Gå til innhold
  • Bli medlem

flode

Aktiv medlem
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om flode

  1. Jeg ble den 1 juni i 2011 observert og anmeldt av naturoppsynet for ikke å ha holdt min flatcoated retriver i bånd. Dette var på høgfjellet i Sunndal Komune. Det var en reinsflokk i nærheten. Naturoppsynet hevder at dette skjedde på en sånn måte at reinen ble skremt. Jeg benektet dette, da jeg har bilder av reinsflokken som går og beiter bare minutter etterpå. Bildene ble tatt med en 300mm.telelinse. Reinen er så langt unna at hele flokken får plass i søkeren. Først 9mnd. senere får jeg vite at jeg er anmeldt ! For 3 dager siden fikk jeg bota som lyder på 9000,- kroner, med fratrekk på 2000,- for å ha innrømmet min "forbrytelse". Jeg kan legge til at hunden er av typen fuglehund og er redd for både rein og sau. Jeg kommer til å godta boten da jeg ikke har ressurser til å ta opp kampen med en institusjon som har ett helt oljefond i ryggen. Så....hva mener fjellfolket om dette...som fortjent eller ? Flode
  2. Høsten 2010 kommer det ut en bok (Guide) som beskriver startpunkt og rutevalg til godt over 100 topper i Trollheimen og Dovrefjell og Sunndalsfjella Nasjonalpark. Denne boka vil beskrive topper som egner seg for familiefolk og topper som krever litt mer erfaring i fjellklatring. Boka vil bli illustrert med mer enn 400 bilder fra oppstart, underveis og toppbilder. Rutene vil bli markert på flyfoto, tatt fra fly fra Sunndal Mikroflyklubb. Det mangler fremdeles mange bilder fra mange topper. Er det noen der ute som har bilder fra disse områdene....ta kontakt med Flode på tlf : 99033709...... synspunkter på en sånn bok ?
  3. Uansett hva jeg bruker av skallbekledning blir jeg svett og våt. Gore-tex puster...prøv regntøy som skallplagg så kjenner du forskjellen..Ullundertøy holder på masse fuktighet og er ikke behagelig å ha på seg når de først har blitt våte. Prøv å bruke en brynje av polypropylen mot huden, og ull utenpå der igjen. Det er nokk litt kaldere men føles mer behagelig. Skal du sove i telt.....behold de våte klærne på til teltet er oppe. De tørker mye av kropsvarmen i løpet av 30min.
  4. Har akkurat kommet hjem fra 4 dager i Dovrefjell og Sunndalsfjella Nasjonalpark. Masse snø enda. Fint å gå, men mange av vannene er islagt enda. Det ble ull innerst og Gore-tex som skallplagg. Når det gjelder lange flate turer i sterk kulde ser jeg ingen annen løsning enn nikkers....enda. Ett "framifrå" plagg ! Plagget er jo brukt på vinterfjellet i flere tiår. Hadde det hvært bare "rævva"så hadde det vel forsvunnet for lenge siden. Her på vestlandet er det mange som bruker nikkers enda og man blir ikke sett på som en blære av den grunn. Litt gammeldags kanskje men absolutt ingen blære. Må vel på "butikken" for å kjøpe meg nikkers igjen til høsten!
  5. Ja,ja.....jeg har ikke nikkers lengre. Var innom en sportsforettning her en dag for å sjekke på nikkersfronten. De hadde bare sommernikkerser inne for øyeblikket, men Norrønas vinternikkerser ville komme til høsten. Hva bruker dere egentlig under Gore-texbuksa når det blir skikkelig kaldt. Ett lag med fleec/ull er vell neppe nokk...eller er det jeg som er pinglete? Jeg skjønner jo at man kan kle på seg flere lag, men når det begynner å bli kaldt vill jeg gjerne kle på meg et lag som er sånn nogen lunde vindtett. Det er som regel bratt på begynnelsen av turen, for så å flate ut i høyden. (Vestlandet)
  6. Ny i forumet jeg....har vokst opp med nikkers som vinterplagg. Jeg har gått over til disse nymotens plaggene. Har både fleece, gore tex og plastsko til skibruk. Til toppturer er dette flotte greier. Men ...hva gjør man når man skal gå 4 mil på ski i 20 grader minus. Man starter i lavlandet i tights, tar på seg gore texbuksa når kulden begynner å bite. Så kommer vinden og man begynner å fryse. Hva gjør man da....skal man ha enda en bukse under eller...? Hva slags bukse skal i såfall dette være ? Da nikkersen var på "mote" hadde vi ullundertøy underst og nikkersen utenpå. Ved start i lavlandet var gamasjene nede og stramming under knærne på nikkersen var åpen. Når kulden begynte å bite, heiset vi gamasjene og strammet nikkersen under knærne. Dette utstyret taklet godt 20 minus. Vindbuksa hadde vi i sekken for bruk en skjelden gang. Fleece kontra ull: Jo da ull er tyngre enn fleece.....men den som har hatt en våt fleecekrage/jakke rett på kroppen i 20 minus og i sterk vind gjør ikke dette flere ganger, hvis han er ved sine fulle fem. Jeg må vel nevne at jeg er av den typen som svetter MYE.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.