Gå til innhold
  • Bli medlem

Arguzen

Aktiv medlem
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Arguzen

  1. Hvis du ser min forrige post, så ser du at jeg har kjøpt Fischer Country BC Wax med 75mm binding. Betalte Kr. 1600,- ski og bindinger ferdig montert. Er så langt veldig godt fornøyd. Opplevde ikke noen problemer med 75mm binding i ferdig oppkjørte spor på Gautefall sist helg.
  2. "Problemet" med Madshus Glittertind, er at de har stålkanter. Var inne på tanken å slipe ned stålkanten på den (eld)gamle Atomic'ene, men jeg slo den idéen fra meg. På grunn av tidsnød (vinterferie) og tilgjengelighet, så endte jeg opp med et par Fischer Country BC Wax med Telemark-binding (75mm). Har hatt noen fantastisk flotte dager oppe ved Gautefall og er så langt kjempefornøyd med skiene. Lette å gå på. Lettmanøvrerte. Passer helt fint i ferdig oppkjørte spor. Men, det er alltid et men, Åsnes Breidablikk står fortsatt på ønskelista for turer i løs snø.
  3. Har ikke hatt noen problemer med mine aldrende Atomic Arctic med 75mm (Rottefella) bindinger i sporene her omkring. Nå er de nok ikke av ypperste kvalitet, men det er spor. Tar sjansen på 75mm bindinger, så da gjenstår valg av ski. Fischer Country eller andre alternativer som kan passe i spor?
  4. Selv om jeg trives godt utenfor spor/løyper, så må jeg innse at min samboer trives best i spor/løyper, og må nok la det (ihvertfall til en viss grad) påvirke mitt valg av ski. Har bestemt meg for å satse på 75mm Rotefella-bindinger, så da gjenstår valg av ski. Må si at jeg lar meg friste av Åsnes Breidablikk, men de blir nok i breieste laget i og med at jeg bør ha ski som også fungerer i "fabrikkspor". Har fått tips om Fischer Country BC. Noen som har synspunkter på disse? Eventuelt andre forslag som også passser i "fabikkspor"?
  5. Er for novise og regne når det gjelder skiturer i fjellet, men jeg spør nå likevel. Har et par (eld)gamle Atomic-ski med 75mm binding og stålkant. Støvlene husker jeg ikke hva de heter, men det er stødig og gode lærstøvler. Jeg hund, og har både lest og lært at hund og stålkanter er den heller dårlig kombo. Ser ikke for meg de helt store ekspedisjonene, men jeg trives like godt utenfor oppgåtte løyper som i løyper/spor. Lett kupert skogsterreng både med og uten løyper og spor vil være det primære bruksområdet. En dagstursekk med det aller nødvendigste, men ikke noen voldsom oppakning. Jeg er 186cm og 100kg (jada - kunne godt veid mindre.....). Så kommer spørsmålene: Kan noen anbefale en god allroundski som ikke koster det hvite ut av øyet? Siden jeg allerede har brukbare lærstøvler til 75mm-binding, så bør jeg vel velge 75mm-binding på nytt? Hvor lange bør skiene være? Vi har både G-Sport (Super-G), Intersport og XXL her i byen. Tips mottas med takk!
  6. Tillater meg et litt OT spørsmål. Hvor lang tid i forveien starter dere med "øvelse tilvenning"? Her en snart 4 år gammel Flat Coated Retriever på ca 33kg. Sprek som fy fasan. Går mye tur i skog og mark, men skal "debutere" på skikkelig fjelltur nå i sommer. Har tenkt mye på dette med kløv, men det har stort sett blitt med tanken. Er nok for sent til den første turen, men hadde vært fint at han kunne bære litt på tur han også.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.