Gå til innhold
  • Bli medlem

haualand

Passivt medlem
  • Innlegg

    76
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral
  1. Den kommende generasjonen tradklatrere synes å ha en enda mer konservativ bolteetikk enn den forrige. F.eks. Bohus-kappingen. Støting på kiler blir jo forgudet om dagen! Det typiske er at et lite hardtklatrende miljø gjør nye fete førstebestigninger, setter en bolt eller to for å unngå de verste epics... så kommer resten av mosjonistnorge, BMI på 30 og elvis-shake på 5-tallet, og kalddusjer den lille stakkaren som satte en bolt eller to for mange herrens år siden.
  2. Det går noen små renner i toppen av Inste Årsnesdalen, en mellom Mohns og Holtanna, og en opp mot klemblokken på Holtanna. Er det mulig å gå opp renna mot klemblokken på Holtanna på snø? Dannes det skavl her? Dersom en går opp i skaret mellom Mohns og Holtanna, er det greit å gå ned mot Molladalen herfra på snø? Er denne renna fin på ski ned igjen? Tanken var å gjøre litt alpinizm i påska, med klyving på Holtanna, Slingsbys og Mohns, og ski ned ei av rennene...
  3. Det er mye kritikkverdig ved gruppens atferd i denne ulykken. Trist, ja, men man bør ikke bli immun mot kritikk selv man er borte fra denne kloden, slik mange synes å tenke... Jeg antar at de franske guidene var kjent med skredvurdering, også i og med at var en komersiell arrangert tur/camp. Alpenes skredvurdering har dog et overføringsproblem til norsk klima. Men hvem kjører en 42 graders trakt med en gruppe på 12 ved faregrad 3? Alvorlig talt! Terrengformasjonen må forøvrig her ta ansvar for at skredsekkene ikke fikk vist sitt potensial, evt sett fra andre siden, atferd må justeres i en terrengfelle hvor det er ganske innlysende at en skredsekk ikke får vist sitt potensial... Det er usaklig å putte skredsekkteknologien i den ubrukelige båsen på grunnlagg av dette tilfellet. Det er enkelt og greit uvitenhet og naivitet. Kombinasjonen av skredsekk og kunnskap er uvurderlig, det sier seg selv. Kunnskap om hjelpemidlenes "gyldighetsområde" er en livreddende nøkkel. EDIT; forøvrig svært godt innlegg av Krokann!
  4. Hva er den billigste overnattingen i Rjukan i ukedager? (Dersom en utelukker telt...) Vi har jo Climb Inn AS og Rjukan gjestegård, men finnes det typisk noe billige hytter eller vandrehjem? Takk.
  5. Jo mer(både fylde, lengde og tykkelse), jo varmere... Blir det lag med is på skjegget, blir det jo "Windstopper" også!
  6. Jeg har dårlig erfaring med Sportsnett. Fikk 2 par ULIKE fjellski, og måtte vente i nærmere 2 måneder for å få nye. Det var få svar å få på mail (dårlig kundeservice), og heller ingen kompensasjon for tapet.... Det virker ut som om mange der har stor kunnskap, men det er ikke ok at de lever på ryktet på dette viset.... synes jeg
  7. Tror du skal lete lenge etter å finne frysetørket mat i KTM. Dette vil du også oppleve derson du skal innom noen større BaseCamper. Vekt er ikke noe problem, yakyakyak.
  8. Takk for innlegg. Som du selv nevner, ble dagslyset cruxet. Sprekker er jo bare en artig utfordring for et 2-er taulag... Så det ble terping på redning og klatring istedet. Får ta turen neste sommer... (Og ja, stien ned fra steinmannen kan være vanskelig å finne om en ikke har gått den før...)
  9. Lurer på om nysnømengdene begynner å gjøre denne rundturen problematisk? Noen som har noe beta? Evt andre brefall som kan anbefales foran denne ved noe nysnø? Takker! (Trenger rimelig rask tilbakemelding...)
  10. Voile Vector: http://www.voile-usa.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD&Product_Code=5100&Category_Code=CS&Product_Count=2
  11. Hei Sunnmøringer. Planlegger en tur til Kolåstinden via Nottane, og retur via breen. Er traversen gradert? Eller bare enkel klyving med litt tausikring. Finner ikke noe info på nett, og det står ingenting i "Fotturar på Sunnmøre". Takk.
  12. Noen som vet hvor man kan få tak i klatreføreren for Setesdalen? Vet det finnes...
  13. Funnet Camalot #1 på "Mot Sola" i Hægefjell? Tror det var 1. taulengde. Svart og gul merking. Om noen har funnet den, fått den ut, og er ærlige, setter jeg pris på om de tar kontakt... Takk!
  14. Du vet, det er kursarrangør som bestemmer metode og utstyr, og ifølge intern produktkontrollovens retningslinjer gjør de risikominimerende tiltak. Å bruke åtter istedet for taubremser er et av mange slike tiltak i rutiner og metode. På et nybegynnerkurs i fjellklatring har verken vekt eller lyd noen særlig ulempe. Det som evt kan bety noen forskjell er at taua til kursarrangøren blir betydelig mindre slitt etter mange sesonger med åtter istedet for taubrems. Tvinnet på taua sammelignet med hverandre er ca det samme. Jeg bruker selv alltid taubrems, har strengt tatt aldri likt eller brukt åtter, men forstår veldig godt at det favoriseres mht kursarrangør i et nybegynnerkurs.
  15. De anbefaler åtter, slik at taua ikke blir voldtatt...
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.