Gå til innhold

Budbringeren

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  15
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Budbringeren

  Sne i Nordmarka

  Noen som vet om sneen er smeltet såpass i nordmarka at man kan gå tur der? Takker for svar
 2. Budbringeren

  Ull undertøy

  Ingen her nevner craft. Bruker selv Devold og Craft. Craft er ikke laget av ull men fungerer utmerket. Syns Craft er fint å ha i tillegg og sitter perfekt til kroppen. Jeg måtte bare uttrykke min hengivenhet til Craft så er det også gjort;)
 3. Budbringeren

  bukse og shorts i ett!?

  Virker bra! Hadde ikke gjort noe om den prellet av vann. men skal sjekke det ut. Lurer på forresten om kanskje ikke montane også har en liknende bukse. Det viktigste er at den er vindtett og solid. takk:)
 4. Budbringeren

  bukse og shorts i ett!?

  Takk for svar:) Interessant. Bruker du den selv? Jeg skal bruke det til markaturer og fjellturer og håper den er slitesterk og vindtett.
 5. Budbringeren

  bukse og shorts i ett!?

  Hei! Er det noen som vet om en vind/turbukse som er avtagbar slik at det blir shorts uten at det går utover kvaliteten? Jeg liker å pakke så lite som mulig, og ser etter noe slikt med god kvalitet. Noen tips? På forhånd takk:)
 6. Budbringeren

  Sgurr Alasdair

  Hei:) Jeg har tenkt meg til Sgurr Alasdair når jeg har penger til det. Skal ditt for å skrive på fjellet, merkelig kanskje, men noe jeg føler for å gjøre. Skal altså ikke på klatretur, men tilbringe mange timer på fjellene der med penn og papir. Gå lange turer og innta all den næringen som fjellet gir. Jeg lurer veldig på om noen har vært der, eller kanskje vet litt om steder som er billige å sove, og annet info. Det hadde jeg satt veldig pris på Jo billigere det blir, jo fortere kan jeg dra. Forresten, jeg spurte tidligere om Montane klær, men ingen svar. Jeg falt pladask for klærne deres, og en dyktig friluftsmenneske og selger hjalp meg med en rekke tips, skjønt han visste jeg ikke hadde penger til å handle der og da. Han var bare bånn ærlig, og ikke med baktanken om å selge. Er interessert i lite bagasje, og montane klærne kan kanskje møtes med skeptiske øyne antakeligvis siden de er så lette, med tynt materiale og ikke øyensynlig varme og funksjonelle. Men denne personen bruker det selv, og kunne ikke skryte nok av det. Spesielt vil jeg kjøpe "lite speed" som er vindjakke og bukse som pakkes i en pose som ikke er større enn en appelsin. Klærne tiltalte meg sterkt, og vil anskaffe meg det snart som mulig. Noen som har disse klærne? Her er en link til info om klærne. http://www.montane.co.uk/products_mainmenu.htm Takker for eventuelle svar, og ikke minst til alle dere her inne som gjør fjellforumet til et nyttig forum, med god atmosfære og flotte turbeskrivelser osv... Vennlig hilsen Budbringeren
 7. Budbringeren

  Lite søvn- Bessegen

  Dette er et av bildene jeg likte best.
 8. Budbringeren

  Lite søvn- Bessegen

  Hei Celine:) Jeg var så dum at jeg gikk turen selv om jeg våknet uopplagt og sliten. 2+3 timer søvn er jo langt under hva man trenger. Ser ut til at jeg må komprimere bildet for å få lastet det opp i forumet. Var så heldig med været og fikk utrolig flotte bilder..
 9. Budbringeren

  Lite søvn- Bessegen

  he he;) Jo sov dypt den natten. Måtte sove en del etter dette. Fikk meg en skikkelig lærepenge. Tok mange flotte bilder fra turen. Legger med et av dem:)
 10. Budbringeren

  Montane (jakke/bukse)

  Hei:) Jeg har veldig lyst på Montane sin vindjakke og bukse, den heter lite-speed, med hette. Den er utrolig lett, og hele settet får størrelsen lik en appelsin. Stoffet er visst laget av samme materiale som falskjermer. Ønsker meg klær som tar liten plass med god kvalitet. Det var andre produkter av Montane jeg også skulle hatt. bl.a SoloJacket. Noen som bruker Montane klær her? Jeg fikk et veldig godt inntrykk. Interessert i andres meninger og erfaringer om spes. vindjakkene deres. Han som jobbet i butikken var veldig erfaren, og bruker selv montane vindjakke til fjellturerer så vel som sykkelturer. Besnærende å kunne ha med vindklær i lommeboken;-) Men like bra som tyngre vindjakker?
 11. Budbringeren

  Lite søvn- Bessegen

  Hei:) Har nettopp gått turen fra memrubu og over bessegen. Gikk sammen med kjæresten min. Vi bodde i bilen i to dager før bessegenturen, og jeg fikk veldig lite søvn. Lå godt i bilen, men våknet altfor tidlig, og fikk ca 2 timer den ene natten, og 3,5 den andre, så var langt ifra utvilt da vi tok båten over til memrubu. Etter å ha gått halvveis merket jeg at formen min ikke var slik den burde være, ikke overrasket selvfølgelig, men satset på at lite søvn dog skulle gå greit. Etterhvert begynte jeg faktisk å sjangle, og småsnuble meg framover, men sa til meg selv og kjæresten at vi etterhvert er framme og at jeg må bare gå for å holde meg våken. Men så kom bristepunktet hvor jeg fikk litt angst og merket at kvalmen steg, og måtte legge meg ned, og så hvite prikker som om snøen falt over meg, og fikk tanker som: skal jeg ned med helikopter, dør jeg nå, osv osv... Det føltes helt forferdelig. Jeg var fullstendig tappet for energi. ( hadde spist og drukket ganske så bra). Men måtte etterhvert reise meg opp og gå videre. etter dette tok jeg en del pauser, og det var noen timer igjen. Tempoet var labert. Omsider kom vi fram, og med bilen parkert på plassen lenger unna, var det en lettelse at noen nederlendere hadde ventet på oss siden de visste at bilen var et stykke unna, og jeg var fullstendig tom. Gode mennesker:) Den natten lå vi over på bygdin hotell, og dagen etter våknet jeg med følelsen av influensa, feberfølelse, lett iritert og uggen. Kjørte hjem til oslo. Og fra jeg trådte over dørterskelen har jeg ligget og slappet av i to dager, og nå i fin form igjen. Jeg er ganske sterk fysisk, og skulle normalt takle dette bra. Psykisk også bra. Skjønner nesten ikke hvordan jeg klarte å gå i fire timer uten energi. Jeg så ut som en junkie med ryggsekk;-) De fleste her inne vet vel godt dette med søvn! Men vil dele erfaringen likevel. Aldri noensinne vil jeg gå en slik strekning uten normal, eller god søvn. Kanskje det at jeg hadde sovet dårlig i to døgn gjorde det verre. Har gått igjennom mange dager med dårlig søvn i livet og klart det bra. Men langtur, nei takk. Fra nå av skal jeg kun gå mindre turer om jeg har fått lite med søvn. Det hjelper ikke at man har gledet seg til en hovedtur, om batteriet er nokså tomt. Håper de som kanskje kunne gjort samme feilen leser dette. Noe av det verste jeg har opplevet. En lommelykt kan ha ny pære og glass, men med utgående batteri, vil det ikke lyse lenge. "uten mat og drikke duger helten ikke" heter det, men legg til søvn så er jeg enig. En lærepenge jeg aldri vil glemme. Andre opplevet noe liknende?
 12. Jeg ble glad da jeg fant dette forumet! Og takknemlig for hjelp, de få gangene jeg har spurt om noe her inne. Er temmelig ny her inne. Ble derimot skuffet da jeg leste dette. Småkrangling, og giftige bemerkninger osv.. Ikke hva jeg ventet av et forum for mennesker som er så heldige å nyte den deilige naturen vi har, og all den roen sjelen inntar etter flotte turer i fjell og mark. Når man leser igjennom det, glir det hele ut i hvor høye fjell man har vært i, hvem som har mest erfaring osv... Det skurrer liksom litt. Jeg får kanskje irriterte svar på dette innlegget mitt, men fikk trang til å nevne det. Ønsker bare at dette forumet skal være et tolerant sted med albuerom, hvor det er lov å tenke forskjellig uten at det skal skape noen form for konflikt. Fyren lurte bare på hva slags sko han burde kjøpe.. Ble litt barnehage mentalitet ut av det. Den gleden, den inderlige fryden av å være i naturen. Den friheten og sjelfreden man inntar, la det skinne igjennom forumet også. Hvilket det sikkert gjør også. Som sagt så er jeg ny her inne, men disse innleggene i dette temaet ble merkelig lesning. Tar på meg sandalene og skal nå klatre opp til toppen av St,hanshaugen;-) Fortsatt God Sommer til dere alle:)
 13. Budbringeren

  En liten valdrestur.. noen tips?

  Hjertelig takk for svarene:)
 14. Budbringeren

  En liten valdrestur.. noen tips?

  Takk for svar, Arnt:) Det skal jeg sjekke ut!
 15. Budbringeren

  En liten valdrestur.. noen tips?

  Hei:) Skal en ukes tur til sanderstølen hotell, med kjæresten og mine foreldre. Har ikke gått fjellturer i valdres før. kun fisket og vært på hyttetur. Hvis noen har gode tips om steder man ikke må gå glipp av, så hjertelig takk for det:) Nystølvarden er vel et naturlig sted å gå tur til. Tatt i betraktning at vi skal gå med foreldre som ikke er unge lenger, kan vi ikke sprinte fra sted til sted. Men vil prioritere områder/steder som vi ikke burde gå glipp av. Så håper på fine tips:) Budbringeren
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.