Gå til innhold
  • Bli medlem

sar

Passivt medlem
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Ned til temeraturer til -15 grader (effektive) går jeg aldri med annet enn ullundertøy + vindtett (bomull eller teknisk-tøy(gore-tex mm)). Det er varmt nok mens kroppen jobber. Men da må jeg umiddelbart kle på meg mer ved pause. (Har en dun-jakke liggende klar øverst i pulken). Takk for mange gode fryse-tørking-tips. Dette skal prøves ut nå i vinter i Rondane!
  2. Et konstant problem med telting på vinterstid er fuktighet. Spesiellt på flerdagerstur er dette en utfordring. Er det kaldt blir det en god del kondens inni teltet - av kropp og pust. Klær som blir svette og våte av toppturer - er ikke bare bare å få tørre når temperaturen ute er under -10 og inne i teltet -2 til -5 grader. Alt som skjer i teltet av evt vannsmelting skaper også kondens. (forsiktig med ild - i kulda oppfører mange brennere seg annerledes enn i 'normal' temperatur) Tørking i sovepose er ofte no' herk. Har nettopp selv hatt en slik tur. Telt som base-camp og topptur i -20 grader. Jeg ble som alltid god og svett - og måtte skifte til tørt for å holde varmen - og hadde da vått tøy som ikke så lett lot seg tørke. Moral : Ha med mer enn nok skiftetøy - ikke minst innerst. Hører gjerne fra andre vinter-teltere om hvordan dere tørker tøy i -10 grader og kaldere...(bortsett fra det naturlige valget å tenne bål - på turer der det er mulig å få tak i ved.)
  3. sar

    Alfa sko til besvær

    Skaffe nye støvler? En grundig test og gode anbefalinger i Jakt og Fiske: http://www.alfasko.no/images/stories/produktark/skotest.pdf
  4. Etter å ha blitt "overrasket" av mørket i høyden en gang for mye bruker jeg vanligvis følgende side før høstlige og vinterlige turer : http://www.hht.no/index.php?fo_id=608
  5. Min erfaring er at noen kilo for mye i løpet av noen timers tur stjeler noe av reservekreftene som skulle vært der når det trengs. (m.a.o : lett vekt er også et sikkerhetsspørsmål på langtur!) Men det må aldri gå på bekostning av grunnleggende sikkerhetsutstyr. Min beste vektsparing var å droppe 10kg av kroppsvekten (samtidig som jeg økte styrken).
  6. ( Denne meldingen gir ikke tips om breturen, men kanskje til nytte for noen som ser på området generelt) : Var på Surtningssui 9.aug 2008. Som kjent ligger surtningsbua ca 150 høydemeter under toppen. Den har vært der over 100 år - men nå er den fornyet! Helt ny hytte (visstnok ferdig 8.august - dagen før vi kom der) - men bygget helt rundt med stein så den går like fint inn i landskapet som 'gamlebui'. I hytta er det to benker og et bord. Benkene kan til nød brukes til å ligge over (men det er ingen ovn der). Takk til de som har investert i fornyelsen!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.