Gå til innhold
  • Bli medlem

Cat_67

Aktiv medlem
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Cat_67

  1. Da har jeg litt mer å gå ut fra! Gleder meg til varmere turer...
  2. Takk, Mads! Ser forresten at jeg skrev jeg er 160 høy, det skulle være 164 Er'kke blitt så gammel at jeg har begynt å krympe, men fryser lettere og tydeligvis litt senil, he he. Skal jommen sjekke opp dette!
  3. Du kan gå opp Snowdon fra baksiden, der toget ikke går opp! Da er det faktisk en fin tur. Starter du et par hundre moh blir det litt stigning også, men med langt snillere klima enn i Norge! Gikk den en gang for 18 år siden sammen med en gjeng som hadde fjellvandring som hobby, men husker jo ikke navnet på stedet vi startet fra. Jeg kledde meg som for norsk fjelltur og fikk bakoversveis av de britiske kortbuksene, men det var nok jeg som var for varmt kledd, gitt!
  4. Trenger en lettvekts sovepose til 3 sesonger for frossenpinner som skal bære posen sin selv i flere dager. I fjor erstattet jeg en 30 år gammel sovepose og valgte en Ajungilak Kompakt Spring (korteste utgave) etter råd fra butikkselger, fordi jeg "bare" er 160 høy og tenkte at jeg ikke trenger større sovepose enn det, og vil ikke bære på mer enn jeg trenger. Nå har jeg brukt den ute noen ganger i litt varierende sommernattstemperatur i Østmarka i Oslo, og selv om den er lett og kompakt er jeg ikke imponert. For det første er den for trang, og akkurat litt for kort. Dvs. den er akkurat lang nok, men jeg kunne virkelig ønske meg noen cm til, særlig når den er så trang at jeg neste ikke får armene opp og ned for å justere ting i løpet av natten (Jeg har "vanlig liten" kroppstørrelse (dvs. bruker 36-38 i klær)). Neste størrelse er jo da vanlig lengde, og da teller vekten enda mer. Dessuten er den for kald for meg. Jeg fryser nok svært lett når jeg er i ro tror jeg, for selv om det ikke har vært spesielt kaldt om nettene i Oslo (kanskje 10 grader?) frøs jeg skikkelig i telt! Jeg merket godt at det var soveposen, for jeg har kjøpt et Downmat 7 oppblåsbart dunfylt liggeunderlag som isolerte skikkelig godt, så jeg kjente jeg var behagelig varmere mot bakken enn mot lufta! Bekledning var langt Ulvang ull undertøy og tynne ullsokker, og jeg brukte en innerpose av silke. Hunden fikk også ligge tett inntil, he, he. Det er ikke plass til mer bekledning i denne posen, så økning i antall isolerende lag må vel komme i form av alternativ pose eller noe utenpå posen (alternativt flere hunder). Jeg tror jeg forærer datteren min denne "barneposen" til hyttebruk og ser meg om etter noe annet for "gamle kalde damer" Gubben har Kompakt 3-sesongers, og er fornøyd, men komfort-temperaturen er bare 5 grader mindre enn Spring (som har 0 grader (for menn)), og jeg frøs jo som sagt ved ca 10 grader og i telt. Er det noen som har forslag til ny pose for pingler? Det er jo bedre å høre andres erfaringer enn å spørre en selger. Jeg vurderer Kompakt 3-sesonger i vanlig lengde og mer klær, men før jeg kjøper vil jeg gjerne ha gode tips!
  5. Det kommer vel litt an på hvor ofte kjelene brukes, og om man bruker aluminiumskjeler på kjøkkene hjemme også, slik at det blir daglig bruk av aluminiumskjeler. Jeg la merke til følgende i teksten fra Mattilsynet: " Drikkevatn kan også vere ei kjelde til eksponering for aluminium, særleg i område der vatnet er surt. For drikkevatn er grenseverdien for aluminium 0,2 mg/l i Noreg. Dei fleste vassverk leverer vatn som ligg lågare enn denne grensa. Vassverket kan vanlegvis fortelje deg kor mykje aluminium som finst i drikkevatnet der du bur." Det er kanskje vel så mye å tenke på hvis man drikker en del vann som ikke har vært i renseanlegg. Men som med alle giftstoffer - det er et spørsmål om dosering, og det spørs om ikke de sunne effektene av et aktivt frluftsliv mer enn oppveier negative effekter av inntak av fisk med tungmetaller, aluminium fra Trangia-kjeler osv. Selv ble jeg beroliget av at det ikke var farlig å drikke øl fra boks!
  6. Jeg har denne sekken og er kjempefornøyd! Nå skal det sies at jeg ikke har sammenlignet med andre damesekker utover de jeg testet da jeg skulle kjøpe den, og det er jo først på langtur man virkelig får prøvd bæreegenskaper. Likevel virket Trollhetta som den mest praktiske og gode til mitt bruk. Jeg skal ha den til å være tungt på korte turer (f.eks. telttur med barn) eller mitt eget utstyr sammen med kløvhund. Jeg har ikke rukket å bruke den mange ganger ennå, men har båret relativt tungt, og var overrasket! (Fikk den derre "Herregud, hvorfor har jeg ikke fulgt med i tiden før"-følelsen ). Den gamle sekken min var en tung Lill Sport Arctic som ble kjøpt for sikkert 12-14 år siden. Den skulle være egnet for dem med brede hofter, men noen hadde glemt at hunnkjønn gjerne har smale skuldre også Dessuten lå brystreima akkurat på puppen, og det er ikke behagelig! Arctic'en var på 65 liter og selve sekken var tung, og sidelommene var store og hang og slang. Dette var altså sammenligningsgrunnlaget mitt... (Nå skal det sies at Arctic'en var også himmelen en gang i tiden da sammenligningsgrunnlaget var Bergans meis!) Trollhettaen er 10 liter større, og er godt innstillbar. Jeg får den til å sitte helt perfekt, selv om jeg er kort i ryggen. Den kan utvides og smales inn og blir dermed utrolig fleksibel. Jeg liker godt det at man kan åpne hele fra utsiden, jeg synes ofte de todelte er upraktiske. Jeg har en gutt på tolv som er litt kortere enn jeg (nærmer seg vel 160?) men veldig spinkel. Han skulle låne en av mine sekker fordi lillesøsteren skulle låne hans, og for ham passet også Trollhetta Lady bedre enn den gamle Arctic'en, det var bare å stramme inn det volumet som vi ikke brukte til ham. Så jeg tror den kan passe godt til f.eks. litt spinkle personer også. Jeg kunne ønske meg sidelommer, men den lille sekken på baksiden er ganske praktisk, og totalvolumet er grensen av hva jeg kan bære likevel når jeg pakker med en "vektblanding" for tur. Riktig pakket kan jeg bære hele volumet i Trollhettaen, men uansett hvor riktig jeg fordelte fikk jeg bakovertrekk med den 10 liter mindre Arctic'en (men selve sekken er langt større)... (Jeg er forresten 40 år, har litt dårlig rygg og knær, er 160 høy, og langt svakere enn da jeg var 20... ) Som sagt testet jeg bare de andre på dagens marked med det jeg kunne finne å putte oppi på Sportshuset, og trasket opp og ned langs reolene før jeg kjøpte Trollhettaen. Men jeg er i hvert fall veldig fornøyd. Litt senere i sommer skal jeg prøve den på en litt lengre overnattingstur alene med hunden.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.