Gå til innhold
  • Bli medlem

Nutfant

Aktiv medlem
  • Innlegg

    112
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Nutfant

  1. Hovedredningssentralen har seg selv å takke, og har på mange måter vært med på å bidra til at folk handler uaktsomt da det til dags dato ikke får konsekvenser om man stiller i dress og lakksko på Trolltunga og må reddes ned igjen. Det er ingen menneskerett å bli reddet ned fra fjellet om/når man måtte ha behov for det, og nå må Hovedredningssentralen statuere et eksempel ved å sende regningen på redningsaksjonen til de som så til de grader har handlet uaktsomt.
  2. Helt i orden å ta seg en slik "Walkabout", men kostnaden for leteaksjonen håper jeg at han er "Villmann" nok til å dekke.
  3. Når man utløser en SOS fra et PBL system, så er jo dette nettopp fordi det ikke finnes muligheter for annen kommunikasjon på stedet. Velger å tro at politiet vil respondere på en mer effektiv måte neste gang en SOS tikker inn. Men dette understreker at en Satellittelefon-løsning er å foretrekke for de som ønsker størst mulig sikkerhet rundt nødmeldingen.
  4. Ut å gå på hvite vidder og høye fjell, med telt, god mat og flagg i sekken. Ha en riktig fin 17 mai feiring alle sammen !
  5. Jeg bruker 1-3 stk HET Power 50 batterier, sammen med et FEATHER2 30W panel på mine turer. Fungerer veldig fint. http://www.humanedgetech.com/shop/product.php?productid=184&cat=4&page=1
  6. Hei Jeg setter kursen for Sør-Varanger og Pasvikdalen i morgen tidlig, for noen fine villmarksdager på snøhvit mark. Bloggen oppdateres daglig fra og med i morgen kveld. http://sandalswalkabouts.blogspot.no/
  7. Hei! I morgen tidlig setter jeg nok en gang kursen for Finnmark og Sør-Varanger for en ny sommertur i brunbjørnens og stormyggens rike, og du er hjertelig velkommen til å følge turen via min blogg. http://sandalswalkabouts.blogspot.no/
  8. Hadde samme erfaringer med uvanlig mye klegg etter en tur i Pasvikdalen i juli.
  9. Hei ! Jeg har satt kursen for Finnmark og Sør-Varanger for en sommertur i brunbjørnens og stormyggens rike, og du er velkommen til å følge turen på min blogg som oppdateres daglig fra og med i morgen. http://sandalswalkabouts.blogspot.no/
  10. Hei Jeg bruker det thermarest liggeunderlaget i min Denali LIama, og det stiver av bunnen litt samtidig som det gir et behagelig isolasjonslag.
  11. Hei Noen her på forumet som har padlet SeaBird Expedition HV og Prijon Seayak HV, og kan si litt om eventuelle stabilitetsforskjeller på disse to ? Hvilken av disse to vil en nybegynner trives aller best i ?
  12. Hei Er hjemme igjen etter en ukestur i Øvre Pasvik Nasjonalpark, og om få dager setter jeg kursen tilbake for å utforske området mellom Øvre Pasvik og Neiden. Du kan følge turen på min blogg, som oppdateres daglig etter turstart : http://www.sandalweb.no/blogg.html God lesning !
  13. Etter å ha lest det du skriver Tonje så mener jeg at Sysselmannen tok en riktig avgjørelse i denne saken, og da med tanke på å hente dere ut etter et føre-var prinsipp. Men det å sende dere regning på utført henteoppdrag etterpå, mener jeg er en feil avgjørelse da dette normal sett gjøres når noen har opptrådt uaktsomt. Det at Sysselmannen ikke hadde tid til en gjennomgang av saken i etterkant av uthentingen kommer ikke som en bombe. Sysselmannen er nå Sysselmannen, og liker godt å vise at, ja jeg er faktisk Sysselmannen Lykke til med din neste Svalbard ekspedisjon Tonje. Go Wild !!!!
  14. Nikon D600 og et Nikon 16-35mm f/4 AF-S VR G ED IF N Aspherical objektiv for allround turfotografering.
  15. Hei Jeg har brukt både Guard og Edge buksen over en lang tidsperiode, og har bare gode erfaringer med begge to.
  16. Hei Ta en titt på denne batteripakken. Mindre og lettere. http://www.humanedgetech.com/shop/product.php?productid=184&cat=4&page=1 Jeg har brukt denne type batterier i noen år, og de fungerer helt utmerket. Lader de med et 20W panel.
  17. Med tanke på Voile Switchback X2 og MP32 sko finnes det en enkel løsning på dette. Man bestiller Long Rod : Part# 608-32 fra USA Med dette er Voile Switchback X2 også tilgjengelig for oss "Bigfoot"gutta
  18. Hei Jeg skal ta å undersøke litt rundt dette med MP32 i denne bindingen. Kanskje det finnes en løsning ;o)
  19. Hei Takker for tipset, men jeg ser litt fortvilet på info om at denne bindingen går til maks mondo 31 sko. Da blir nok mine mondo 32 sko litt i det drøyeste laget. Trist da dette hadde vært en binding som hadde passet meg perfekt med tanke på mitt bruksmønster.
  20. Hei Jeg glemte å si litt om bruken av ski og utstyr, men har nå lagt dette til i teksten over. Takker for gode forslag, og en gåfunksjon ville jeg nok satt pris på etter en tid. Skal ta en titt på bindingene.
  21. Hei Jeg har følgende ski : K2 CoomBack Jeg har følgende sko : Scarpa T2 Eco Mondo 32 Men nå er spørsmålet hvilke type telemark bindinger jeg skal velge. Jeg har sett på, og vurdert : Rottefella Cobra R8 22 Designs Hammerhead Bruken er toppturer og kjøring langt utenfor skianlegg og preparerte nedfarter. Noen som har forslag eller brukererfaringer å komme med setter jeg stor pris på det
  22. Nutfant

    Norge på langs!

    Fantastisk flott prosjekt du arbeider med, og jeg deler mye av dine tanker rundt dette med å gjøre noe med livet selv om man "har noe å slite med " for å si det slik. Jeg ønsker deg masse lykke til, og jeg skal følge med på din hjemmeside.
  23. Hei Det jeg har med meg av utstyr for å kunne blogge fra de ulike turene mine rundt om kring i verden er : 2 stk. Iridum Satellittelefoner ( 1 i bacup ) 2 stk. Eee pc 901 12V ( 1 i bacup ) 1 stk. FEATHER 2 20W Solcellepanel 2 stk. HET Power 50 Lithium Ion batterier. http://www.humanedgetech.com/shop/home.php Alt elektronisk utstyr lagres og transporteres i en Pelicase. Alle batterier legges i bunnen av soveposen på natten, og beskyttes mot kulde om dagen. Kulde og fuktighet er uansett en utfordring på lange vinterturer.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.