Gå til innhold
  • Bli medlem

Christian B.

Aktiv medlem
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Christian B.

  1. Det som gjøres her ser ikke ut til å kunne kalles "reparasjon".Det er vel ingen tvil om at dette må kalles tilrettelegging.DNT og "Staten" har en dårlig skjult agenda her om at de ønsker flere turister til slike severdigheter.Hadde de vært interessert i å reparere/forhindre skade må man gjøre noe med årsaken til at det blir slik. Har man en kjempestor parkeringsplass med et hotell av en turisthytte og en båtrute som bringer deg svettefri fram og tilbake kombinert med massiv markedsføring , ja så blir det mye folk som går Besseggen.Skulle ikke være så vanskelig å skjønne at slitasjen blir stor. Hva bør gjøres istedenfor? Et veldig enkelt tiltak som er så og si gratis og vil få en merkbar effekt på trafikken er å legge ned båtruten på Gjende (som av alle ting går i nasjonalparken ). Da hadde DNT m.m. vist at de satte bevaring av naturen høyere enn økte inntekter fra turistene.
  2. Mobiltelefonen legger jeg igjen i bilen eller hjemme når jeg har fri og er på tur. Håper at de som velger å ta den med seg har den på lydløs og hvis de absolutt må være tilgjengelige , bruker mest mulig tekst/bildemeldinger. Naturopplevelsen blir redusert av "viktige" menneskers mobilkakling. Lydnivået øker merkelig nok når det ringes fra et sted man er stolt over å være på og det virker som det er viktig at flest mulig hører en. Ønsket for fremtiden må bli at sattelittelefonene overtar for dagens mobiltelefoner , slik at vi kan få fjernet alle senderne av estetiske og strålmessige hensyn. Medaljens bakside her blir vel da at det ringes overalt.
  3. Svein , selvfølgelig vil det dukke opp nye arter når noen blir utryddet , men det er vel ikke noe argument for å ikke ta vare på de vi har her nå. Selvfølgelig er det sånn at solen , meteoritter , naturkatastrofer o.l. har en stor innflydelse på miljøet her på kloden , men det har i høyeste grad også den menneskelige aktiviteten og dets jag etter vekst og velstand.En av disse faktorene er det faktisk mulig å gjøre noe med. Det er en veldig naiv holdning å tro at alt vil rette seg over tid.Jorden vil ikke forsvinne , men den vil bli et mye værre sted å være for fremtidige genrasjoner , hvis vi ikke snur trenden og rydder opp etter oss.Husk vi er bare gjester her på jorden.Det virker som om mange ikke bryr seg før de selv opplever det som et problem.Som Arnulf Øverland skrev "Du skal ikke så inderlig vel tåle den urett som ikke rammer deg selv". Jeg syns forøvrig det er utrolig viktig at vi ikke gjør flere inngrep i det lille vi har igjen av "villmark".Det er forsent å angre når noe er borte.Skogen blir ikke den samme hvis den hugges ned og siden plantes på nytt.
  4. Hatten av for miljøvernministeren i dette tilfellet.Det viktigste her er at all motorferdsel på veien stoppes.Hva er best , å fysisk sperre veien og la naturen over tid ordne resten eller om man skal inn med gravmaskiner o.l. for å "fjerne" veien?Jeg mener det ville være mest fornuftig å sette opp store steiner el.l slik at man ikke kom forbi med noe større enn f.eks. en sykkel.Settes det opp en bom vil noen alltid kunne låse denne opp og så er vi igang igjen , slik det er fra spranget og inn til Rondevassbu og inn til Glitterheim.
  5. Til gjest. Jeg tror ikke du ser konsekvensene av slik aktivitet.Det er sikkert mange som synes det er gøy å kjøre fort hvor en vil i naturen , men du kan ikke mena at det å kjøre en sterkt støyende og forurensende snøscooter som ødelegger naturen og skremmer dyr og mennesker på lang avstand , er noe man må få gjøre hvis man har lyst.Har du hørt om det å ta hensyn til omgivelsene Den type kjøring som ods har beskrevet ser ut til å være så langt vekk fra tillatt nyttekjøring som det vel er mulig å komme.Hvis det i heletatt skal lages en løype/bane til de som absolutt må kjøre snøscooter , bør den legges i nabolaget til de som vil ha slik aktivitet siden de mener at det ikke utgjør noe problem.
  6. Det er jo ikke så rart at slitasjen blir så stor på denne ruten.Med en kjempestor parkeringsplass , kanskje DNT's største "hytta" Gjendesheim og en båtrute inne i selve nasjonalparken , er det jo tilrettelagt for de store massene.Samfunnet i dag fungerer mer utfra det å reparere på skadene som er skjedd enn å forhindre at de oppstår.Flytt parkeringsplassen til RV 51 og legg ned båtruten , da kan man snakke om at det å gå Besseggen blir en prestasjon og en opplevelse.La de ullkledde dyrene ha sin ferdselsmåte for seg selv.
  7. Jeg støtter definitivt en underskriftsaksjon MOT å åpne for almenn bilkjøring inn til Glitterheim.Hvis vi skal gjøre det enklest mulig for flest mulig å ta seg inn til en hvilken som helst topp/sted i fjellet blir gleden av å nå målet betydlig redusert.Det å legge turplaner til litt utilgjengelige steder , samt selve turen og slitet (for oss ukodisjonerte) er viktige aspekter her.Gleden og minnene varer utrolig mye lenger hvis en av egen kraft kommer seg opp til Gaustadtoppen enn hvis en tar heisen opp.Sykkelturen inn til Glitterheim er å anbefale på det varmeste sammen med en tur inn i Trollsteinkolven og toppene der.
  8. Dette handler om respekt for omgivelsene og menneskene en omgås.Hvis noen vil "feste" utover det å hygge seg med et glass vil el.l sammen med andre , er ikke fjellet den rette arenaen.Den store naturopplevelsen , "det å bruke skrotten" som Olav Skattebu sier og stillheten , bør gi nok rus , slik at det ikke skulle være behov for å plage andre gjester/fjellfolk eller hyttepersonale med "utagerende festing". Her har vel DNT også noe av skylden for måten de markedsfører seg på for å få flere medlemmer.Det lokkes med alle rettigheter og tilrettelagte arrangementer
  9. 1.Christian / 39 år / Stømmen i Akershus 2.Galdhøpiggen , 12.08.96 fra Spiterstulen. 3.96 (av 300 med p.f. > 10m) 4.Heillstugutraversen fra Heillstuguhø til Hinnotefjell en strålende augustdag i 2003 med midtre og store Heillstugutind som høydepunktene på turen. 5.Mange momenter spiller inn.Veldig greit å ha et mål for turen.Man får sett forskjellige deler av fjellheimen.God trim.Fantastisk deilig følelse å stå på en topp som en gjerne har slitt litt for å komme opp på og nyte utsikten.Det gir en indre ro.Selve planleggingen av turene er veldig innspirerende i seg selv. 6.Litt avhengig av vær , form og tid , men tror jeg skal klare å holde meg på en 20-40 topper i året.Prøver å ta et område om gangen. Progresjonen hittil har vært , 1996=3 , 2000=3 , 2001=18 , 2002=36 , 2003=14 og 2004=22.Største hinder i progresjonen er at jeg går alene og således holder meg unna topper som krever passering av breer eller sikring ved klatring. 7.Hadde vært på Galdhøpiggen og Rondeslottet uten at jeg hadde blitt bitt av toppbasillen , men turen til Store Knutsholstind i august 2000 gjorde utslaget.Gikk opp fra Svartdalen til ryggen sør for toppen og opp sørryggen til det ble så bratt at jeg syntes det ble skummelt og gikk litt ned igjen.Det var ille å gi opp så nær toppen tenkte jeg og så etter andre ruter opp.Traverserte over vestveggen på bratte svapartier og over til og opp nordryggen. En herlig følelse å stå på toppen.Denne turen ga meg masse inspirasjon til å fortsette med Toppturer og tinderangling.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.