Gå til innhold
  • Bli medlem

trok

Passivt medlem
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Lille Survivorman! http://www.dagbladet.no/nyheter/2008/09/04/545820.html utdrag: Kvelden kom uten at noen fant den lille gutten, som måtte tilbringe natten i skogen helt alene. - Jeg var veldig redd, sa Sebastian til Expressen noen timer etter at han ble funnet. Men tiåringen hadde vært ute i skogen før og visste hvordan han skulle klare seg. - Jeg spiste blåbær og maur for å kunne spare på den maten jeg hadde til det ble helt nødvendig å spise den, sier han til Expressen. Det ble en kald og regnfull natt, men Sebastian fant ly. - Jeg lå i en grotte som jeg fant, forteller han.
  2. Jeg har kjøpt meg Magasinets Tarp, den på 3x3 m (hadde jeg vært smartere hadde jeg investert 60 kr til og kjøpt den på 3x4 m, men....den gang ei). Jeg er veldig fornøyd, har brukt den masse i sommer. Har tidligere brukt en (ca 2x3 m) presenning fra clas Ohlson. Mye billigere enn tarpen, ja, men også mye større i volum når pakket sammen (samt mindre i størrelse). Har vært ute i mye regnvær med tarpen og synes den holder som bare dèt. Eneste jeg er litt misfornøyd med er at det lekker vann gjennom det påsydde produktmerket i det ene hjørnet!(men så lenge dèt hjørnet vender nedover er det ikke noe problem) Tarpen har 9 festepunkter, ett i hvert hjørne, maljer og hemper, samt hemper midt på hver langside og en festeanordning midt på duken. Det fulgte med en pose med 4 barduner. På det ene bildet (det fra Nordmarka hvor nevøen min nyter frysetørra mat med varmt vann i pose) er det mange barduner og tau som strekker seg til alle kanter. Det blå tauet midt under tarpen har ikke med opphenging av tarpen å gjøre, men fungere som et sted utstyr kan henges opp. Har foreløpig stort sett brukt den som vist på bildene, men har sett at det finnes utallige måter å sette den opp på, tenkte jeg skulle prøve ut forskj komboer i marka til helga (gleder meg spesielt til det skikkelige regnværet som er meldt søndag)
  3. Jeg og nevøen min på 11 år tok turen fra Mylla til Øyungen (fredag 18. juli til tordag 24. juli). Vi brukte en uke på turen, men da hadde vi innlagt tre dager leir på samme sted (Aklangen pga dårlig vær). Som forrige svarer skriver er det et veldig godt tips å ta med kanotralle, ellers kan det bli tungt. Jeg vil videre ikke anbefale å gjøre som vi prøvde, nemlig å fløte kanoen ned elven/bekken fra Pershusvann og ned til Aklangen. Det var minst 1 1/2 m lavere vannstand enn normalt når vi var på tur, hvilket betyr at det ikke er nok vann i elva til å fløte, men mer enn nok til å gjøre det vanskelig og klissvått for oss. Vi hadde en liten trilling fra Mylla til Ølja, trilling fra Ølja til Tverrsjøen, så trillet vi forbi Skarvvannet frem til Buvann (med liten bæring ned til vannet). Tror det vanligvis skal være mulig å padle fra Buvann til Pershusvann, men pga lav vannstand ble det en liten 15 meters bæring mellom vanna. Hadde en "grei" fløting ned til Finntjern (litt hinderløype på slutten, trær i veien) og en skikkelig helvetesbæring da vi prøvde å fløte fra Finntjern og ned til Aklangen. Anbefales ikke! Tilhører mer helvetesuka for marinejegere enn en kosetur i marka. Ta stien! Fortere og lettere! Deretter gikk resten av turen glatt, slo leir i Aklangen, ble der tre dager pga regn og lyn og torden, deretter dro vi gjennom Katnosa, kom til den lengste trilleetappen (5 km) fra Katnosa til Vesle Sandungen. Derfra padla vi inn i Store Sandungen, leir der for natten. Dagen etter kort trilling til Hakkloa, så litt lengre trilling til Kikut (3 km?), dyre vafler på Kikut og kort bratt nedoverbakke fra Kikutstua til Bjørnsjøen. Fra Bjørnsjøen 3-4 km trilling til Gåslungen (inkludert en liten bæring fra veien og ned til selve Gåslungen (obs gjørmete!). Siste leir i Øyungen og siste dag 2,5 km trilling til Skar. Flott tur. Fikk kun abbor på turen, men kan heller ikke skryte av å være en mesterfisker. Dorget med wobbler i hvert vann, men fikk ingenting. Abbor fikk vi på spinner og mark og dupp. God tur!
  4. Stien opp fra fergeleie til Roasten er ikke så hard som man kan få inntrykk av. 5 kilometer uten de helt bratte stigningene. Det som kanskje avgjør om det blir hardt eller ei er vel hva slags kano man bruker (og skal bære). Jeg var der i slutten av juni og leide kano på Langen gård. En tung hardplast utleiekano. Rundt 45 kg. Da jeg og min kjære ankom fergeleie møtte vi et par karer som hadde leid kano samme sted som anbefalte oss å ikke bære opp, men heller la kanoen bli igjen og spasere opp uten. Det hadde visst vært et skikkelig slit å bære kanoen opp. Møtte, på tilbaketuren, noen andre karer som hadde tatt samme turen, men med lette Ally-kanoer og de hadde helt andre erfaringer (Allyene de hadde veide rundt 20 kg og kunne legges sammen og pakkes i en sekk) Stiene opp til Roasten innebærer at man må bære, kanotralle funker ikke. Når et gjelder vading og padling oppover selve vassdraget til Roasten, vet jeg ikke, men vi så ingen som dro den veien. Folk som fløtet kanoene n e d o v e r så vi derimot. For min egen del blir det lettere kano neste gang og turen starter fra Kjærringsjøen. Femunden ga mersmak!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.