinger world wide. Tenker selv å teste ut dette.
  19. Jeg har både exped 9dxl med posepumpe og neoair underlag. Tanken var å bruke exped til vinterbruk. Har brukt det 2 ganger og burde solgt det. Neoair er omtrent like behagelig og 1kg lettere. På vinteren bruker jeg et skumunderlag på 170g under og har aldri blitt kald. Å pumpe det opp tar kanskje 1 minutt. Dog frister dere med den chair saken, som jeg ikke har anskaffet.. Kanskje jeg kunne brukt expeden til kajakkturer der vekt/plass ikke er så viktig.
  20. Lurer på om du får ekstra utfordringer med lengden med åpning på langsidene. Når åpningene er i kort endene får man en loddrett innervegg ved hode/føtter. Men har ikke studert slike telt i dybden så det finnes smarte kanskje løsninger for dette.
  21. Til nærbilder bruker man gjerne dedikerte macro objektiver. De kan ha både kort og lang brennvidde. Forskjellen ligger i hvor langt unna objektet du må stå for å ta bildet. Akkurat som med et vanlig objektiv. Et macro objektiv kan fokusere mye nærmere enn et vanlig objektiv. Man kan også bruke slike objektiv til andre formål. Ofte har de fast brennvidde for best mulig bilde kvalitet samt stor blender.
  22. Ja, jeg har primært kjøpt det som et høyfjellstelt for vinterbruk. I og med at innerteltet er av såpass tett materiale synes jeg det holder varmen bra. Man kan også sitte greit i teltet, noe som gjør at man lett kommer seg ut og inn av teltet som TS var inne på. Det er 2 fortelt, men kunne jeg fått dem større uten ekstra vekt ville jeg valgt det.. Blåser man i vekt finnes det en utgave som er både forsterket og med større fortelt. Pluggene som følger med er ultratynne titanium plugger som man må være litt forsiktig med. På vinter bruker jeg andre saker. En annen kul sak er at Quasar finnes i mange ulike varianter. Forskjell er tykkelse duk og stenger. Om man vil kan man komplimentere med tykkere stenger til vinter etc. Selv har jeg kjøpt et sett ekstra med stenger som jeg bruker om vinteren om jeg tror det blir ruskevær. Kvalitets opplevelsen er meget høy på TN telt. På linje med Hilleberg slik jeg ser det. Dessverre er prisen i samme leie.
  23. Ja, om det bare er langsiden som gjelder som utgang bør det være lett å velge. Ikke mange kuppeltelt med den løsningen. Er vel Exped sine som utmerker seg kanskje.
  24. Ville også prioritert brorparten av budsjettet på objektikken. Synes ofte mange prioriterer feil ved å bruke for mye penger på et hus med finesser man sjelden har bruk for. Ville satset på et rimelig hus fra Canon/Nikon og brukt mest mulig på et objektiv med passende brennvidde. Objektivene er ofte det som blir lenge i samlingen. Husene er mer forbruksvare. Ihvertfall har det vært slik for meg. Forøvrig har jeg mye dyrt utstyr som for tiden samler støv til fordel for Fuji X100.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.