Gå til innhold
  • Bli medlem

Nibbi

Aktiv medlem
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Nibbi

  1. Enig! Et slikt bygg hadde glidd fint inn i et bystrøk, men ikke i ei lita fjellbygd som Geilo. Merkelig at det har gått igjennom i saksbehandlingen til kommunen. Hilsen ei utflytta hallingjente
  2. Er det vanligvis 10 % avvik i vekt teltprodusenter setter som akseptabelt avvik? Har Hilleberg det kravet? Jeg kjøpte meg et Hilleberg Allak telt i helga og det veier 3,170 kg. I så fall innenfor avvikskravet hvis det er 10 % = 3,190 kg.
  3. Det finnes en Statoil bensinstasjon like i nærheten av der bussen stopper for pause på Gol.
  4. Jeg kjøpte meg Lightline jakka på tilbud i vinter og er godt fornøyd med den. Behovet mitt for anskaffelse av dunjakke var først og fremst å ha med på toppturer og på planlagt Mt.Blanc tur til sommeren. Dermed ble mitt fokus spesielt på volum og vekt. Mht. varmen, jeg har brukt jakka i streng kulde i vinter (ned mot -30 grader på fjellet i Hallingdal) og synes jakka var mer enn varm nok i slik kulde. Nå skal det nevnes at jeg sjelden har stått lenge i ro i slik kulde da. Hvis du trenger dunjakke for vintertelting i streng kulde ville jeg nok valgt den andre jakken pga mere dun og ikke minst pga. lengden på jakka (dekker rumpa). Det er jo en ekspedisjonsjakke. Virker likevel ut i fra det du skriver at du har også behov for en jakke som vil fungere greit til hverdags, og da tror jeg du vil bli godt fornøyd med Lightline jakka. Mht. slitestyrken på ytterstoffet, der ville jeg nok kanskje undersøkt litt nærmere var jeg deg ettersom du nevner at du har hunder. Jeg vokst opp med viltre elghunder og ville nok kanskje vært skeptisk mht. kvasse hundeklør. Jeg synes ikke ytterstoffet på Lightline jakka ser særlig solid ut, og prøver å passe godt på når jeg stapper jakka i sekken eller drar den ut fra sekken under topptur. Det er spesielt skarpe kanter på spaden som jeg bruker å ha med meg i sekken på toppturer jeg er redd for skal lage rift i stoffet. Uansett, lurt å ha med seg solid teip på tur hvis en får et rift i stoffet. Det jeg liker aller best med Lightlinejakka er at en får pakket jakka godt rundt halsen pga. klaffene med borrelås. Det eneste jeg ikke har likt så godt med jakka er at jeg av og til strever litt med å få dratt opp glidelåsen, men det er vissnok et generelt problem ved "doble" glidelåser har jeg fått høre da jeg nevnte det til en selger i butikken jeg handlet jakka. Tenk først og fremst bruksomeråde. Lykke til med valget!
  5. Finse og topptur på Hardangerjøkulen hadde nok vært kjekt, men er Hemsedal som er planen ja pga. tilgangen til mitt faste "spikertelt med pipe" på fjellet. Ser ut som det kan ordne seg med å leie utstyr hos Skandinavisk Høyfjellsutstyr i Hemsedal. De leier ut demoski, ski og feller, med bindinger som passer til vanlige alpinstøvler. Har fått svar fra Sportsnett.no om at de snart har tre par demoski til utleie. Så det ordner seg
  6. Har venner som har lyst til å bli med på toppturer, men som mangler utstyr. Sendte mail til Hemsedal Skisenter. Fikk til svar at de leier ikke ut slikt utstyr. Jeg vet VPG.no i Oppdal leier ut randoneeutstyr. Noen som vet om noen sportsbutikk i Oslo eller Hemsedal som driver med utleie av randoneeutstyr?
  7. Ang. bildet, ser ut som en veldig god løsning. Takk for mange gode råd folkens. Dumpet tilfeldigvis over annonse for denne varmemasken: http://www.allianceapotek.no/index.cfm?oa=content.display&con=641&category=310&sec=front Lurer på hvordan den er mht bruk under fysisk aktivitet. Noen som har erfaring med denne typen ? Mvh. Kari
  8. Noen som har anbefalinger for egnet beskyttelse av ansiktet mot kulde? Jeg forfrøs nemlig nesetippen min forrige lørdag på topptur i Hemsedal (...brr!...var bikkjekaldt på toppen av Skurvefjellet). Nesetippen ble hvit, og nå er den øm og sår (blemmer). Så folkens, har dere noen anbefalinger til egnet beskyttelse - ansiktsmaske?
  9. Mitt råd er ta kontakt med Petter Brennhovd i Kruse Topptur. http://www.topptur.com/ Hentet fra nettsiden til Kruse Topptur: "Petter Brennhovd // Kundeoppfølging Kruse Toppturs lokale helt. Har mange års erfaring fra fjellsportbransjen med blant annet daglig leder på Skandivavisk Høyfjellsutstyr i Hemsedal på CV'en. Petter er til daglig bonde, men trår til når det trengs hos Kruse Topptur. Petter er en fjellgeit, meget habil klatrer og telemarkkjører. Han elsker toppturer på ski, men liker seg best på lange ryggtraverser i Hurrungane med gode kompiser eller på rådyr- og rypejakt i naturen rundt Hemsedal -------------------------------------------------------------------------------- Mobil: +47 95 09 71 61 email: petter(a)topptur.com" Tips: Bjørn Kruse har lagd bok med beskrivelse av div. toppturer i Hemsedal (julegave til deg selv kanskje? ) God tur!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.